ESD székek és asztalok

Egy ESD-munkaállomás ESD-székek és asztalok nélkül nem több, mint egy földelt raktárhelyiség. Annak érdekében, hogy minden egyes alkatrész tökéletes pontossággal és abszolút funkcionalitással működhessen, vegye közelebbről szemügyre az ergonómiát és a könnyű kezelhetőséget is.

A ESD székek és asztalok kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: bimos, Treston, RAU.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 40

ESD-munkaszékek és ESD-munkaasztalok: biztonságos munkavégzés feszültség nélkül



Míg az irodában és a hivatalokban a forgószékek és a munkaasztalok ergonómiájára gondol, addig az ESD-területen (szinte) minden az ellenőrzött feszültségkompenzáció körül forog. Kényelmes és egészséges testtartás nélkül? Ez nem opció – a modern ESD-munkaszékek, a zsámolyoktól a munkaszékeken át a forgószékekig, ESD-munkaasztalokkal kombinálva tökéletes megoldást kínálnak!




Miért van szükség speciális munkaasztalokra és munkaszékekre az ESD-területen?



Még akkor is, ha a munkaasztalok rögzített helyen vannak, és a súrlódási energia által alig töltődnek fel elektrosztatikusan, elemi részét képezik egy ESD-munkahely megfelelő felszerelésének. A statikus feltöltődés elsősorban a munkatársak általi használat során és az asztallapon lévő munkaeszközökkel való érintkezés során következik be. Ezért az ESD-munkaasztalok elektromosan vezető anyagokból készülnek – a melamingyanta bevonatú laptól a földdel összekötő elemmel ellátott keretlábakig.



A munkaszékek esetében a feszültségkeletkezés kockázata nyilvánvaló: a kerekek és a görgők a padlóhoz, a munkaruhák az üléshez dörzsölődnek – így abban a pillanatban, amint az munkatársak érzékeny elektronikai alkatrészeket kezelnek, az ESD-kialakítás még fontosabbá válik.




Melyik ESD-termék melyik munkaterületre való?



A steril helyiségek berendezései különleges kihívást jelentenek: különösen az orvosi laboratóriumokban, de például a chipek gyártásánál vagy a gyógyszeriparban is nemcsak az ESD-veszélyt kell száműzni, hanem a részecskeszennyezést is alacsonyan kell tartani. A steril helyiségben a munkaasztalok és székek nemcsak vezetőképesek, hanem megfelelnek az ISO 14644-1 szabvány tisztasági osztályokra vonatkozó követelményeinek is. Az extrán sima felületek és a minél zökkenőmentesebb feldolgozás megkönnyíti a higiéniát és a tisztítást.



Az ESD-területeken még steril helyiségekre vonatkozó szabványok nélkül is tisztaságra van szükség. Mindazonáltal az ergonómia az első: az elektromosan vezetőképes székek és asztalok könnyen állítható magasságúak, támogatják a helyes testtartást, és így tehermentesítik a munkavállalókat.



Amikor egy munkahelyi zsámoly és egy komplex, minden ergonómiai részlettel ellátott forgószék között választ, mindig a munkahelyhez legjobban illeszkedő modellt kell választania. Minél hosszabb ideig tart a munka, és minél nagyobb koncentrációt igényel, annál teljesebb felszereltséggel kell rendelkeznie az ESD-széknek.




Melyek azok az ESD-tartozékok, amelyek nem hiányozhatnak?



Az ESD-szék, ESD-asztal és az érzékeny munkadarabok közötti kisülés egyik legfontosabb forrása az ember. Ezért az ESD-területen dolgozó munkatársaknak mindig földelt ESD-kiegészítőkkel (például ESD-karpánttal) kell rendelkezniük, és ESD-munkaruhát kell viselniük. A székek és asztalok alatti ESD-padlóburkolatok biztosítják a töltés megbízható elvezetését.




Az ESD: védelem a súlyos következményekkel járó kisülések ellen termékismertetőnkből pontosan megtudhatja, hogyan hatnak egymásra ezek a tényezők.