ESD munkahelyi ruházat

Elektrosztatikus kisülések ellen megfelelő ruházatot keres? Nem probléma – az ESD-munkaruházat nemcsak kényelmes, hanem extra biztonságos is.

A ESD munkahelyi ruházat kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Uvex.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Védettségi osztály
Relevancia szerint
Modell száma: 10

ESD-munkaruházat – a biztonság mindig vonzóA feszültség levezetése jó dolog. Kivéve, ha érzékeny alkatrészek nem szándékos feszültségkiegyenlítéséről beszélünk. Tegyen óvintézkedéseket ez ellen, és az EPA (elektrosztatikusan védett) területeken dolgozó munkavállalóit öltöztesse ESD-munkaruhába. Különösen a lábbeli játszik döntő szerepet – a biztonság mindig vonzó. Találjon biztonságos ESD-munkacipőt online áruházunkban!
Mit nyújt az ESD-munkaruha?Az ember az egyik meghatározó tényező, amely nem kívánt elektrosztatikus kisüléseket válthat ki az ESD-munkahelyen, és ezáltal károsíthatja az érzékeny elektronikus eszközöket vagy alkatrészeket. Az ESD-ruházatot, például az ESD-biztonsági cipőt úgy tervezték, hogy megakadályozza ezt.Az ESD-biztonsági cipők rendelkeznek a hagyományos munkacipők minden jellemzőjével, például lábujjvédelemmel, csúszásgátló és veszélyes anyagoknak ellenálló talppal. Ezenkívül a cipő minden lényeges részét úgy tervezték, hogy antisztatikus és hővezető legyen. Ez azt jelenti, hogy járás közben a súrlódás miatt nem alakulhat ki feszültség, ami hirtelen kiegyenlítődne.
Milyen jogi követelmények vonatkoznak az ESD-munkaruházatra?A DIN EN 61340-5-1 szabvány tartalmazza az elektronikus alkatrészek elektrosztatikus jelenségek elleni védelmére vonatkozó legfontosabb előírásokat. Meghatározza, hogy az ESD-munkaruházatnak elsősorban a megmunkálandó tárgyat kell védenie – még akkor is, ha például a cipő megfelel az emberek számára készült egyéni védőeszközökre (PPE) vonatkozó előírásoknak. A legkisebb feszültséget is meg kell akadályozni. Az ESD-cipő átmeneti ellenállásának 7,5 x 105 és 3,5 x 107 ohm között kell lennie. Emellett fontos tényezők a légáteresztő képesség és az ergonómia, amelyek elsősorban a munkavállalók egészségét célozzák.
Mi ajánlott még?Gondoljon úgy az EPA területeken végzett munkára, mint egy zárt rendszerre, amelyben minden lépésnek tökéletesen földeltnek kell lennie.Ez a földelés csak az ESD-zónában, állás és járás közben, ESD-munkacipő és ESD-padlóburkolat kombinációjával biztosítható. Ezen felül javasoljuk még az ESD-sarokpántot. Ülés közben a munkatársaknak ESD-kiegészítőket, például földelt ESD-karpántot is érdemes viselniük.Minden más munka- és berendezési tárgyat, amelyet a munkavállalók megérintenek és használnak, ESD-képességük szempontjából szintén ellenőrizni kell. Ez az ESD-székekkel és asztalokkal kezdődik és az ESD-szállítóeszközökkel és ESD-polcokkalvégződik.Az ESD: védelem a súlyos következményekkel járó kisülések ellen című termékismertetőnkben további részleteket olvashat, amelyekkel még biztonságosabbá teheti az elektronika kezelését.Ha bármilyen megválaszolatlan kérdése van az ESD-munkacipőkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal, szívesen segítünk Önnek.