Hőszigetelő csomagolóanyagok

A hőérzékeny áruk és élelmiszerek megfelelő szállítást és kiszállítást igényelnek. Legyen szó polisztirolból készült hőszigetelő dobozról vagy kenderből és szalmából készült, fenntartható hőszigetelő csomagolóanyagokról, kínálatunk biztosítja, hogy akár a finomságok, akár a gyógyszerek, gyógyászati cikkek és egyéb hőérzékeny áruk jól védve legyenek útjuk során.

A Hőszigetelő csomagolóanyagok kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: BITO.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Belső szélesség
Relevancia szerint
Modell száma: 1

Mi a hőszigetelő doboz?A hőszigetelő csomagolóanyagok diffúziósan jól lezárt szigetelőtartályok, melyek sem be, sem ki nem engedik sem a meleget, sem a hideget. Sok hőérzékeny árut meghatározott hőmérsékleten kell szállítani és tárolni. Itt fontos, hogy tűpontosan tartsuk magunkat a hűtési lánchoz, illetve hőkezelt áruk esetében megvédjük azokat a kihűléstől.A hűtőhatás hűtőelemek használatával szabályozható. Ezért az ilyen csomagolás kötelező a hűtési lánc logisztikájában. A hőérzékeny áruk legfeljebb 96 órán keresztül hűthetők. Ez vonatkozik az élelmiszerekre éppúgy, mint az élettudományi ágazat termékeire, a gyógyszerekre és a gyógyszeripari termékekre. Még a fagyasztott termékek szállítása is megvalósítható a megfelelő szigetelődobozokkal és a hűtéshez szükséges kiegészítőkkel.Milyen hőszigetelő csomagolóanyagok léteznek?Az irányelveknek megfelelő élelmiszer-kereskedelemhez, valamint a hűtést igénylő gyógyszerek szállítására való kartondobozok és ládák kínálatát két alapvető kategóriába soroljuk:1. Hőszigetelő dobozok szállításhoz2. Szigetelődobozok meleg/hideg termékek kiszállításáraA kiszállításra szolgáló szigetelődobozok megfelelő méretek esetén védőkartonban csomagként is feladhatók. A szállításra szolgáló, minősített hőszigetelő csomagolóanyagok terén azonban most olyan innovatív anyagötletekkel rukkoltak elő, amelyek teljesen átformálják az élelmiszer-kereskedelmi, a gyógyszeripari és az élettudományi felhasználásra szánt hőszigetelő dobozok témakörét. A következő anyagokat különböztetjük meg:  • Szalma: a polisztirolhoz hasonló szigetelőhatás, teljes egészében megújuló nyersanyagokból.

  • Kender: ugyanazok a teljesítményparaméterek, mint a polisztirol esetében. A dobozok kiváló szigetelésüknek köszönhetően még fagyasztott áruk szállításra is alkalmasak.

  • A polisztirolból készült hőszigetelő dobozok és hőszigetelődoboz-készletek az egyszerű kartondobozok előnyeit ötvözik a hőszigetelő csomagolóanyagok hűtőhatásával. A készlethez jégakkuk is tartoznak.


Mennyi ideig marad az étel meleg, illetve hideg?Az élelmiszerek hőszigetelt csomagolására szolgáló szigetelődobozokat a DIN EN 12571 szabvány szerint vizsgálják. Az előírások rövid ideig tartó szállításra vonatkoznak. A forró élelmiszerek hőmérséklet-csökkenése három óra alatt nem haladhatja meg a tíz Celsius-fokot. Hideg élelmiszerek esetében ez az érték hét Celsius-fok.Mire figyeljek a friss élelmiszerek szállításakor?

Romlandó áruk esetében a teljes szállítási útvonalon tartani kell a hűtési láncot. Ennek során különböző termékek esetében meghatározott felső határértékek vonatkoznak a hőmérséklet-emelkedésre. Ahhoz, hogy csomagját biztonságosan bocsássa útnak, a következőket kell tennie:  • a terméket néhány fokkal a megengedett határérték alatt adja fel,

  • csomagolja hőszigetelő dobozba hűtőelemekkel együtt (kb. -20 Celsius-fokos hőmérséklet),

  • ossza szét a hűtőelemeket a csomag oldalfalain, és helyezzen a tetejére is,

  • a hőre leginkább érzékeny termékeket helyezze középre,

  • töltőanyaggal akadályozza meg a levegő áramlását a csomagban,

  • a csomagot megfelelően jelölje,

  • válassza a lehető leggyorsabb szállítási módot.


Szívesen adunk részletes felvilágosítást az élelmiszerekhez és gyógyszerekhez megfelelő hőszigetelő csomagolóanyagokkal, illetve hőszigetelő dobozokkal kapcsolatban. Forduljon hozzánk bizalommal!