Környezetvédelmi és vegyszertároló szekrények

Agresszív vegyszerekkel és mérgező anyagokkal, például lúgokkal, festékekkel vagy vizekre veszélyes folyadékokkal dolgozik? A vegyszertároló szekrényekben és a felfogótálcás szekrényekben biztonságosan és az előírásoknak megfelelően tárolhatja a veszélyes anyagokat. Minden igényre van megfelelő szekrénytípus. Válassza ki a veszélyes anyagok kezeléséhez megfelelő berendezést a kaiserkraft weboldalon!

A Környezetvédelmi és vegyszertároló szekrények kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: asecos, eurokraft pro, eurokraft basic.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Magasság [mm]
600
600
2100
2100
-
Relevancia szerint
Modell száma: 68

Vegyszertároló szekrények: biztonságos tárolás feltételek nélkülNem kell feltétlenül ismerni a számos előírást és törvényt ahhoz, hogy tudjuk, a vállalatnál előforduló vegyszereket különösen körültekintően és biztonságosan kell tárolni. Különösen igaz ez akkor, ha maró, vizekre veszélyes vagy mérgező vegyszereket szeretne tárolni a munkahelyi helységekben, hogy a munkatársak közvetlenül hozzájuk férhessenek. Erre az esetre a kaiserkraft vegyszertároló szekrényei jelentik a legbiztonságosabb és az előírásoknak leginkább megfelelő megoldást.Veszélyes anyagok tárolása: Milyen előírások vonatkoznak a vegyszertároló szekrényekre?A vállalati veszélyesanyag-kezelés vonatkozásában európai szinten az alábbi szabályozások alkalmazandók. Ezek a vegyszertároló- és felfogótálcás szekrényekre, valamint a veszélyes anyagok kezelésére vonatkozó általános követelményeket szabályozzák:


 • Üzembiztonsági rendelet

 • Veszélyes anyagokról szóló rendelet

 • Munkavédelmi törvény

 • Vízgazdálkodási törvény


Az alábbi útmutatók áttekintést nyújtanak a vegyszerek helyes tárolásáról:
Az előírások alaptétele megegyezik: a felfogótálcás- és vegyszertároló szekrényeknek az anyagválasztást és a kialakítást tekintve igazodniuk kell a raktári árukhoz és a veszélyességi szinthez, és valamilyen módon szabályozniuk kell a hozzáférést ezekhez az anyagokhoz.Milyen a kialakítása a kiváló minőségű vegyszertároló szekrényeknek?A kaiserkraft oldalon különböző szekrényeket talál a vegyszerek és folyadékok tárolására:


 • Vegyszertároló szekrények vizekre veszélyes és/vagy mérgező anyagok tárolására megfelelő polcokkal és csatlakozási lehetőséggel a szellőzéshez

 • Felfogótálcás szekrények kannákban lévő folyadékokhoz a munkahelyi helyiségekben való tároláshoz

 • Folyékonygázpalack-szekrények és -tárolók, valamint G 90 gázpalacktároló szekrények a speciális tárolási követelményekre, tartályokban, tárolókban és hordókban tárolt folyadékok esetén is

 • Speciális EUROKRAFT felfogótálcás szekrények kültéri tároláshoz, jelenleg csak tőlünk rendelhetők


A termékoldalon feltüntetett GHS-piktogramok, DIN-szabványok és tanúsítványok alapján megállapíthatja, hogy egy vegyszertároló- vagy felfogótálcás szekrény alkalmas-e bizonyos anyagok tárolására. Ennek ellenére mindig azt javasoljuk, hogy alaposan nézze át a vonatkozó törvényeket a vásárlás előtt – és nézzen utána annak is, hogy az egyes szekrénytípusok az adott országban engedélyezettek-e.A vegyszertároló- és felfogótálcás szekrények biztonságát nemcsak az egyes anyagokkal szembeni ellenálló képességük jelenti, hanem a speciális felszerelési részletek is biztosítják. Ezek közé tartoznak:


 • Állítható kivehető polcok a különböző tárolókhoz, valamint a biztonsági és a szállítótartályokhoz

 • Polcok vagy tálcás polcok kihúzás és borulás elleni biztosítással

 • Manipulációbiztos zárak, önzáró ajtóreteszek tűz esetén, zárrendszerekbe való integrálhatóság

 • Megfelelő ajtózár a tárolók biztonságos behelyezéséhez és kivételéhez

 • Alsó felfogótálcák különböző űrtartalommal

 • Szellőzőnyílások az optimális szellőzésért


Veszélyes anyagok kezelése a kaiserkraft segítségévelMunkáltatóként Önnek kötelessége garantálni a biztonságot a vállalaton belül egy veszélyes anyag teljes felhasználási ciklusa során – a beszerzéstől az ártalmatlanításig. A kaiserkraft termékek és szolgáltatások átfogó választékával támogatja Önt. Itt megtalál mindent, legyen az a megfelelő felfogótálca, vegyszertároló szekrények vagy praktikus légelvezető csatlakozások az átgondolt felszerelésekhez. Összeállítottuk a laborberendezés megtervezése című vásárlási tanácsadót, hogy segítsünk Önnek megfelelni a laboratóriumok rendkívül magas biztonsági követelményeinek. Természetesen személyesen is szívesen adunk Önnek tanácsot a vegyszertároló- és felfogótálcás szekrények választékáról.