ESD szállítóeszközök és kocsik

Minden biztonságos az ESD-területen? Nagyszerű! De mi a helyzet a szállítóeszközökkel, amikor feszültségkisülésekről van szó? Az ESD-szállítóeszközök és kocsik megoldják ezt a problémát.

A ESD szállítóeszközök és kocsik kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: eurokraft pro, Kongamek, HelgeNyberg, RAU, Treston.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Magasság [mm]
115
115
1792
1792
-
Relevancia szerint
Modell száma: 27

ESD-szállítóeszközök és ESD-szállítódobozok – mozgó EPA a szállításhozA tökéletesen felszerelt ESD-munkaállomáson a feszültségkisülés problémáját kézben tartja. De mi van akkor, ha az elektronikus alkatrészeknek működés közben utazniuk kell? Ekkor jönnek a képbe az ESD-szállítóeszközök és kocsik. Mobil elektrosztatikus védett területként működnek – és számos szállítási problémát megoldanak.
Mitől lesznek elektromosan vezetőképesek az ESD kocsik?A megfelelően felszerelt ESD-munkaállomáshoz hasonlóan az ESD-kocsik is A-tól Z-ig vezetőképesek, és biztosítják, hogy a szállítás során a gördülési súrlódás miatt ne alakulhasson ki feszültség, amely spontán kisülhet egy érzékeny alkatrészen.A használhatóság egyik legfontosabb építőköve az acélszerkezetek vezető bevonata. A polcok vagy vezető bevonattal rendelkeznek, vagy vezető anyagból készülnek. Az ESD-laboratóriumi kocsik például mindig rendelkeznek ESD-kerekekkel és görgőkkel, amelyek elvezetik a gördülő mozgás során keletkező súrlódási feszültséget.
Mire ajánlott használni az ESD-szállítóeszközöket?Az ESD-guruló tárolók és az összes többi ESD-szállítókocsi minden oldalról védi az EPA területre érkező és onnan induló szállítandó termékeket. Az elektrosztatikus kisülések három tipikus befolyásoló tényezőjét veszik célba: az embereket, a fémvezetőket és a nem földelt technológiai berendezéseket.Ez nem csak a félvezetőiparban vagy az orvostechnikában fontos. Ma már szinte minden iparágban vannak érzékeny elektronikai eszközök. Még ha az Ön vállalatának nincs is szüksége külön EPA területre, az ESD-kocsik beszerzése mindenképpen jó döntésnek tűnik.Mivel itt a változatok választéka majdnem olyan széles, mint a normál szállítóeszközök és kocsik esetében, az ESD-képesség mindenképpen nagy előny, amely gyorsan megtérül az Ön vállalkozásánál is.
Mire kell még figyelni az ESD-szállítókocsik használatakor?A lehető legátfogóbb ESD-védelem biztosítása érdekében a megfelelő árukat ne csak ESD-kocsin szállítsa, hanem tegye ESD-tárolókba. Ez minimalizálja annak a kockázatát is, hogy a szállítás során az árukat véletlenül megérintse egy nem földelt munkatárs. Az ilyen áruk kezelését csak megfelelő ESD-munkaruházatot viselő és a szükséges képzésben részesült munkatársakra szabad bízni. Az Ön ESD-kötelezettsége csak akkor ér véget, amikor például egy elektronikus alkatrész tökéletesen becsomagolva eljut az ügyfélhez.Minden rendben az ESD témájával? Tekintse meg ESD: védelem a súlyos következményekkel járó kisülések ellen termékismertetőnket.