Kemény munkától a hatékony munkáig

Ergonomikus felszerelés a nagyobb teljesítményért

Minden raktáros, szerelő, mesterember, ápoló vagy építőipari munkás figyelmébe: mutassák meg a munkájuknak, hogy ki a keményebb! A minden igényt kielégítő, ergonomikus termékek lehetővé teszik az egészség és a teljesítmény ergonomikus fejlesztését és fenntartását. Egy egész életen át.

Aki keményen dolgozik, nem akármilyen terméket érdemel. Például olyat, amelyik mindig tudja, mi a dolga: 80 decibeles és még zajosabb környezetben, 200 kg-os és annál nehezebb rakománynál, kilenc óra folyamatos munkavégzés során, vagy éppen kevés fényben, fullasztó hőségben vagy huzatos helyiségben végzett tevékenység esetén. Itt mindent megtalál, amit megérdemel: a legjobb felszerelést az egészségesebb munkához.

Mutassa meg a levegőnek, hogy Ön tovább bírja szusszal!

Termékek a jó klímáért és a jobb levegőért

Szerencsére sok munkahelyi probléma néha magától levegővé válik. Vannak viszont olyan problémák, amelyeket pont a levegő okoz. Pontosabban a rossz levegő. Például a műszaki berendezésekkel telezsúfolt helyiségekben, ahol kevés az ablak. Ez nemcsak a teljesítményre és a koncentrációs képességre van hatással. A fából, lisztből vagy gumiabroncsokból származó por- és szennyeződésrészecskék például a gépeken is megtelepednek, gépleállást vagy gyakori karbantartási intervallumokat okozva.

Milyen jó, hogy a felszerelésünk megoldást nyújt a problémára. Közben pedig pár órára nyugodtan kimehet a friss levegőre pihenni vagy akár dolgozni; ehhez is talál megfelelő terméket a kínálatunkban.

Bővebb információ:

Mutassa meg a zajnak, hogy ki a főnök!

Termékek a nagyobb nyugalom, védelem és koncentráció érdekében

A zaj az egyik olyan negatív tényező, amely egy munkahelyen leginkább befolyásolja a fizikai és mentális egészséget. Az állandó zajszint csökkenti a hatékonyságot és a koncentrációs képességet – függetlenül attól, hogy a nagy hangerőt a berendezések vagy a kollégák okozzák. A zaj kellemetlen érzéssel párosul, megterheli a szervezetet, és bizonyítottan káros az egészségre. Magasabb zajszint esetén pedig még a balesetek kockázata is nő a vészjelek csökkent észlelhetősége miatt.

Ezért még fontosabb, hogy tisztában legyünk a zaj hatásaival, és hogy megfelelő intézkedéseket tegyünk a munkahelyi zaj „hallható” csökkentése érdekében. Kínálatunkban most több gyakorlati megoldást is talál: ismerje meg zajmegelőzési és zajvédelmi termékeinket.

Bővebb információ:

Mutassa meg a fénynek, hogy ki a fényesebb!

Termékek a tiszta és éles látás érdekében

Vannak munkahelyek. És vannak olyan munkahelyek, ahol a látással szemben maximális követelmények vannak érvényben: például a gyártás vagy az elemzés területén, az elektronikai vagy fémiparban, laboratóriumokban vagy az óragyártás területén. Általánosan érvényes és helyes munkahelyi megvilágítás azonban nem létezik – az észszerű világítási megoldásokat az adott munkafolyamat sajátosságai és követelményei szerint kell kialakítani. Szívesen segítünk Önnek a tiszta és éles látással kapcsolatos elvárásaival kapcsolatban, hogy a megfelelő megvilágítással hozzájáruljunk a teljesítmény és motiváció fokozásához. Ezáltal a munkahelyi biztonság és a munka minősége is láthatóan javulni fog – szó szerint.

Éppen ezért a szemvédő termékek nem hiányozhatnak az „egészséges” munkaeszközök közül: védik a szemet a fém- vagy faforgácsoktól, a vegyi gőzöktől, a kifröccsenő folyadéktól vagy az UV-fénytől.

Bővebb információ:

Mutassa meg a rakománynak, hogy ki az úr!

Termékek a nagyobb erőkifejtés és mozgáskomfort érdekében

A bal karját dugja át a jobb karja alatt, és nyújtsa ki minél hátrább. Most emelje fel a nehéz alkatrészt, és egy gyors jobbra fordulással helyezze az asztalra. A testet érő terhelés alapvetően nem rossz dolog, sőt, szükséges is ahhoz, hogy egészségesek maradjunk.

A nehéz fizikai munka, az ismétlődő tevékenységek vagy a statikus kényszerhelyzetek azonban mindig legyenek egyensúlyban a terhelés mértékével, különben fennáll a fizikai sérülések veszélye, még akkor is, ha egy-egy mozdulatot csak kisebb erőfeszítéssel végzünk, vagy az csak a test egyes részeit érinti. A jó hír, hogy a jól megválasztott, nagyobb mozgáskomfortot és izomerőt biztosító termékek lehetővé teszik a sérülések hatékony megelőzését.

Bővebb információ:

Mutassuk meg a jövőnek!

Exkluzív olvasmány a munkahelyi egészség és teljesítmény javításáért

Ergonómiai útmutató: Hogyan kell helyesen emelni, cipelni és húzni?

Napi több mint 20 kilométeren keresztül körülbelül 5,5 km/h sebességgel mozgatni több mint 100 kilogrammot? Nem, ezek nem az Iron Man új sportágai. Ezekkel a feladatokkal a raktárakban, a termelésben vagy az építkezéseken dolgozóknak kell megbirkózniuk. Hogy megkönnyítsük a dolgukat, összeszedtünk néhány könnyen megvalósítható tippet a helyes emelésre, cipelésre és húzásra vonatkozóan.

Egészséges munkavégzés ergonomikus munkahelyi környezetben

Dolgozott Ön már mézgyűjtőként a Himalájában vagy víz alatti fakitermelőként? Kemény munkák ezek, amelyek komoly teljesítményt igényelnek a munkavállalók részéről. A mesteremberek, építőipari munkások vagy szerelők dolga sem könnyű. Aki keményen dolgozik, az minden támogatást megérdemel – ehhez olyan dolgokra is kell költeni, amelyek egészségesebbé teszik a munkát. Cikkünkből megtudhatja, hogy mik ezek.

Hogyan változtatják meg a robotok a fizikai munkát?

Nehéz tárgyakat emelgetni és megtartani a fejünk fölött, ugyanolyan mozdulatokat végezni minden nap – ez hosszú távon fárasztó dolog. Nincs jobb megoldás az ilyen kellemetlen feladatok elvégzésére? De van. Egyre több vállalatnál a gépek végeznek el minden olyan munkát, ami veszélyeztetné az emberek egészségét. Itt megtudhatja, hogy a robotok hogyan változtatják meg a fizikai munkát a jelenben és a jövőben.

Kapcsolatfelvételi kép

Aktiválja a szuperképességeinket!

Szeretne úgy hallani, mint egy kutya, úgy látni, mint egy sas, olyan erős lenni, mint egy medve, és úgy érezni magát, mint hal a vízben? A kínálatunkban mindent megtalál, amire szüksége van. És ha még bővebb információra van szüksége, állunk rendelkezésére.