Görgőspályák

Görgős pálya: a gyors gyártási folyamatokért, a célzott tárolásért és a könnyű szállításért. Bővítse ki vagy építse ki szállítástechnológiáját, hogy időt és energiát takaríthasson meg.

A Görgőspályák kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Gura.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Tengelytávolság
Relevancia szerint
Modell száma: 64

Görgős pályák: a gravitációval rugalmasan a cél feléMinden raktárban és gyártóegységben szükség van rendkívül gyors, rugalmas és hatékony logisztikára. Ehhez a gravitáción és a fizika törvényein túl nincs sok másra szükség. A folyamatos szállítóeszközök, mint a görgős pályák motor nélkül működnek, és megkönnyítik a munkatársak számára a rakodást. A kaiserkraft kínálatából egyszerűen kiválaszthatja a szükséges termékeket, és összeállíthatja a vállalata számára optimális szállítási megoldást.Milyen előnyei vannak a görgős pályáknak?A görgős pályák akkor a leghatékonyabbak, amikor kizárólag a gravitációt kihasználva működnek kettő-öt százalékos lejtés mellett. Előnyeik ekkor jelennek meg a legoptimálisabban:


  • Az áruk csendes szállítása energiaköltségek nélkül

  • Egyéni szállítási sebesség folyamatos anyagáramlással

  • Rugalmasan váltható szállítási irány

  • Rugalmas összeszerelhető és beállítható – például szállítójárművek egyszerű megrakodásához

  • Csekély karbantartási igény a motorizálás hiánya és az egyes görgők vagy modulelemek költséghatékony cseréje révén


A fenti okokból használ számos cég kizárólag görgős pályákat szállítási megoldásként, az előforduló árukhoz igazodva. Ha az áruknak hosszú utat kell megtenniük, vagy a szállításhoz motorizált megoldásra van szükség, a görgős pályák természetesen beilleszthetők szállítószalagokból, görgős pályákból stb. álló többdimenziós rendszerbe is.Ilyen esetekben a gravitációs megoldások akkor jelentik a jó választást, ha a munkatársaknak hozzá kell férniük egy szállítandó áruhoz – például fel- vagy lerakodáshoz, küldeményezésre való előkészítéshez vagy más módon történő kezeléshez.Hogyan kereshetem meg a megfelelő görgős pályákat?A kiválasztásnál a szokásos szállítandó áruk méretei és jellemzői állnak a középpontban – ez egyébként a kis görgős pályáknál és a golyós görgős asztaloknál is így van.Alapvetően a tömeg és a méret játssza a legfontosabb szerepet. A tömeg dönt arról, hogy alumíniumból készült könnyű görgős pályákat vagy nagyobb teherbírású acélváltozatokat érdemes-e választania. Emellett ez határozza meg azt is, milyen átmérővel rendelkezzenek a görgők ahhoz, hogy az áru tömegét folyamatos és lendületes mozgásba tudják hozni.A szállítandó áru méreteivel a szükséges pályaszélesség és tengelytávolság határozható meg. A folyamatos szállítóeszközök tekintetében az alapszabály, hogy a szállítandó áru aljának a pálya minden egyes pontján legalább három görgővel érintkeznie kell. Ezért kell a legkisebb szállítandó áruból kiindulni. A pályaszélesség tekintetében pedig a legnagyobb szállítandó áru a mérvadó, és balra és jobbra is hagyjon rá valamennyit.Természetesen különbséget jelent az is, hogy masszív csomagokat vagy érzékenyebb árukat szeretne-e szállítani. Emiatt a kaiserkraft kínálatából igény esetén különleges felületi tulajdonságokkal is rendelhet görgőket. Kérhet tőlünk például PVC-vel bevont görgőket, amelyek különösen az érzékeny áruk és a kihívást jelentő munkakörnyezetek esetében jelentik a legjobb megoldást.Hogyan állapíthatom meg a görgős pályákra vonatkozó igényemet?Szállítástechnikai termékeinket moduláris kivitelben kínáljuk. Így a lehető legrugalmasabban és igényeinek megfelelően rendelheti meg a szükséges egyenes darabokat, kanyarokat vagy átmeneteket. Az egyenes elemek képezik a szállítópályák, ezzel pedig az igényfelmérés alapját.Nemcsak méterekben kell gondolkodni, hanem további tényezőket is figyelembe kell venni, így például a szükséges szabad felületet a pálya bal és jobb oldalán, valamint a szállítástechnika más elemeivel és területeivel alkotott csomópontokat és elágazásokat is.Munkatársaink szívesen segítenek Önnek a kiválasztásban, és tanácsokkal látják el Önt a kínálatunkban megtalálható elemek optimális összeállításáról. Emellett igény esetén egyedi kiviteleket, kanyarelemeket vagy átmeneteket is tudunk biztosítani mindegyik olyan görgős pályához, amelyet alapkivitelben egyenes elemek kiviteleként kínálunk.