Támaszlétrák

Ahogy a neve is mondja, a támaszlétrát támasztjuk. Mégis hova? Kifejezetten alkalmasak erre a falak vagy az állványok, ugyanis ezek a tartópontok stabilak, ezáltal biztonságosak. Így már kezdődhet is a magasban végzett munka!

A Támaszlétrák kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: MUNK, KRAUSE, Layher, Altrex, euroline, HYMER, ZARGES.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 38

Támaszlétrák – amit a használatról tudni érdemesA magasban végzett munka a tapasztalatok szerint mindig kockázattal jár. A munkához való használat szempontjából ez azt jelenti, hogy a támaszlétráknak bizonyos követelményeknek kell megfelelniük, a használóknak pedig figyelembe kell venniük bizonyos biztonsági alapelveket. Az alábbiakban a DIN-szabványról, valamint a támaszlétrák használatáról és bevizsgálásáról írunk.Milyen DIN-szabványok vonatkoznak a támaszlétrákra?A DIN EN 131 a legismertebb Európa-szerte érvényben lévő szabvány a mobil létrákra vonatkozóan. A szabvány a létrák elnevezését, kialakítását, bevizsgálását és megjelölését, valamint a használati útmutatóban kötelezően szerepeltetendő információkat szabályozza. Így például azt is szabályozza, hogy a 3 méternél magasabb alumínium és fa támaszlétráknak 2018. 01. 01-től traverzzel kell rendelkezniük.Tudjon meg többet a DIN EN 131 szabvány változásáról.Mire kell ügyelni a támaszlétrák használatánál?Legyen szó akár állványhoz való támasztásról, akár magasabban fekvő területek eléréséről: a támaszlétrák számos különböző használatra alkalmasak. A szükséges munkabiztonság biztosítása érdekében fontos néhány használati szabály betartása. A támasztáshoz való létráknak így például mindig biztosítva kell lenniük az elcsúszás ellen. A biztonságos, száraz és erős támaszpontok ezáltal elengedhetetlenek.Alapvetően a létrán végzett feladat nehézségi fokát és időtartamát a lehető legjobban minimalizálni kell. Így tehát például építési munkálatoknál a támaszlétrákat csak akkor szabad használni, ha a munkamagasság nem haladja meg a 7 métert, és a tevékenység nem tart tovább 120 percnél. Ha nehéz szerszámokra vagy terjedelmes építőanyagokra (10 kg fölött) van szükség a munkához, a támaszlétrák jó és biztonságos alternatíváját kínálják az állványok, az ipari lépcsők vagy a munkaemelvények.Támaszlétrák a kaiserkraft kínálatábanA kaiserkraft kínálatában kizárólag a DIN EN szabványnak megfelelő támaszlétrák találhatók meg, amelyek mind neves gyártóktól és márkáktól származnak, ilyen például a Günzburger vagy a KRAUSE. Szűrőfunkcióinkkal előzetes kiválasztást végezhet, így csak a meghatározott tulajdonságokkal rendelkező támaszlétrák jelennek meg. Ha például egy adott állásszintű modellt keres, ezt beállíthatja szűrővel.Ha kérdése van a támaszlétrák kiválasztásával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal. Szeretne emellett még többet megtudni a támaszlétrák használatáról? Az alábbi tanácsadóink segítséget nyújthatnak:

Ezek a termékek is érdekesek lehetnek az Ön számára:Teleszkópos rakodók | Lépcsős létrák | Létrafokos létrák | Lépcsőfokos létrák | Alumíniumlétrák | Traverzek