Létrák és állványok

Itt bármely alkalmazási területhez és munkahelyhez megtalálja a megfelelő létrákat, fellépőket, lépcsőket és állványokat. És mivel mindegyik változat és kivitel lépésbiztos, erős és ergonomikus, akárhogy döntsön is, és akármelyik terméket válassza is, nem tud rossz döntést hozni.

Létrák és állványok a biztonságos fellépéshez.


„A magasban folyó munkavégzéshez létrára van szükség.'' Egyszerűen hangzik, ám a valóságban ez komoly kihívás lehet. Akár létráról, akár állványról legyen szó – meghatározott követelményeket kell teljesíteni ugyanis, hogy a fellépés biztonságos legyen, és baleset esetén Ön biztosítva legyen. A következőkben megtudhatja, mire érdemes és szükséges figyelni a vásárlásnál.Melyik termék milyen célra?Ahhoz, hogy biztosan a megfelelő terméket válassza ki, már előzetesen feltehet bizonyos kérdéseket, amelyekkel megkönnyítheti a termékkeresést. 1. Milyen maximális munkamagasságra van szükség? A munkatárs magassága is fontos szerepet játszik itt.

 2. Mennyi munkaeszközre van szükség a magasban folyó munkavégzéshez? Ez fontos a fokok és a munkaemelvény teherbírása és szélessége szempontjából is.

 3. Mennyit kell elbírnia a létrának, a fellépőnek vagy az állványnak? Vegye figyelembe a személyek és a munkaanyagok tömegét is.

 4. Milyen széles legyen a termék a fellépési oldalon?

 5. A fellépőeszközt gyakran kell hordozni vagy járműben szállítani?

 6. Olyan anyagokból készült termékekre van szükség, amelyek alkalmasak bizonyos környezeti behatásokhoz, például vegyszerekhez, hőmérsékletekhez, elektronikához?


Ne féljen feltenni ezeket a kérdéseket a létrák és az állványok használóinak, hogy a munkavégzés során biztonságban érezhessék magukat, és a kiválasztott munkaeszközzel elégedettek lehessenek.Apropó, biztonság: a létrákat és az állványokat évente egyszer be kell vizsgálni. Ennek során megvizsgálják, hogy továbbra is használhatók-e. Erről a vizsgálatról semmiképpen nem szabad megfeledkezni.


A létrákra és az állványokra vonatkozó DIN szabványokat is minden esetben teljesíteni kell a vállalati használatra történő gyártás során: vállalata biztosítása és munkatársai védelme érdekében.Milyen szabványok vonatkoznak a létrákra és az állványokra? • A hordozható létráknak a DIN EN 131-1 és 4 közötti szabványoknak kell megfelelniük. Ide tartoznak a támaszlétrák és tolólétrák, valamint az univerzális és csuklós létrák. Figyelem: 2018. január 1-jétől a módosított DIN EN 131 szabvány (1. és 2. rész) lesz érvényben. A legalább 3 m hosszú támaszlétrákat oszlopszélesítéssel kell felszerelni.

 • A fellépőkre a DIN EN 14183 szabvány vonatkozik. A fellépők hordozható eszközök, amelyeknél a legfelső járható lépcsőfok max. 1,0 m magas lehet.

 • A mobil állványoknak a DIN EN 1004 szabványnak kell megfelelniük. Ide tartoznak a kisméretű, a homlokzati és a biztonsági állványok is.

 • Az ipari lépcsőkre, a munkaemelvényekre és az ipari munkapódiumokra a DIN EN ISO 14122-1 és 4 közötti szabványok vonatkoznak. Itt a gépekhez való helyhez kötött hozzáférésről van szó.

 • A helyhez kötött létráknak a DIN EN 18799-1 vagy a DIN EN 14094-1 szabványnak kell megfelelniük. Ezek vészhelyzeti létraként vagy gépekhez való hozzáférési utakként szolgálhatnak.


Milyen típusú fellépési lehetőségeket kínálunk?A kínálatunkban szereplő valamennyi létra és állvány megfelel az előírt szabványoknak. Neves beszállítókkal, például a Zarges, a MUNK vagy a Hailo vállalatokkal állunk szoros kapcsolatban, emellett saját márkánktól, az EUROKRAFT-tól is kínálunk létrákat és állványokat. Ezzel választékunkban csupa megbízható és biztonságos termékeket talál. • Létrák: a támasz- és állólétraként használható univerzális létrák mellett szükség esetén mobil létrákat vagy „ergo-pad'' ergonomikus fogantyúval felszerelt létrákat is rendelhet. Ha a létrákat gyakran kell szállítani, lehetséges megoldást jelenthetnek az összecsukható és állítható magasságú modellek. Nagy terhekhez pedig megfelelő nagy teherbírású létrák is találhatók.

 • Mobil állványok: mobil állványainkat kis helyen és kompakt módon szállíthatja és tárolhatja. Az egyszerű rögzítési mechanizmusoknak köszönhetően a mobil állványok rendkívül gyorsan felépíthetők. A termékek között kényelmesen, munkamagasságra, állványmagasságra és emelvénymagasságra szűrve kereshet.

 • Munkaemelvények: aki hosszú ideig dolgozik a magasban, egy széles munkaemelvényen kellemesebben érzi magát, mint egy létra keskeny fokain. Munkaemelvényeink különböző hosszakban és szélességekben rendelhetők, hogy bárki nyugodtan dolgozhasson rajtuk.

 • Ipari lépcsők: ipari lépcsőinkkel gyorsan elérheti a magasban lévő helyeket, és gyors utakat alakíthat ki. Legyen szó akár építkezésről, áruszállításról vagy gépről, az ipari lépcsőkkel biztonságosan juthat fel, le vagy át valami fölött.

 • Fellépők: néha csak egy-két lépcsőfokra van szükség ahhoz, hogy elérjünk valamit. Ez történhet az irodai és konyhai használatra készült összecsukható formatervezett fellépőkkel vagy a vállalati és műhelyi célú erős acélfellépőkkel.


További információkra van szüksége?Tekintse meg vásárlási tanácsadóinkat:

Itt pedig minden információt megtalál a módosított DIN EN 131 szabványról.