Emelőszalagok

Az emelőszalagokkal munkadarabokat és munkaanyagokat emelhet, rögzíthet vagy mozgathat. Mindezt ráadásul erőkifejtés nélkül és egészségkímélő módon. Fedezze fel emeléstechnikai termékeinket!

A Emelőszalagok kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Bohle.

Emelőszalagok függesztőhurkokkal és kengyelekkelAz emelőszalagok összetartják, ami összetartozik: ebben az esetben csak átmenetileg, de rendkívül fixen. Ez akkor fontos, amikor többtonnás terheket szeretne a levegőben mozgatni. Emelőszalagjaink esetében a teherbírás csak egy a számos előny közül.Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az emelőszalagok?A kaiserkraft emelőszalagjai könnyűek, de nehezeket tudnak emelni. Kiviteltől függően több mint 10 000 kg terhet képesek a levegőben tartani anélkül, hogy a szalag elszakadásától kellene tartania. Emellett kímélik is az érzékeny terheket puha anyaguk és széles tartófelületük révén.Ha már az anyagoknál tartunk: emelőszalagjaink a DIN EN 1492-1 szabvány szerinti igénybevételt álló és hőmérsékletálló poliészterszövetből állnak. Rendelhetők megerősített záróhurokkal, valamint acélkengyelekkel is a még hosszabb élettartam érdekében. A kaiserkraft kínálatában megtalálható emelőszalagokat ezenkívül különböző hosszokban rendelheti meg. A rövidítés ugyanis tabu, ha a szalag működőképességét nem szeretné rontani.Közvetlen, hurkolt, körbetekert – milyen rögzítési lehetőségek állnak rendelkezésre az emelőszalagoknál?Az emelőszalagok használhatók közvetlenül egy teherhoroggal és egy rögzítési ponttal. Ez azonban csak egy a számos lehetőség közül. Ha a megemelni kívánt tárgyon nincsen rögzítési pont, körbetekerheti a szalagot egyszer vagy kétszer a tárgyon, majd rögzítheti mindkét végét a darun. Emellett át is vezetheti az egyik szalagvéget a másikon, majd ezután rögzítheti a darun. Válassza akár a közvetlen, a hurkolt vagy a körbetekert változatot, emelőszalaggal rugalmas maradhat.Mire kell figyelni a teherbírással kapcsolatban?Az emelőszalagok teherbírásáról elsőként a szín ad tájékoztatást:


  • Sötétzöld: 500 kg

  • Viola: 1000 kg

  • Világoszöld: 2000 kg

  • Sárga: 3000 kg

  • Szürke: 4000 kg

  • Piros: 5000 kg

  • Barna: 6000 kg

  • Narancssárga: ≥ 10 000 kg


Részletesebb információk a termékleírásokban találhatók. Ezekből kiderül az is, hogyan változik a teherbírás nagy dőlésszög és szélsőséges hőmérséklet esetében. Ezek tudatában biztosan nem kell kellemetlen meglepetésekre számítania. Van még tovább is: ha a szalagot kétszer veszi, kétszer többet bír el.Mennyi ideig lehet az emelőszalagokat használni?Addig, amíg az emelőszalag kifogástalan állapotban van. Bármilyen sérülés vagy deformálódás esetén ki kell cserélni a szalagot. Azért pedig, hogy ezt a fontos pillanatot ne szalassza el, és ne kockáztasson meg egy súlyos következményekkel járó balesetet, évente egyszer kötelező a szalagot szakértővel bevizsgáltatni.Kérdése van az emelőszalagok tulajdonságaival és használatával kapcsolatban? Forduljon hozzánk bizalommal személyesen. Természetesen akkor is állunk rendelkezésére, ha függesztőeszközöket vagy megfelelő darut keres.