Márka
Vázkivitel
Ülésszélesség

Irodai forgószékek

Üljön le! Üljön egyenesen! Mozogjon is ülés közben! Üljön egészségesen! Ergonomikus irodai székeinkkel gyermeki könnyedséggel teljesítheti ezeket a „követelményeket'' és tanácsokat. A legjobb, ha most rögtön kipróbálja a kiválasztott irodaszékeinket!

A Irodai forgószékek kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Topstar, interstuhl, Dauphin, EUROKRAFTpro, Prosedia, TrendOffice, EUROKRAFTbasic, MAYER.

Legkeresettebb
Modell száma: 132
Nézet:

Irodai székek: hogyhogy egyszerűen csak ülni? Ennél bonyolultabb a téma!Az ülő munkavégzés társadalmunkban meghatározó testtartássá vált – és nem számít, hogy Ön a gyártás, a szolgáltatás vagy a kutatás területén tevékenykedik. Ezért a munkatársak számára rendelkezésre álló ülőalkalmatosságok témája is egyre inkább előtérbe kerül. A törvények szigorú előírásokat tartalmaznak, és az ergonómiai jellemzők is utalnak arra, hogy a KAISER+KRAFT kínálatából melyik irodai szék jöhet szóba az Ön számára.Mire figyeljek az irodai székek vásárlásakor?Mióta a munkatársak egészsége egyre fontosabb témát képez, a munkahely kialakításának megközelítése némileg megváltozott: • Az irodai székeket nem a megszokott beszerezési normák szerint, hanem egyedileg, a munkatársaknak megfelelően kell kiválasztani.

 • Az íróasztaloknak úgy kell kiegészíteniük a székeket, hogy az optimális ülő testtartást támogassák – ezzel pedig már nem az asztalok számítanak az irodaberendezés középpontjának.


A kiválasztáshoz segítségként összeállítottuk az Irányelvek munkahelyek felszereléséhez című dokumentumot. Az ebben foglaltakhoz munkaadóként mindenképpen tartania kell magát. Olyan előírásokat talál itt, amelyek meghatározzák, mit kell nyújtani az optimális forgószékeknek.Milyen tényezők határozzák meg az optimális irodai székeket?Az irodai széken mindennek a munkatárshoz és testi adottságaihoz kell igazodnia. Ez pedig megint csak azt jelenti, hogy a széknek a lehető legrugalmasabban állíthatónak kell lennie.A legfontosabb tényező a testmagasság és a tömeg: • Minél magasabb a munkatárs, annál magasabbnak kell lennie a háttámlának és a gázrugós résznek

 • Az ülésmélységet úgy kell megválasztani, hogy a lábak mindenkor 90 fokos szögben a padlón legyenek, a fenék pedig egészen a háttámláig hátratolható legyen

 • Minél nehezebb a munkatárs, annál vaskosabbnak és szilárdabbnak kell lennie a párnának


Az állíthatóság szempontjából annál jobb az irodai szék, minél több elem beállítható rajta. A prémium termékek például a következőket biztosítják: • Beállítható kartámaszok a váll és a nyaki gerinc tehermentesítéséért

 • Állítható háttámla szintén állítható lordózistámasszal a gerinc alsó részének megtámasztásáért

 • Billenthető, forgatható és rögzíthető üléscsukló a test és a szék optimális érintkezéséért hátradőléskor vagy „hintázásnál''


Az anyag és a szín kiválasztásánál a dizájnelképzelések vezérlik a vásárlót. Fontos azonban, hogy textilen egészen más ülni, mint bőrön vagy műbőrön. A sima anyagok, mint a bőr egyszerűen tisztíthatók, és elegánsabb hatást keltenek, a textilek viszont légáteresztőbbek – különösen szellős hálós háttámláknál.Ne feledje emellett, hogy az irodai székek görgői kemény vagy puha padlókhoz megfelelőek – ha ezeket felcseréljük, fennáll a károsodás veszélye, emellett a görgők nem mozognak olyan simán, mint kellene nekik.További tippeket például az ergonomikus ülésről szóló tanácsadónkban talál.Hogyan igazíthatom az irodai székeket még jobban a használóhoz és a körülményekhez?Forgószékeink még nem felelnek meg teljesen a munkatársnak és az irodai környezetnek? Erre is talál bevált megoldásokat a KAISER+KRAFT kínálatában: • A padlóvédő lapok megakadályozzák az irodai padlón a székgörgők okozta karcolásokat, és a görgők mozgását is megkönnyítik.

 • A kartámlák bármely irodai széket fontos támasszal egészítenek ki a nyak, a gerinc és a váll számára.

 • A bútorgörgőkkel bármely széket költséghatékonyan javíthat meg, emellett a legkülönbözőbb padlókhoz és munkatársakhoz igazítják az ülőalkalmatosságot.


Arról pedig, milyen fontosak a mellékesnek tűnő részletek, az Egészséges ülés című vásárlási tanácsadónkban és az Ergonómia című vásárlási tanácsadónkban olvashat.Kizárólag kiváló minőségű gyártók márkáit értékesítjük, akik már bizonyítottak az irodai és üzemi berendezések területén. Amennyiben kérdése merülne fel a kínálatunkkal, például az Interstuhl vagy az office akktiv termékeivel kapcsolatban, forduljon hozzánk bármikor.