Töltés, párnázás, védelem

Itt mindent megtalál, amire a biztonságos szállításhoz szüksége van, legyen szó térkitöltő és párnázóanyagokról, védő vagy nedvszívó anyagokról csomagjaihoz. Védje meg csomagjai tartalmát az olyan sérülésektől, mint az ütődések, a karcolások vagy egyéb károk – minőségi termékeink garantálják a maximális biztonságot. Rendelje meg még ma a csomagok maximális védelmét biztosító szállítási tartozékokat és csomagolási védőeszközöket!

Párnázóanyagok csomagokhoz: a legjobb megoldás termékei biztonságos szállításáhozHa egy termék kiváló minőségben hagyja el a raktárat, akkor a vevőhöz is kiváló minőségben kell eljutnia. Ennek érdekében nálunk mindent megtalál, amire szüksége van az üregek kitöltéséhez, valamint az áruk kipárnázásához és védelméhez. Legyen szó ütődésről, nedvességről, törésről vagy szamárfülekről: ha csomagjait és küldeményeit első osztályú védelemmel látja el, semmi baj nem érheti küldeményét.Milyen párnázóanyagra van szükségem a csomagoláshoz?A küldemények tökéletes kipárnázása nem a térkitöltő anyaggal vagy a buborékfóliával kezdődik, hanem az ideális szállítási csomagolással: a kartondobozt úgy kell kiválasztani, hogy az áru és a karton között körülbelül öt centiméteres rés legyen. Ezt az üreget töltse ki csomagokhoz készült párnázóanyagainkkal, a terméktől és a szállítási útvonaltól függően:  • Az érzékeny vagy elektronikus alkatrészeket nedvesség- és korrózióvédett csomagolásban és kisméretű buborékokkal rendelkező buborékfóliába csomagolva kell szállítani.

  • A bútorok esetében az élek és felületek védelme a legfontosabb. Ezáltal a háztartási gépek és más olyan termékek éleit is megvédheti a kritikus pontokon, amelyek ütközés esetén széttöredezhetnek.

  • Az üveget, a kerámiát és hasonló törékeny anyagokat kevert párnázóanyaggal kell feladni: a papír vagy habszivacs térkitöltő anyagok közvetlenül a tárgyat védik, míg a párnázórendszerek légpárnái egy második védőréteget képeznek.


Hogyan optimalizálják a párnázórendszerek a szállítást?Ha a csomagolóasztalokat és a vágóállványokat párnázó- és térkitöltő rendszerekkel egészíti ki, szállítási logisztikája turbó üzemmódba kapcsol. Töltőanyagokhoz való töltőtölcsérekkel és -állványokkal, légpárnázó gépekkel és kartonperforálókkal pillanatok alatt kitöltheti az üregeket, valamint a kartonokat is precízen tökéletes méretűvé alakíthatja.Ilyen rendszereket már kezelhető, de rendszeres szállítási volumen esetén is megéri használni. Különösen akkor, ha általában érzékeny termékeket szállít, ezekkel a rendszerekkel a logisztika egy igen időigényes lépését automatizálhatja.Hogyan alkalmazhatom fenntarthatóbb módon a csomagoláshoz használt párnázóanyagokat?Minél kevesebb anyagra van szüksége a párnázáshoz, a rések kitöltéséhez és a védelemhez, annál jobb. Nemcsak a környezet védelme, hanem a vállalati költségvetés szempontjából is. Azonban teljesen lemondani a csomagoláshoz szükséges párnázóanyagról semmiképpen sem jó ötlet – így ugyanis növeli az áruk sérülésének valószínűségét, és ezáltal a visszaküldési arányt is. Az arany középutat a korszerű anyagok és azok megfelelő kombinációja jelenti:  • Ma már minden kategóriában találhat környezetbarát alternatívákat: például a papírból, újrahasznosított műanyagból vagy biofóliából készült légpárnás fóliák fenntartható térkitöltő anyagok, amelyek ugyanolyan védőhatás mellett a környezetet is kímélik.

  • Nem minden terméket kell erősen párnázva szállítani. Ha a kartondobozban kevesebb a mozgástér, egy réteg papír párnázóanyag vagy habosított fólia általában elegendő.

  • Maga a termék már védőcsomagolásban van? Ilyenkor további párnázóanyagra általában nincs is szükség. További bónusz: kisebb méretű csomaggal a postaköltségen is spórolhat.

  • Tájékoztassa a vásárlókat arról, hogy bizonyos csomagolóanyagok fenntarthatóbbak és újrahasznosíthatók. Ezzel nemcsak a körforgást segíti elő, hanem arról is tanúbizonyságot tesz, hogy cége elkötelezett a környezet védelme iránt.


Ha bármilyen kérdése van azzal kapcsolatosan, hogyan teremtheti meg a tökéletes egyensúlyt a zöld logisztika és a biztonságos szállítás között, forduljon hozzánk bizalommal a csomagolási párnázóanyagokkal kapcsolatban. Egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot. A zöld szállítással kapcsolatban további új ötleteket találhat Csomagolással kapcsolatos tippek és trendek című anyagunkban.