Kerekek és görgők

A kerék továbbra is az emberiség történetének legfontosabb találmánya. Nem csoda hát, hogy a kerekek és a görgők visznek mindent előre. Még a szállítóeszközöket, a bútorokat és a székeket is. Nálunk bármely alkalmazási területhez, munkakörnyezethez és padlóburkolathoz megtalálja a megfelelő abroncsokat.
Beszerzési tanácsadó a következő termékkörökben Kerekek és görgők

Kerekek és görgők – szabad mozgás bármilyen környezetbenNem szeretne minden alkalommal felállni, amikor szüksége van egy dokumentumra a tárolóból vagy fel kell kapcsolni a lámpát? Az irodai széken néhány görgővel gondoskodhat arról, hogy ülés közben is mobil legyen, és néhány mozdulattal az íróasztal egyik oldaláról a másikra jusson. Ha pedig a raktárban szükség van az egyik raklapra, az emelőkocsira szerelt görgők gondoskodnak arról, hogy a szállítás terhe ne az Ön vállát nyomja.A kaiserkraft a legkülönfélébb bútorokhoz, irodai székekhez és szállítóeszközökhöz való kerekek és görgők széles választékát kínálja. Már csak az van hátra, hogy kiválassza a megfelelőt, amellyel terheit biztonságosan és kényelmesen mozgathatja egyik helyről a másikra.Mi a különbség a kerekek és a görgők között?Alapvetően egy görgő nem más, mint egy „felöltöztetett'' kerék. Míg egy kerék csak futófelületből/futózásból, felniből és kerékcsapágyazásból áll, egy görgőhöz hozzájön a ház a csapágyazással és a rögzítéssel együtt.A görgők lehetnek beálló görgők és fix görgők. Ahogy a név is jelzi, a beálló görgők elforgathatók, a fix görgők ezzel szemben merevek. Általában szállítókocsiknál két beálló görgő és két fix görgő kombinációja fordul elő. Ha rendkívüli manőverezhetőségre van szükség – például szűkös körülmények miatt –, akár négy beálló görgő is felszerelhető. Ebben az esetben az egyenes menet szenved kárt. Jól látja, a görgővásárlást bizony alaposan végig kell gondolni.Miben különböznek a kerekek és a görgők?Első pillantásra mind nagyon hasonlónak tűnhet, ugyanakkor a kerekek és a görgők több szempontból is különböznek. A legfontosabbak a következők:  • Anyag: a kerekek és a görgők különböző anyagokból készülhetnek. Mindegyikük speciális tulajdonságokkal rendelkezik. A tömör gumi például padlókímélő és alkalmas a rossz padlóviszonyokhoz, a poliuretánra (PU) nagy terhelhetőség jellemző, az öntvény pedig rendkívüli hőhatásnak is ellenáll. Emellett nálunk a jól bevált légtömlős abroncsok is kaphatók.


  • Kerékcsapágyazás: Ön választhatja ki – választhat a masszív siklócsapágyazás, a könnyen futó görgőscsapágyazás és a nagy terheket bíró precíziós golyóscsapágyazás között. A jó futásról egyik esetében sem kell lemondania.


  • Rögzítési mód: a görgők az eszközhöz való rögzítési módjuk tekintetében is különböznek. A kaiserkraft-nál hat különböző rögzítési mód közül választhat, kezdve a leggyakoribb lemezes rögzítéstől a hátsó furatos rögzítésen át a menetes csappal történő rögzítésig.


Mire kell figyelni a kiválasztásnál?A tökéletes görgőnél egyszerűen minden stimmel: az anyag, a csapágyazás, a rögzítés... Mégis mi az, ami az Ön számára megfelelő? A kiválasztásnál a következő tulajdonságokra kell ügyelni:  • Teherbírás: vegye a következő képletet: „teherbírás = eszköz önsúlya + max. rakomány / 3''. Így biztosra mehet, hogy a szállítóeszköz a rakományt még akkor is gond nélkül tartja, ha csak három görgő éri a padlót – például egyenetlen padló esetén.

  • Indulási ellenállás és gördülési ellenállás: ezek a mércék arról tájékoztatnak, milyen erőkifejtésre van szükség egy kerék megmozdításához és mozgásban tartásához.

  • Hőmérsékletállóság: ha például hűtőházban szeretné használni a kereket, akkor annak ellenállónak kell lennie az alacsony hőmérsékletekkel szemben.

  • Kopásállóság: minél nagyobb a kopásállóság, annál csekélyebb a mechanikai kopás.


El szeretné kerülni a csíkokat a fán, a linóleumon vagy a járólapon? Akkor válassza a nyomot nem hagyó görgőket, például hőre lágyuló gumiból. Ne feledje, hogy a rögzítés hatással van arra, milyen terheket bír el a görgő. Itt is érvényes: egyes szállítóeszközökhöz csak meghatározott rögzítési módok alkalmasak. Ha bizonytalan, kérdezzen minket!Hol kaphat további információkat?Például a „Görgők és kerekek'' vagy a „Műanyagtípusok (kerekek)'' című vásárlási tanácsadónkban. A szállítási termékkínálatunk áttekintésében pedig kiegészítőleg felfedezheti szállítóeszközeink és praktikus tartozékaink széles választékát. Maradt még kérdése, olyan görgőkre van szüksége, amelyek speciális követelményeknek felelnek meg, vagy egy régi emelőkocsit szeretne új görgőkkel felszerelni? Akkor hívjon minket. Szívesen segítünk Önnek tanácsainkkal. Szükség esetén speciális igényekkel is foglalkozunk, hogy Ön a munkahelyi mindennapokat mobilan tölthesse el.