Akkumulátorok

Nincs konnektor a közelben? Nem probléma! A munka modern világát amúgy is elemek és akkumulátorok tartják működésben. Nem számít, hogy alacsony vagy különösen magas fogyasztású eszközöket kell jóllakatni, nálunk ugyanis mindent megtalál, amire szüksége van – többek között: AA elemeket vagy Li-ion akkumulátorokat elektromos kerékpárokhoz és egyéb üzemi eszközökhöz! Áramellátás konnektor, kábel vagy munkálatok nélkül.

A Akkumulátorok kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: VARTA, KERN, SCANGRIP, eurokraft pro, PRESSOL, Safescan, HelgeNyberg, Pramac.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Feszültség
Relevancia szerint
Modell száma: 46

Mi a különbség az elem és az akkumulátor között?Az egyik újratölthető, a másik nem – de nem ez az egyetlen különbség. Bár az akkumulátorok nélkülözhetetlenek az elektromos szerszámok, az elektromos kerékpárok, az elektronikus mérlegek és sok más munkaeszköz áramellátásához, elemekből is érdemes betárazni. A nem újratölthető primér cellák ugyanis a következő előnyöket nyújtják: • Magas és hosszú töltéstároló képességgel rendelkeznek

 • Alacsonyabb és magasabb hőmérsékleten is tárolhatók

 • Alacsonyabb és magasabb hőmérsékleten is megbízhatóan működnek

 • Az alacsony, de állandó energiafogyasztású készülékekben hatékonyabbak

 • Kompakt méretben például gombelem (például CR2032) formájában, vagy 9 V-os blokkokban is elérhetők


Ezzel szemben az akkumulátorok – különösen a lítium-ion és a lítium-polimer akkumulátor – a modern és mobil világban diktálják az iramot. Ezek az újratölthető szekunder cellák a következő előnyöket kínálják: • A technológiától és a töltési szokásoktól függően akár 1000-szer is újratölthetők

 • Nagy kapacitással rendelkeznek, és még a legnagyobb fogyasztású készülékeket is ellátják energiával

 • Alacsonyabb beszerzési költségek, valamint környezetkímélőbb megoldás (megfelelő ártalmatlanítás esetén)

 • LiPo akkumulátorként bármilyen formában beépíthetők


Mire kell odafigyelni a csere során? • Az elektromos közlekedési eszközökhöz vagy takarítógépekhez használt lítiumalapú akkumulátorok mindig az adott készülékhez készülnek. Itt minimális a veszélye annak, hogy nem a megfelelő akkumulátort választjuk. A más gyártótól származó csereakkumulátorok esetében azonban figyelni kell a kompatibilitási paraméterekre, és olyan termékeket kell választani, amelyek kapacitás és teljesítmény tekintetében megfelelnek az eredetinek.

 • Az olyan univerzális elemek, mint az AA vagy AAA újratölthető akkumulátorok egy az egyben kicserélhetők a megfelelő AA vagy AAA elemekre.

 • Az akkumulátorok érzékenyek a mélykisülésre. Ilyenkor a feszültségük az új töltési ciklushoz szükséges küszöbérték alá csökken. Ez viszonylag rövid idő után megtörténhet. Ezért kell az akkumulátorokat rendszeresen tölteni és ellenőrizni.

 • Mivel az akkumulátorok kevésbé jól bírják a hosszú távú tárolást, az elemek jobb választásnak bizonyulnak vészhelyzetben, pl. zseblámpákhoz stb.

 • A lítium, mivel erősen reaktív kémiai elem, veszélyforrást jelent. Ezért működés közben akkumulátortöltő szekrényeket kell használni.


Mind az elemek, mind az akkumulátorok ártalmatlanításánál gondosan kell eljárni, és azokat nem szabad a háztartási hulladékgyűjtő tartályokba helyezni. A készülékek működtetéséhez szükséges tartozékokat értékesítő vállalatként a lemerült energiatárolókat természetesen visszavesszük.Szívesen elmagyarázzuk Önnek, hogy mi ennek a menete. Forduljon hozzánk bizalommal! A lítium-ion elemek/akkumulátorok biztonságos kezelése című magazincikkünkből megtudhatja, hogy mire kell még odafigyelnie.