Nano Dimension projekt

3D irodák 3D nyomtatókhoz

A modern munkahelyi kialakítás nem csak produktív, motivált munkavállalókat biztosít − a munkáltatók abból is profitálnak, ha a munkavállalók megtartási aránya javul. A szakképzett munkaerő hiányának idején pedig ez jó befektetés. Ügyfelünk, a Nano Dimension is így gondolta, és megbízta a KAISER+KRAFT-ot új irodáinak megtervezésével és berendezésével.

A projekt

A Nano Dimension egy innovatív izraeli vállalat az additív gyártás területén, az additívan gyártott elektronikához (AME) gyárt gépeket. Itt a 3D-nyomtatott elektronikát multi jet eljárással állítják elő.

A Nano Dimension erőteljesen terjeszkedik, ráadásul 2023-ban új telephelyet nyitott Németországban, Münchenben, 50 alkalmazottal. … És ez még csak a kezdet.

Nano Dimension projekt wt$

Feladat

A KAISER+KRAFT a cég épületének földszintjén és 3. emeletén újonnan elfoglalt helyiségek kialakítására kapott megbízást. A tereket és helyiségeket újra kellett gondolni, hogy modern és produktív munkaterületek születhessenek: nagyterű irodák, munkaállomások, konferenciatermek és kávékonyhák.

Megoldás

Az „újhullámos munka“ modernnek, menőnek és divatosnak hangzik. De ez valójában már lerágott csont. Nem jelent mást, mint jó munkát: csapatban, rugalmasan, egyénileg és a lehető legjobb körülmények között. És pontosan ezt tettük lehetővé.

A teljes berendezés tőlünk származik: az egyéni igényekhez és a meghatározott költségvetéshez igazodva, beleértve egy olyan berendezési koncepciót, amely jó közeget biztosít az ötleteléshez is az új munkaterületen.

Az igazi kihívás

A modern, kellemes munkahelyek nyugodtabb és hatékonyabb csapatokat „teremtenek“. Valamint elérik, hogy a munkavállalók szívesen dolgozzanak és tovább maradjanak. Ezért volt nagyon fontos a Nano Dimension számára, hogy a technológiára és a formatervezésre vonatkozó előírásokat és követelményeket a vállalati arculattal összhangban valósítsuk meg. Stílusosan kifinomult és ugyanakkor hatékony kivitelezés.

Mint ahogyan a projektüzletágban és ilyen léptékben lenni szokott, a kezdet kissé döcögősen indult. Annak érdekében azonban, hogy minél hamarabb minél jobban megértsük és megérezzük a különböző aggályokat, a megkeresést követően több helyszíni látogatásra, számos csapatos találkozóra és személyes telefonhívásra került sor, hogy a gyártóval együttműködve megvitassuk a terméklehetőségeket és a kivitelezési terveket, és olyan hosszú távon vigyük ezt a projektet, ahogyan azt eredetileg terveztük. Az együttműködés nagyon jól sikerült.

Mivel a szerkezeti munka kivitelezése késett, mi is tartani tudtuk az ambiciózus ütemtervet. A megkeresés és a megrendelés között alig öt-hat hónap telt el. A Nano Dimension a világ termelésének módját változtatja meg – mi azt, ők hogyan dolgoznak mostantól.

Nano Dimension projekt wt$

Normann Fichtner – Üzletfejlesztési igazgató

„Az együttműködés a KAISER+KRAFT-tal az első kapcsolatfelvételtől a projekt befejezésig abszolút professzionális volt. A saját ötleteinket és elképzeléseinket nemcsak egyszerűen megvalósították, hanem a KAISER+KRAFT még tovább is fejlesztette és tökéletesítette azokat. A projektcsapat igazi partner volt, nem pedig csak egy szolgáltató.“