Mobil állványok

A kiváló minőségű, bevált és csúszásmentes mobil állványok beltéren és kültéren egyaránt professzionális alapot nyújtanak a biztonságos munkavégzéshez. Itt megismerheti széles választékunkat: modelljeink különböző magasságokban találhatók meg a kényelmes és veszélytelen fellépés érdekében.

A Mobil állványok kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Altrex, HYMER, KRAUSE, Layher, MUNK, ZARGES.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Tulajdonság
Relevancia szerint
Modell száma: 60

Azoknak, akik a magasba törnének.A mobil állványok a festők és a szerelők professzionális felszereléséhez tartoznak. Ez nem túl meglepő, hiszen nem igazán van még egy ilyen rugalmas fellépő: a mobil kivitelű mobil állványok rendkívül gyorsan és egyszerűen felépíthetők és lebonthatók. Emellett könnyedén szállíthatók. A mobil állványok még akár felépítve is gyorsan az egyik munkahelyről a másikra mozgathatók. Láthatja hát: ha hosszadalmasan kell munkát végeznie a magasban, a mobil állványok kiváló megoldást jelentenek. A DIN EN 4422 szabványnak köszönhetően ráadásul ez a megoldás még biztonságos is.Szabványkövető biztonságos mobil állvány.A DIN EN 1004 szabvány a mobil munkaemelvények gyártásához engedélyezett anyagok használatát, valamint az egyes alkatrészek biztonságtechnikai követelményeit szabályozza. Emellett a szabvány előírja a mobil állványokon történő biztonságos munkavégzésre vonatkozó részletes útmutatás meglétét is. Ebben bizony találhatók olyan pontok, amelyre Önnek és munkatársainak mindenképpen ügyelnie kell. • Az adott állványgyártó felépítési és használati útmutatójának tartalmát és előírásait kell követni.

 • A DIN EN-1004 szabvány alapján a mobil állványok maximálisan megengedett magassága szabadtéren 8 méter (szélterhelés léphet fel), zárt helyiségekben pedig 12 méter. Alapvetően a mobil állványokat mindig csak a mellékelt felépítési útmutatónak megfelelő magasságba szabad felépíteni.

 • A mobil állványokat kizárólag képzett személyzet szakértő tagjának felügyelete mellett lehet felépíteni, lebontani vagy átépíteni. Szakértő az, aki rendelkezik a mobil munkaemelvényekkel kapcsolatos szükséges szaktudással. A követelményekhez tartozik a szakképzés, a szakmai tapasztalat vagy egy közelmúltban gyakorolt megfelelő szakmai tevékenység.

 • Kizárólag a gyártó eredeti alkatrészeinek használata megengedett.

 • A mobil állványok alatt a padlónak egyenletesnek és nagy teherbírásúnak kell lennie.

 • Ha az állvány körül járművek közlekednek, gondolni kell az ütközések elleni védelemre is.

 • Az összeszerelés után minden mobil állványt egy erre alkalmas személynek meg kell vizsgálnia – még a használatba vétel előtt. Az eredményt dokumentálni kell. A vizsgálattal megbizonyosodhat abban, hogy a mobil állvány az elgurulás ellen biztosítva van, és egyenesen áll.

 • A mobil állványokat nem szabad addig mozgatni, amíg személyek tartózkodnak rajta, vagy tárgyak találhatók rajta. A borulásveszély miatt kizárólag sima felületen szabad őket mozgatni.

 • Az állványokat kizárólag a kijelölt helyen szabad leállítani és használni. A mobil állványokról tilos más fellépőkre vagy épületekre átlépni.

 • Az állvány munkafelületét tilos létrák, ládák vagy más eszközök segítségével megnövelni.

 • A csapóajtókat a használat után haladéktalanul le kell zárni.

 • A mobil állványon tilos az emelőművek használata.


Egyébiránt még akkor is köteles ellenőrizni az állványt és mindent dokumentálni a használat előtt, ha az állványt már felépítve bocsátják a rendelkezésére.Melyik az Ön számára megfelelő mobil állvány?Nálunk összecsukható belépő szintű állványokat, valamint professzionális mobil állványokat és biztonsági mobil állványokat is talál a nagyobb munkamagasságok esetére. Ebben a kategóriában a szűrő segítségével beállíthatja a kívánt munkamagasságot vagy a szükséges platformszélességet és -hosszt, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő mobil állványokat.