Biztonsági tárolók

Ahogy a nevük is mondja: a biztonsági tárolók és a szállítótartályok révén a veszélyes folyadékok és a veszélyes anyagok biztonságosan szállíthatók a közutakon és a belső utakon is, emellett a gyúlékony és agresszív közegek, például savak és lúgok biztonságos tárolását, adagolását és ártalmatlanítását is lehetővé teszik.

A Biztonsági tárolók kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Justrite, FALCON, eurokraft pro, CEMO, PRESSOL, ZARGES.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 86

Biztonsági tárolók és szállítótartályok: az optimális megoldás az üzembiztonság érdekébenA könnyen gyúlékony folyadékoktól az agresszív tisztítószerekig: laborral, gyártási lánccal vagy műhellyel rendelkező üzemekben fontos témát képeznek a veszélyes anyagok. Számos törvényi szabályozás létezik ezen a területen a környezet védelme, a munkatársak biztonsága és a zökkenőmentes üzemi folyamatok biztosítása érdekében. Az előírások útmutatóként szolgálnak, hogy megtalálhassa az Ön számára megfelelő biztonsági tárolókat és szállítótartályokat a kaiserkraft kínálatában. Áttekintésünk a kiválasztás minden fontos szempontját figyelembe veszi.Mit mond a törvény a biztonsági tárolók és a szállítótartályok használatával kapcsolatban?A veszélyes anyagok kezelése területén számos előírást és törvényt kell figyelembe venni a vállalatnál előforduló üzemtípus és anyag-előfordulás függvényében, amelyek meghatározzák a szükséges biztonsági termékeket.Fontos többek között a német TRGS 510 („Veszélyes anyagok tárolása nem helyhez kötött tárolókban''), valamint a német TRGS 526 („laboratóriumi irányelv'') és a német üzembiztonsági rendelet (Betriebssicherheitsverordnung, BetrSichV).A TRGS 510 például kis mennyiségek munkahelyen történő használatára vonatkozik, és előírja, hogy a rendelkezésre bocsátott veszélyes anyagok mennyiségét korlátozni kell a napi, illetve a műszakra vonatkozó igényekre. A készleteket megfelelő biztonsági tárolókban kell tárolni, méghozzá megfelelően és előírásszerűen címkézve.Az összes irányelv alaptétele egyértelmű: minden veszélyes anyagot, amely bármilyen módon hatással lehet a környezetre, a biztonságra vagy a munkatársak egészségére, megfelelő biztonsági tárolókban kell tárolni. Ez minden egyes logisztikai szakaszra is vonatkozik – az árufelvételtől a tároláson és az adagoláson át az ártalmatlanításig.Minden szakaszhoz más tárolók és raktári eszközök szükségesek, emellett mindegyikre külön kiegészítő biztonsági előírások vonatkoznak. Alapvetően azonban hasonló követelmények érvényesek:


  • A tároló anyagának feltétlenül meg kell felelnie a tartalom veszélyességi szintjének. Emellett minden esetben a közegellenállást is meg kell adni.

  • Jelölési kötelezettség van érvényben, amelynek betartásáért a vállalat felel.

  • A tartályméretnek figyelembe kell vennie az esetleges mennyiségi korlátozásokat is.

  • A veszélyes anyagok kezelésére folyamatos ellenőrzési és állandó dokumentációs kötelezettség vonatkozik.


Hogyan válasszam ki a biztonsági tárolókat és a szállítótartályokat?A kaiserkraft kínálatában megtalálható biztonsági tárolók és szállítótartályok meghatározott folyadékokat, ill. veszélyes anyagokat, valamint meghatározott felhasználási területeket céloznak. Ezért mindkét szempontnak fontos szerepet kell játszani a kiválasztásban.Az anyag kiválasztása tekintetében javasoljuk, hogy vessen egy pillantást az áttekintést nyújtó biztonsági tárolók ellenállósági listájára. A felhasználási cél a második fontos pont: a hulladéktárolók eltérő felépítéssel és tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a kis alkatrészek tisztítását célzó mosó- és merítőtartályok.Miután tisztázta ezeket a pontokat, jöhet a termék oldala. Itt a legfontosabb tulajdonság a szükséges tartalom. Ezzel kapcsolatban alaposan mérlegelni kell, mekkora tartalom szükséges ténylegesen például egy adagolótartálynál munkahelyenként és munka közbeni használatonként. Jobb nem túl nagyvonalúan számolni, mert a mennyiségi korlátozás a veszély minimalizálásának egyik fontos szempontja.Végül mindig jó ötlet felkeresni a jelölések és matricák kínálatát, hogy a termékeket rögtön úgy szerezhesse be, hogy már meg is felel a jelölési kötelezettségnek – persze, ha a biztonsági tároló vagy a szállítótartály már nem rendelkezik vele alapkivitelben.Biztonsági tárolók és szállítótartályok a kaiserkraft kínálatábanA kaiserkraft kínálatában megtalálható valamennyi veszélyesanyag-kezeléssel kapcsolatos termék a legmagasabb biztonsági követelményeknek felel meg. Erről részletesebben tájékozódhat az adott termék oldalán. Másik lehetőségként forduljon hozzánk bizalommal.A felhasználási célnak és a tartalomnak megfelelően a tárolók olyan fontos elemekkel rendelkezhetnek, mint a lángzárak, az adagolóeszközök, a szállítási lehetőségek vagy a túlnyomásszelep. Ezek megvédik a munkatársakat, és megkönnyítik számukra a munkát.Kínálatunk átgondolt tartozékokkal egészül ki, amelyek még tovább fokozzák a biztonságot. Vessen egy pillantást például a kifejezetten a veszélyes anyagokhoz javasolt szivattyúinkra. Emellett tölcséreket, felfogótálcákat és hordókezelési tartozékokat is kínálunk. Vagy egyszerűen kérdezzen minket arról, hogyan tehetné még biztonságosabbá a veszélyes anyagok kezelését.