Lezárás, jelölés

Az érzékeny árukkal körültekintően kell bánni. Dobozjelölő címkékkel egyértelműen jelezheti, hogy csomagjait óvatosan kell kezelni. Lezáróeszközeink, például a ragasztó- és csomagolószalagok, kábelkötözők és zsinegek, tűző- és fűzőgépek gondoskodnak róla, hogy csomagjai mindig tökéletesen le legyenek zárva, és tartalmuk biztonságban legyen.

Kartondobozok lezárása és címkézése: ha kesztyűs kézzel kell bánni a csomagokkalA szállítási logisztikában a dolgoknak gyorsan kell haladniuk. Bizonyos csomagokat azonban nem szabad dobálni, megdönteni vagy egymásra rakni. Reménykedjünk a csomagküldő vállalat óvatosságában? Ezt inkább hagyjuk. A kartondobozokhoz való lezáróeszközök és jelölések gondoskodnak róla, hogy küldeménye úgy érkezzen meg a címzetthez, ahogyan az Ön telephelyét elhagyta.Hogyan találhatom meg a megfelelő lezárást kartondobozaimhoz?A ragasztó- és csomagolószalagok a jolly jokerek a kartondobozok lezárásában. A ragasztószalag-lecsévélőknek köszönhetően időt is megtakaríthat. Itt különösen a ragasztó tulajdonságaira és a szalag vastagságára kell odafigyelni:  • Ha küldeményei több éghajlati zónán is áthaladnak vagy hosszú ideig utaznak, használjon nagy tapadóerővel és extra stabil kötéssel rendelkező ragasztószalagokat.

  • Az olyan könnyű dobozok esetében, amelyek kisebb utat tesznek meg, olcsóbb változatok és olyan innovatív megoldások is szóba jöhetnek, mint például a papír rabasztószalag. Előny az ügyfél számára: könnyen leválasztható a kartonról, így újrafelhasználható.

  • Ha azt szeretné, hogy csomagja utazás közben védve legyen a manipulációtól, a nedves ragasztószalagok akár nap mint nap a plombák és pecsétek praktikus alternatívájaként szolgálhatnak. Ezeket a ragasztószalagokat nedvesen kell felhelyezni, és azok sérülés nélkül nem távolíthatók el – így az ügyfél azonnal láthatja, hogy valaki hozzányúlt-e a csomaghoz.


A tűző- és fűzőgépek ideális segédeszközök a kartondobozok lezárásához és a címkék felerősítéséhez a nagyméretű küldeményekre, pántolt faládákra stb. A kapcsok a vastag falú kartondobozokat biztosabban rögzítik, mint bármilyen csomagolószalag.A fóliahegesztő és dobozlezáró eszközök igen nagy szállítási volumen esetén ugyanolyan hasznosak az aprócikkeket tartalmazó tasakokhoz, mint a kartondobozok automatizált lezárásához.A kábelkötözők és a zsinegek nem annyira a külső csomagolásról, mint inkább a dobozon belül uralkodó rendről és biztonságról gondoskodnak. Rögzítik a kisebb kötegeket, megakadályozzák a kábelek összegabalyodását stb.A szállítólevél- és dokumentumtartó tasakok biztosítják, hogy a számlák, a szállítólevelek és egyéb fontos dokumentumok még véletlenül se vesszenek el: válasszon a nyomtatott kísérődokumentum-tartó tasakok, öntapadós, átlátszó szállítólevél-tartó tasakok és az átlátszatlan, ill. vízálló dokumentumtasakok széles és fenntartható kínálatából.Mire figyeljek a kartondobozok címkézésénél?A kartondobozok címkéi két célt szolgálnak: egyrészt géppel olvasható módon, egyértelműen tartalmazniuk kell a címzett adatait, másrészt fontos információkat kell közvetíteniük a csomag kezelésével kapcsolatban. A speciális jelölések és címkék kiválasztásakor és felhelyezésekor számos tényezőt kell figyelembe venni. A legfontosabbak a következők:  • A csomag tartalma

  • Szállítási útvonal (szárazföldi, légi, vízi)

  • Géppel olvashatóság a logisztikai szolgáltatónál

  • Sérülés- és manipulációbiztosság, biztosítékként az ügyfél számára

  • Nemzetközi előírások és törvények


Általánosságban a kartondobozok címkézésekor arra kell ügyelni, hogy a rajtuk szereplő információ egy pillantásra áttekinthető legyen. Minden matricának és címkének világosnak és érthetőnek kell lennie, azok nem mondhatnak ellent egymásnak, és a csomagolás meghatározott pontjain kell elhelyezni őket. Ehhez kérjük, olvassa el A helyes csomagolásról szóló útmutatónkat is.Ha további kérdései vannak a kartondobozokhoz való lezáróeszközökkel és címkékkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!