Szekrények laborba, steril helyiségekbe való szekrények

Egy laboratóriumban vagy steril helyiségben a dolgok nem lehetnek elég higiénikusak. Üzenjen hadat a részecskéknek és a szennyeződéseknek – olyan laboratóriumi szekrényekkel és steril helyiségekbe való szekrényekkel, amelyek méltók a nevükhöz!

Az Ön szűrőjének beállítása
Terméktípus
Magasság [mm]
600
600
2160
2160
-
Szélesség [mm]
350
350
1210
1210
-
Relevancia szerint
Modell száma: 47

Laboratóriumi szekrények és steril helyiségekbe való szekrények: soha többé szennyeződésA szigorúan szabályozott laboratóriumokban és steril helyiségekben a hagyományos acélszekrényekkel nem jut messzire. Hiszen itt néha veszélyes anyagokat kezel, el kell kerülnie a szennyeződést, és biztonságra van szüksége saját maga és a munkaanyagai számára. Már csak ebből kifolyólag is, a jogalkotók és a józan ész magas követelményeket támasztanak a laboratóriumi szekrényekkel és a steril helyiségekbe való szekrényekkel szemben.
Milyen előírásoknak kell megfelelniük a laboratóriumi szekrényeknek és a steril helyiségekbe való szekrényeknek?A laboratórium és a steril helyiség közötti határ gyakran elmosódik, de a hagyományos acélszekrény és a laboratóriumi és steril helyiségekbe való szekrény közötti határ nem. Ezeken a működési területeken a szekrényeknek a következő jellemzőkkel kell rendelkezniük:  • Rozsdamentes acélból (steril helyiség) vagy gyantával bevont forgácslapból (laboratórium) áll

  • Ellenáll a hidegnek, melegnek, nedvességnek és számos vegyszernek

  • Abszolút higiénikus

  • Könnyen tisztítható és fertőtleníthető

  • Padlószint kiegyenlítési lehetőségekkel ellátott

  • Kopás- és korrózióálló

  • Zárható vagy biztosítható


Bizonyos vegyi anyagok tárolásához egyéb más felfogótálcás szekrényeket kell használni, vagy intézkedéseket kell hozni a veszélyes anyagok biztonságos tárolására.
Mi a különbség a laboratóriumi- és a steril helyiségekbe való szekrények között?Egy orvosi laboratóriumban vagy az Ön minőségbiztosításában a részecskekoncentráció kevésbé fontos, mint a minták szennyeződésének általános elkerülése.A kiváló minőségű laboratóriumi szekrényeknek – a laboratóriumi vegyszeres szekrényektől a laboratóriumi alsó szekrényekig – ezért nem feltétlenül kell rozsdamentes acélból készülniük. A melaninbevonatú felületek könnyen és hatékonyan tisztíthatók, a magasságban állítható polcok pedig rugalmasan igazítják a szekrényeket. A zárhatóság szintén törvényi előírás, hogy megakadályozza a vegyi anyagokhoz vagy mintákhoz való illetéktelen hozzáférést.A részecskéknek esélyük sem lehet a steril helyiségben. Bár ezt elsősorban szűrő- és szivattyúrendszerekkel érik el, a steril helyiségekbe való szekrények fontos pillérét képezik a helyiség koncepciójának. Itt elengedhetetlenek a kopásálló felületek, amelyek nem tartanak meg semmilyen részecskét vagy baktériumot. A lehető legjobban síkba épített rozsdamentes acélszekrények a megfelelő választás.
Hogyan találom meg a megfelelő laboratóriumi és steril helyiségekbe való szekrényeket?A kaiserkraft weboldalon található kínálatunk a jelenlegi jogszabályi környezetnek megfelelő. Az viszont hogy melyik anyag és melyik laboratóriumi vagy steril helyiségekbe való szekrények engedélyezettek az Ön igényeihez, egyértelműen megtalálható a vonatkozó irányelvekben, felszerelésekre vonatkozó és munkavédelmi előírásokban.Ezek közé tartozik a DIN 14470 szabvány a tárolószekrényekre és az SN EN 14727 „Laboratóriumi bútorok – Laboratóriumi szekrények és polcok – Követelmények és vizsgálati módszerek'' szabvány. A steril helyiségekre többek között a VDI 2083 technikai szabályozás 4.1 része vonatkozik.Nincs ideje hosszas olvasásra? Akkor nézze meg például a steril helyiség és a tisztaszoba közötti különbségről szóló tanácsadónkat, valamint a laboratóriumi létesítmények tervezéséről szóló útmutatónkat. Szeretné még egyszerűbbé tenni a dolgát? Akkor egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot!
Ezek a termékek is érdekelhetik Önt:Teleszkópos sínek | Fali vitrinek | Magas szekrények | Huzalkosarak | Fiókelválasztók | Polcos állványok | Pavoy acélszekrények