Szivárgáskezelés

Itt egy paca, ott egy pocsolya – kit érdekel?! Ha veszélyes folyadékokról van szó, egyszerűen mindenkit! A zökkenőmentes szivárgáskezelő rendszer megoldást nyújt. Rendeljen meg mindent, ami a biztonságos szivárgáskezeléshez szükséges az vállalatnál és az iparban, itt online, gyorsan és egyszerűen.
Beszerzési tanácsadó a következő termékkörökben Szivárgáskezelés

Szivárgáskezelés: amikor többről van szó, mint egyszerű foltokrólBárhol is folyik a munka, valami elromolhat. Ahol ipari munkát végeznek, ott veszélyes dolog is elromolhat. A jogalkotó nem köt kompromisszumot a szivárgáskezeléssel kapcsolatban, ha veszélyes folyadékok szivárognak ki. Önnek sem szabadna. A szivárgó olaj, vízszennyező folyadékok vagy gyúlékony anyagok elleni megfelelő felszereléssel csökkenti a környezetre, a munkavállalókra és a vállalatra leselkedő veszélyeket.
Mi a szivárgás?A szivárgás egy szakkifejezés – azaz egy olyan szivárgási pont, amelyen keresztül folyadékok, gázok vagy szilárd anyagok távozhatnak a tényleges tartályukból vagy rendszerükből. Az ipari környezetben ez nem a vízre vagy más ártalmatlan anyagokra vonatkozik. A szivárgások olyan közegekre vonatkoznak, amelyek veszélyt jelentenek. Ezeket a szivárgás kezelésének megfelelő eszközökkel azonnal fel kell fogni és el kell nyelni, hogy például ne szivároghassanak a talajba, ne gyulladhassanak meg, és ne lehessen belélegezni.
Mi tartozik a szivárgáskezeléshez?A szivárgáskezelés alapvetően a veszélyes anyagok kezelésének egyik részterülete, és minden olyan intézkedéssel és termékkel foglalkozik, amelynek célja a veszélyes anyagok szivárgásának megelőzése vagy következményeinek megfékezése.A leggyakrabban szivárgó közegek közé tartoznak a folyékony veszélyes anyagok, például benzin, olajok, oldószerek vagy más vegyi oldatok. A szivárgás bekövetkezhet például a hordókba vagy tartályokba történő átrakás vagy töltés során, vagy az anyag fáradása miatt. Az ilyen munkákat és munkaeszközöket ezért mindig szivárgáskezelő termékekkel kell kezelni. Ezek közé tartoznak a következők:


Milyen előírások vonatkoznak a szivárgáskezelésre?A veszélyes anyagok helyes kezelését és a vészhelyzetben tanúsítandó magatartást sokféleképpen szabályozzák. Ezeknek a szabályozásoknak a lényege hasonló:  • Minden, veszélyes anyagokkal dolgozó és szivárgáskezeléssel foglalkozó munkavállaló oktatása

  • Rendszeres kockázatértékelés, beleértve az összes védelmi intézkedés, vészhelyzeti terv és működési utasítás felülvizsgálatát és frissítését

  • Szivárgásmegelőzés a veszélyes anyagok kezelése esetén, még akkor is, ha csak kis mennyiségeket kell mozgatni

  • Valamennyi anyag helyes tárolása a veszélyes anyagok tárolására szolgáló berendezésekben


Nem szabad alábecsülni ezeknek a szabályozásoknak az apróbb részleteit. Ezért állítottunk össze további információkat az Ön számára. Nézze meg például az itatókendő GYIK-et, tájékozódjon a vizekre veszélyes folyadékok tárolásáról, vagy olvasson tippeket a helyes és biztonságos, kézi szivattyúkkal történő töltéshez. Szívesen elmagyarázunk személyesen is minden mást szivárgáskezelési kínálatunkról. Egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot.