E-mobilitás

Benzin és dízel? Már a múlté! Az üzemen belüli közlekedés jövője az e-mobilitás!

E-mobilitás: Üdvözöljük az üzemen belüli közlekedés jövőjében!Sok vállalat számára az elektromos járműflotta már régóta természetesnek számít. Az e-mobilitás azonban nem csak a vállalati járművek vagy teherautók esetében kerülhet elő. Az üzemen belüli szállítás jövőjét is megváltoztathatja az e-mobilitással, és lendületet adhat logisztikájának.
Mit jelent az e-mobilitás a vállalatok számára?A benzin- vagy dízelüzemű belső égésű motorokat a kibocsátásmentes elektromos motorok váltják fel: az e-mobilitás a fenntarthatóság kérdése. Végső soron a kereskedelmi közlekedés a kibocsátás egyik legjelentősebb okozója.Hosszú távon tehát a vállalatok nem tudják elkerülni az e-mobilitást. Ez a paradigmaváltás a teljes járműparkot érinteni fogja, így az e-mobilitás összes előnye az üzemi területen is érezhetővé válik:  • Az üzemanyag-logisztika minimálisra csökken.

  • Kibocsátásmentes szállítások/utak mint fontos arculati tényező.

  • A fenntarthatósági célok könnyebben elérhetők.

  • Vonzó pozicionálás munkáltatóként és a piaci versenyben.

  • Hosszú távú önellátó energiatermelés a nap, a szél és a megújuló energiák segítségével.


Ha ezeket a tényezőket lebontja a munkatársak és az áruk üzemen belüli szállítására, akkor az e-mobilitást egészen az utolsó csavar szállításáig az Ön elképzelésének középpontjába helyezheti, így minden napból és minden mozdulatból profitálhat.
Hogyan valósítható meg az e-mobilitás a vállalatnál?Az elektromos motorok nemcsak a klasszikus járműveket tehetik alkalmassá a jövőre, hanem a szállítóeszközöket és a kocsikat is optimalizálhatják. A vállalati kerékpárokból e-bike és e-teherkerékpárok lesznek, a rollerekből e-scooterek, és a pótkocsik vontatóberendezései is kibocsátásmentesen működnek.Így nemcsak a meghajtást cseréli ki, hanem például a veszélyes anyagok kezeléséhez szükséges tartályfelszerelésen is spórolhat. A már jól ismert járművek elektromos támogatással olyan lendületes közlekedési eszközzé válnak, amelyet mindenki szívesen használ. Az e-mobilitás így a munkavállalók egészségéhez és fittségéhez is hozzájárul.
Mire kell figyelni?Az e-átállás nem ér véget a meghajtóváltással. Ugyanilyen fontos a belső töltési infrastruktúra gondos megtervezése és kiépítése. Itt a hangsúly a szükséges villamos energiára, a töltési teljesítményre, valamint a kültéri területeken, a raktárban, a műhelyben és a munkavállalók otthonában található töltőpontokra és azok elhelyezésére vonatkozó kérdéseken van.Ehhez a központi beruházáshoz széles körű finanszírozási programok állnak rendelkezésre, amelyeket érdemes kihasználni. Ezzel együtt érdemes a vállalatnál az új, önellátó energiaforrások használatát is mérlegelni. A napelemek és az e-mobilitás kéz a kézben járnak, és már középtávon csökkenthetik az Ön teljes ökológiai lábnyomát, valamint optimalizálhatják a mérlegét.