Fűtőköpenyek, hordófűtő berendezések

A munka akkor sem állhat le, ha a hőmérséklet nem éppen ideális. Ilyenkor biztosítják a hordófűtők, hogy legfontosabb munkaeszközei a hideg ellenére is a megfelelő munkahőmérsékleten, használatra készen álljanak. Termékeinket 40 °C és 90 °C közötti hőmérséklet-szabályozási tartományban kínáljuk – attól függően, hogy melegíteni, melegen tartani, szigetelni vagy fűteni szeretne. Olvasson el mindent a hordókhoz való fűtőköpenyekről és fűtőszalagokról most!

Az Ön szűrőjének beállítása
Terméktípus
Fenntarthatóság
Szabályozási tartomány
Relevancia szerint
Modell száma: 76

Hordófűtők: a tökéletes munkahőmérséklet érdekébenBár a motorolaj például nem fagy meg, illetve a festékek és lakkok tulajdonságai sem változnak meg azonnal, ha a hőmérséklet csökkenni kezd, mindig figyelni kell a megfelelő hőmérsékletre. A naptár szerinti téli hónapokban a hordófűtő berendezések mindenfajta időjárási körülmények között optimális munkahőmérsékletet biztosítanak.Mihez szükségesek a hordófűtők és a fűtőköpenyek?Az ipari és kereskedelmi célú hordófűtők alapvetően ugyanazt teszik, mint egy otthoni elektromos takaró: egyenletes hőt biztosítanak a csatlakozóaljzatból. Míg otthon a nagyobb kényelem érdekében bebújunk egy fűtött takaró alá, addig a hordók esetében a legfontosabb szempont a bennük lévő anyag viszkozitása.Ha a környezeti hőmérséklet egy bizonyos határérték alá csökken, a kenőanyagok és hasonló közegek kevésbé lesznek folyékonyak, a festékekkel és lakkokkal már nem lehet megfelelően dolgozni, a keverékek pedig különböző fázisokra válnak szét.A hordókhoz, kannákhoz és tartályokhoz való fűtőszalagok nem pusztán felmelegítik a tartályokat és azok tartalmát. A hőmérséklet stabilitásáról, és ezáltal az összes fontos tulajdonság megőrzéséről is gondoskodnak. És ez nem csak a folyadékokra vonatkozik. A fűtőköpenyek a gázpalackok kezelése során a stabil gázáramlást is biztosítják.Mire kell odafigyelni a hordófűtőknél?  • Az, hogy egy hordófűtő köpennyel ténylegesen mekkora hőmérséklet érhető el, számos tényezőtől függ. A környezeti hőmérséklet éppúgy szerepet játszik ebben, mint a tartály anyaga, tartalma stb.

  • Mindenképpen ellenőrizni kell az adott tartály hőmérséklettel szembeni ellenállását, valamint azt, hogy milyen előírások vonatkoznak a veszélyes anyagok kezelésére és tárolására. Ezeket a követelményeket a hordófűtőknek is teljesíteniük kell. Ebben az egyik döntő tényező az ATEX-zónákban történő használatra való alkalmasság.

  • A termosztáttal történő fokozatmentes szabályozási lehetőség előnyösebb, mint más fűtési változatok. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a hordófűtőt a legkülönfélébb anyagokhoz és felfűtési folyamatokhoz használhatja.

  • A fűtőszalagokat meghatározott típusú (ill. méretű) tárolókhoz tervezték. Pántok segítségével formára igazíthatók, ezt leszámítva azonban csakis a gyártó utasításainak megfelelően használhatók.

  • Az erős hordószalagok nagyon rövid idő alatt felmelegítik a tartályt, így az gyorsabban használhatóvá válik. Erre azonban nem minden környezetben és nem minden anyag esetében van szükség.


Mielőtt felmelegített anyagokkal dolgozna, mindig vegyen mintát, és ellenőrizze az anyag használhatóságát, viszkozitását stb. Ehhez viseljen védőruházatot, és gondoskodjon a megfelelő szivárgáskezelésről.További információkat Előírásszerű tárolásra vonatkozó információk című anyagunkban talál. Szívesen válaszolunk minden kérdésére, ha felveszi velünk a kapcsolatot.