Rögzítő csomagolóanyagok, bütykös habszivacs csomagolóanyagok

Rögzítő csomagolóanyagban a szállítandó áru olyan megbízhatóan védve van, hogy nincs is szükség további csomagolóanyagra. Ezzel időt, pénzt és tárolóhelyet takarít meg. Válasszon biztonságos szállítási megoldást, válasszon megbízható és fenntartható csomagolási alternatíváink közül!

Rögzítő csomagolóanyagok és bütykös habszivacs csomagolóanyagok: sérülésnek helye nincsBizonyos áruk túl törékenyek ahhoz, hogy csak töltőanyaggal bélelt dobozban szállítsák őket. Rögzítő- és habszivacs csomagolásban az elektronikai alkatrészek, a laptopok és a törékeny lapos áruk úgy indulnak útnak, mintha felhőkkel lennének kipárnázva. Itt garantáltan semmi sem mozdul el, így a címzett is elégedett lesz.Mi a rögzítő csomagolóanyagok különleges jellemzője?Postai csomagolóanyagként a rögzítő csomagolóanyagok maximális védelmet nyújtanak hatékony anyagfelhasználás mellett. A pontosan illeszkedő kartonbetétek, az árucikket teljesen körülölelő bütykös habszivacs bélés, a rögzítőfólia vagy a kétmembrános kialakítás megvédi az árut a szállítás során az ütődésektől, a portól és a nedvességtől. A rögzítő- és bütykös habszivacs csomagolóanyagokat a következők jellemzik:  • Rendkívül biztonságos szállítás további töltőanyag nélkül

  • Kompakt méretek az alacsony postai és szállítási költségekért

  • Tárolásra és raktározásra alkalmas

  • Gyors és hatékony csomagolás

  • A szükséges csomagolóanyagok fajtáinak csökkentése a vállalaton belül


A rögzítőcsomagolás – különösen membrános csomagolóanyagban vagy betétekkel ellátott kartondobozban – stílusos módja annak, hogy az áru már a kézhezvétel és a kicsomagolás során a legjobb formáját mutassa. Az ilyen apró részletek vásárlóra gyakorolt hatását nem szabad alábecsülni – például az e-kereskedelemben.Mikor milyen rögzítő csomagolóanyagot használjak?Az, hogy rögzítő-, habszivacs- vagy membrános csomagolóanyagot választ, alapvetően az áru méretétől és tulajdonságaitól függ.  • A kartonból készült, egy- vagy többrészes rögzítőcsomagolások rögzítőfóliával együtt használhatók laposabb, téglalap alakú tárgyakhoz, például laptopokhoz éppúgy, mint szabálytalan alakú, kis méretű árukhoz. A fólia elsősorban csúszásgátló funkciót tölt be, az ütődéseket pedig a külső csomagolás nyeli el.

  • Az öntött szálakból készült, extra fenntartható rögzítő csomagolóanyagok különösen jól elnyelik az ütődéseket, így ezekben még az elektronikai alkatrészek is biztonságosan szállíthatók. Ráadásul környezetünknek is jót teszünk velük, mivel az újrahasznosított anyagból készült, egyanyagos megoldás papírhulladékként gyűjtve teljes egészében visszakerülhet a körforgásba.

  • A bütykös habszivacs csomagolóanyagok többek között lapos árukhoz használhatók, mivel teljes egészében körülölelik az árut. Ebben az ütéscsillapító csomagolásban a képkeretek vagy az áramköri lapok is jól védettek.

  • Membrános csomagolóanyagban az áruk „lebegve'' szállíthatók. A szállítandó áru tökéletesen rögzül két fólia között, melyek megbízhatóan tompítják az ütődéseket. Ezt a megoldást szabálytalan alakú és egy bizonyos súlyt meg nem haladó, érzékeny precíziós árucikkek esetében érdemes alkalmazni.


A lezáráshoz csak egy kis ragasztószalagra van szükség, gyakran egy címke is elegendő cégének logójával vagy reklámszlogenjével.Csomagolással kapcsolatos tippek és trendek című cikkünkben további hasznos információkat is talál. Ha további kérdései vannak, forduljon hozzánk bizalommal!