Nagynyomású tisztítók, gőzborotvák

Nagy nyomással a szennyeződések ellen! Nagynyomású tisztítóink még a legapróbb foltot is megtalálják: lehet akár a padlón, a sarokban vagy egy résben, a gépeken vagy az alkatrészeken. A speciális fúvókák révén a szennyeződéseknek fújtak.

A Nagynyomású tisztítók, gőzborotvák kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Kärcher.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus

Nagynyomású tisztítók és gőzborotvák: ennél tisztább szinte már nem is lehetne!A gépeken vagy az üzemi területen felgyülemlő, jellemzően makacs szennyeződésekhez természetesen erős tisztítószereket is használhat. Egyszerűbb, hatékonyabb és környezetbarátabb azonban, ha ezek helyett nagynyomású tisztítót és gőzborotvát használ. A víz és a nyomás egyszerű kombinációjával ugyanis rendkívül magas szintű tisztaságot érhet el.Miben különbözik egy nagynyomású tisztító egy gőzborotvától?Alapvetően mindkettő hasonlóan működik, ezért gyakran összekeverik őket: nyomás alatt lévő vizet nyomnak ki egy fúvókarendszerből, és a szennyezett felületeket elsősorban fizikai és termikus hatások kombinációjával tisztítják.A folyadék fizikai állapota alapján azonban jelentős különbség van közöttük: • A nagynyomású tisztítók (meleg és hideg vizes készülékek) csak 60 Celsius fokra melegítik fel a vizet. Ez teljes mértékben elegendő a szennyeződések, a zsír és az olaj feloldásához. A lényegi abrazív tényező a nyomás.

 • A gőzborotvák addig hevítik a vizet, amíg az vízgőzzé nem válik. Ez a gőz már magával a hővel felszámolja a csírákat és a baktériumokat, a nyomás biztosította abrazív minőség tehát csak másodlagos szerepet tölt be.


A fentiek alapján a nagynyomású tisztítók és a gőzborotvák az ipari tisztítás területén különböző területeken használatosak: • A gőzborotvák higiénikus tisztaságról gondoskodnak, különösen olyan beltéri felületeken, amelyek élelmiszerekkel kerülnek érintkezésbe. Mosdóhelyiségek vagy közösségi helyiségek is csíra- és baktériummentessé tehetők velük.

 • A nagynyomású tisztítók használatosak kültéren járdák, falak vagy más homlokzati elemek tisztításához, nagy gépek és járművek is megtisztíthatók velük a szennyeződésektől és az olajtól, emellett műhelyben vagy gyártócsarnokban való használatra is alkalmasak.


Mi ezeknek a takarítógépeknek a különlegessége?Mindkét változatnak van egy nagy előnye: enyhe és közepes szennyeződésekhez gond nélkül mellőzheti a tisztítószereket vagy a takarítási tartozékokat. Megfelelő tisztítószerrel kiegészíthető a termikus-fizikai teljesítmény vegyi komponenssel, ami különösen makacs szennyeződéseknél gyors sikerhez vezet. Ha már a gyorsaságnál tartunk: a nagynyomású tisztítók ebből a szempontból is kiemelkednek: • Az ergonomikus kezelésnek és a könnyen mozgatható kialakításnak köszönhetően a munkatársak gyorsan és hajolgatás nélkül megtisztíthatják a felületeket.

 • A különböző tartozékkészletek rendkívül rugalmassá teszik a készüléket a különböző felületekhez.

 • A vízhasználat az intelligens szivattyú- és fúvókarendszereknek köszönhetően csekély.


Milyen feladathoz milyen nagynyomású tisztítót használjak?Alapvetően kínálatunkban mindenféle Kärcher márkájú nagynyomású tisztítót megtalál, amelyek a különböző üzemi takarítási feladatokhoz használhatók. Néhány részletre azonban ügyelni kell: • Gépekhez és járművekhez a legjobb, ha 40 fokos vízhőmérsékletű tisztítót használ „normál'' fúvókával.

 • Járdákhoz, lemezekhez, homlokzatokhoz, falakhoz stb. a marófejes kiegészítő használata javasolt.

 • Beltéri padlókat és járólapos, linóleum- stb. padlókat gőztisztítóval érdemes takarítani.


Alapvetően a gép kiválasztása a használat gyakorisága és a szükséges funkciók mérlegelésén alapul. A fontos elemek a következők: • A fűtőrendszer és a lehetséges vízhőmérséklet

 • A létrehozható nyomás és a lehetséges nyomásszabályozás

 • A szükséges üzemidő a motorteljesítmény és az áteresztőképesség kombinációja alapján


A fenti szempontok alapján egy nagy teljesítményű forró vizes nagynyomású tisztító ideális például gyakran változó alkalmazási helyekhez, és akár egyórás használati időt tesz lehetővé. A hideg vizes modell alkalmi használatra, közepes szennyeződésekhez és átlátható felületekhez alkalmas.Milyen tisztítási tudnivalókra kell ügyelni?Alapvetően fontos, hogy a víznyomás és a vízhőmérséklet igazodjon a felület érzékenységéhez. Emellett mindig érdemes bizonyos távolságot (10 – 30 cm) tartani a nagynyomású tisztító és a felület között. Nagyobb távolság esetén a tisztítási teljesítmény az alacsonyabb nyomás miatt exponenciálisan csökken.A Takarítási és mosdófelszerelések kategória kínálatában olyan gépi alternatívákat is talál, amelyek akkor használhatók, ha nem jöhet szóba magas nyomással történő tisztítás. Összeállítottunk az Ön számára két áttekintést, amelyek mindent tartalmaznak, amit a témával kapcsolatban tudnia érdemes:

Ha maradnak még kérdései, szívesen segítünk Önnek tanácsainkkal a készülékválasztás terén!