Hordó tartozékok

A nagyméretű hordók és a kisméretű ipari kannák mellett a különféle hordótartozékok, például fedelek, hordószerszámok, mérőpoharak vagy olajoskannák szintén a biztonságos lefejtés és áttöltés fontos eszközei. A neves gyártóktól származó hordótartozékokkal és hordószerszámokkal megoldható a veszélyes anyagok szakszerű kezelése, és mindet meg is találja áruházunkban. A továbbiakban azt is megtudhatja, mire érdemes odafigyelni a vásárlás során!

A Hordó tartozékok kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: PRESSOL, FALCON, Justrite, eurokraft basic, eurokraft pro.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 54

Hordótartozékok: tegye egyszerűbbé (és biztonságosabbá) a munkavégzést!A hordók számos veszélyes anyag tárolására biztonságos megoldást jelentenek, a valódi biztonság érdekében azonban egy kicsit többet kell tenni. Ebben lehetnek segítségére a hordótartozékok és a hordószerszámok, melyek biztonságosabbá, kényelmesebbé és átláthatóbbá teszik a veszélyes anyagok kezelését.Mik tartoznak a hordótartozékok közé?A hordótartozékok célja, hogy optimalizálják a hordók, tartályok és kannák kezelését – különösen akkor, ha az utántölteni, lefejteni vagy áttölteni kívánt anyag veszélyes lehet. A veszélyes anyagok kezeléséhez különféle termékeket kínálunk:  • Tölcsér a tartálykonténerekbe, hordókba és kannákba történő fröccsenésmentes áttöltéshez

  • Fedélnyitó az IBC/KTC tartályok csavaros kupakjának könnyű kinyitásához

  • Hordószerszám agresszív anyagok fekvő tartályokból történő biztonságos áttöltéséhez

  • Lefolyó-, leeresztő- és kifolyócsapok a kontrollált lefejtéshez

  • Mérőpohár az anyagok precíz kiméréséhez

  • Biztonsági funkciókkal ellátott hordófedél az üres hordók hulladékgyűjtővé alakításához

  • Mosó- és merítőtartály a kisalkatrészek, szerszámok stb. hordónyílásokon keresztül történő, közvetlen tisztításához


A hordótartozékokkal tehát biztosítható, hogy a szó szoros értelmében mindent ki tudjon hozni a hordókból és a nagyméretű tartályokból anélkül, hogy aggódnia kellene a szivárgás vagy a közeggel való nem kívánt érintkezés miatt. Ezenkívül ezek a tartozékok arra is praktikus lehetőségeket kínálnak, hogy a szabványos méretű hordókat még sokoldalúbban tudja integrálni a munkafolyamatba – még akkor is, ha azok üresek.Mire kell odafigyelni a hordótartozékoknál?Hordószerszámokból és hordótartozékokból nem véletlenül léteznek különböző anyagokból készült változatok. A tartály felépítésétől, tartalmától és tárolásától függően más-más termékekre van szükség az agresszív, maró hatású, illetve a könnyen gyúlékony anyagokhoz. Az adott anyag veszélyességi foka olyan funkciókat is szükségessé tehet, mint a lángzár, valamint az automatikusan záródó fedelek vagy szelepek.Még ha a hordótartozékok megbízhatóan minimalizálják is a szivárgásokat, azok akkor sem zárhatók ki teljesen. A legkiválóbb tölcsér sem tudja megakadályozni az anyag kifröccsenését, ha a dolgozók túlságosan nagy lendülettel öntik át a folyadékot.Ezért a hordótartozékokkal együtt mindig használjon szivárgáskezelési termékeket is, és munkatársait is részesítse rendszeres oktatásban a helyes munkafolyamatokkal kapcsolatban. Azt talán mondanunk sem kell, hogy a lefejtés, a feltöltés és az áttöltés során mindig megfelelő munkavédelmi felszerelést kell viselni. Ilyenkor különösen munkavédelmi kesztyű, illetve szükség esetén szemvédő eszköz viselése ajánlott.Az, hogy milyen konkrét óvintézkedések és lépések megtételére van szükség, az Ön kockázatértékelésétől, valamint attól függ, hogy a cégénél használatban lévő, hordókban és nagyméretű konténerekben tárolt anyagokra milyen biztonsági előírások vonatkoznak. Ezzel kapcsolatban többek között Előírásszerű tárolásra vonatkozó információk című anyagunkban találhat tippeket. Kérdéseire szívesen válaszolunk személyesen is. Forduljon hozzánk bizalommal!