Lámpák

Ahol egykor gáz, gyertya és petróleum hozott fényt az éjszakába, ott ma már lámpák és izzók találhatók a legmodernebb kivitelekben. LED-es lámpák, nagyítós lámpák, kézi lámpák vagy vészáramlámpák, melegfehér, semleges vagy hidegfehér fénnyel: a lehetőségek szinte végtelenek – éppúgy, mint az itt kapható lámpáink és izzóink!

A Lámpák kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Hansa, MAUL, Waldmann, magnetoplan.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 75

Világítótestek és lámpák – fényesebben, kellemesebben, produktívabban!Már a Bibliában szerepel, milyen fontos is a fény az ember számára. Itt pedig megtudhatja, miért fontos a fény a vállalata számára. A kaiserkraft kínálatában szereplő világítótestek és lámpák gondoskodnak az optimális produktivitásról, a nagyfokú reprezentativitásról, valamint arról, hogy munkatársai tökéletesen elvégezhessék a munkájukat. Elmagyarázzuk, mire ügyeljen a kiválasztásnál.Az ideális lámpa a fény színe és erőssége alapján: milyen különbségek fontosak?Ha különböző vállalati területekre keresi az optimális megvilágítást, három tényező játszik fontos szerepet:  1. A fény színe (színhőmérséklet) kelvinben megadva. Minél magasabb a kelvinben megadott színhőmérséklet, annál fehérebb a fény.

  2. A megvilágítás, azaz az intenzitás, amellyel a fény eléri a felületet, luxban megadva.

  3. A fényerő – korábban wattban (W), ma lumenben (lm) megadva.


A világítótestek és a lámpák megfelelő színhőmérsékletével egyszerre több aspektusra is kihat a munkahelyen. Olyan munkakörnyezetet teremtenek, amely támogatja a koncentrációt, fáradásmentes munkavégzést tesznek lehetővé, valamint a munkadarabok kiváló kontraszthatásáról és színvisszaadásáról gondoskodnak.A fényerő rendkívüli mértékben függ a körülményektől. Az alapszabály: minél nagyobb koncentrációt és pontosságot igényel a munka, annál nagyobbnak kell lennie.Az irodai termékcsoportunkban az íróasztalok megvilágításához a nappali fény tartományába tartozó színhőmérsékletet javaslunk (5300 K fölött) vagy semleges hatású fényszín (kb. 4000 és 5300 K között) ajánlott – legalább 500 lux fényerő mellett.


Ez a kombináció támogatja a koncentrációt anélkül, hogy túl sterilen világítaná meg a munkahelyet. Az optimális fényt úgy kell kiválasztani, hogy kiegyenlítse a hideg fényű eszközök, például a képernyők fényének hatását.Munkapadoknál vagy steril helyiségekben lévő asztaloknál olyan világítótestekre és lámpákra van szükség, amelyek feltétel nélkül erősítik a koncentrációt, és egyidejűleg kiváló pontosságot biztosítanak a kontraszt és a színhűség tekintetében.Ezt egyrészt olyan izzókkal érheti el, amelyek akár 1500 lux fényerőre képesek, másrészt olyan színhőmérsékletre van szükség, amely megfelel a munkahelynek. Az orvosi területen a (szerves) vöröses árnyalatok leginkább semleges fehér színnel működnek. A nappali fényű lámpák pedig akkor hasznosak, amikor a munkadarab egyes területei közötti kontraszt ideális kiemelése a lényeg. Ez például akkor fontos, ha egy egyébként egységes munkadarabon fel kell ismerni az eltérő területeket.Reprezentatív funkciójú világítótestek és lámpák esetén nem a láthatóság és a koncentráció a lényeg, hanem a barátságos és kellemes légkör, amelyet keltenek. Ez olyan izzókkal érhető el, amelyek a fényerő- és a színskála másik végén találhatók. A meleg fehér árnyalatok (2700 és 3300 K között) és az 500 lux alatti (állítható) fényerők arról gondoskodnak, hogy a látogatók és az ügyfelek úgy érezzék, szívesen látják őket a cégnél.Melyik lámpa melyik területre?Az említett összes funkcióhoz megtalálja a kaiserkraft kínálatában a megfelelő világítási megoldásokat, amelyek alapvető alkalmasságuk mellett nélkülözhetetlen kiegészítő szempontokkal is rendelkeznek:  • A műhely és az ipar számára állítható munkahelyi lámpákat talál nagyítóval, amelyek nemcsak megvilágítják a munkadarabot, hanem fel is nagyítják azt.

  • Az íróasztal megvilágításához vakításmentes lámpaernyővel rendelkező lámpák alkalmasak, amelyek elforgathatók, állítható magasságúak és igény szerint beállíthatók.

  • Ha szélesen szórt fényt szeretne, amellyel optimálisan megvilágíthatja a folyosókat, illetve amellyel kialakíthatja a raktárak és társaik alapvető világítását, a nagy méretű és opálüveg lámpaernyős mennyezeti lámpákat javasoljuk. A fénysugár 100%-ban lefelé irányul.

  • Elegáns hangulatot teremthet a modern formatervezésű állólámpákkal, amelyek fényereje állítható, emellett igény szerint mennyezet vagy padlófelület is megvilágítható velük. Így drámai és egyben dekorációs hatást kelthet.


Szívesen segítünk Önnek egy adott vállalati vagy munkaterülethez optimális világítótestek és lámpák kiválasztásában. Egyszerűen forduljon hozzánk.