Fitnesz

Fitnesz munka után? Jó ötlet! Lehetőleg közvetlenül az új céges fitneszteremben. Mert a modern világban a munkavállalók egészsége így működik.

Fitnesz a munkahelyen: Adjon szabadnapot a testmozgás hiányánakA munkahelyi sportolás az óra ösztönzője. Hiszen ma már mindenki tudja, hogy a testmozgás és a rendszeres edzés ellensúlyozza a képernyő előtt végzett munka vagy az egyoldalú terhelés jellemző hátrányait. Viszont ha egyszerűen csak unalmas edzőeszközöket vásárol, vagy a munkaerőt a gyártócsarnokban futtatja ide-oda... A munkahelyi modern fitnesz ennél sokkal szórakoztatóbb! Mindazok számára, akik egyre gyakrabban dolgoznak homeoffice-ban, szintén van egy jó hírünk – küldjön könnyű és praktikus fitneszeszközöket munkatársainak közvetlenül az otthonukba.
Hogyan alakítható ki a munkahelyen egy fitneszterület?A teljes értékű fitneszedzés három elemből áll: saját testsúlyos vagy súlyzós edzés, kardiofitnesz és lazító gyakorlatok, például jóga és pilates. A munkahelyen az edzésre szánt területet a felsorolt három pillér alapján alakítsa ki:  • Hely a fitneszgépek számára, valamint szabad terület a lazító- vagy fitneszgyakorlatokhoz

  • Ízületbarát, enyhén rugós padló

  • Nagy tükrök vagy tükörfelületek a testtartás és a helyes kivitelezés ellenőrzésére

  • Jól átgondolt szellőzési/fűtési koncepció (nincs huzat, könnyű szellőzés)

  • Nem vakító, kellemes fényt adó lámpák – egyenletes világítás árnyékok nélkül

  • Kapcsolódó vagy beépített ruhatár és mosdóhelyiség


Ezenkívül megfelelő magatartási szabályokat kell kialakítani, amelyekhez a munkatársak tartani tudják magukat a fitneszeszközök használatakor, és át kell gondolnia a higiénia és takarítás kérdéseit is.
Mely fitneszgépek alkalmasak a munkahelyi sportoláshoz?Ne legyenek túl bonyolultak, divatosak vagy egyoldalúak. A munkahelyi sportolás esetén a nagy fitneszgépek használata legyen könnyen tanulható, mozgassák át az egész testet, valamint legyen a sérülésveszéllyel kapcsolatos kockázat viszonylag alacsony. Ugyanakkor figyelembe kell vennie munkatársai átlag életkorát is. Kiváló választás:

Az olyan kisebb felszerelések, mint a súlyzók és a fekvenyomó pad jó kiegészítői a fitneszteremnek, viszont a drótköteles edzőgépek általában biztonságosabbak. A fitneszkellékek higiéniai okokból inkább személyes használatra javasoltak, a vállalat viszont ezeket ösztönzőként biztosíthatja. Ez vonatkozik például a fitnesz- vagy jógamatracokra.
Milyen előnyökkel jár a munkáltató számára, ha a munkahelyen sportolási lehetőséget kínál?Az energikus, nyugodt és a betegségekre kevésbé hajlamos munkatársak mellett a munkáltatók más szinten is profitálnak a vállalati fitneszből:  • A munkáltatói márka és a cég vonzereje az új jelentkezők felé erősödik

  • A csapatszellem javul és nagyobb teret kap a kreatív ötletelés