Vissza
Irodai terméktanácsadó

Gyors, megbízható, biztonságos: pénzszámláló gépek és bankjegyvizsgálók

Kínálatunkban bankjegyszámlálókat, érmeszámlálókat, bankjegyvizsgálókat és kombinált készületeket talál különböző kivitelekben. Itt megtudhatja, melyik készülék a leginkább alkalmas az Ön számára.

Safescan wt$

Természetesen kézzel is lehet pénzt számolni és a bankjegyek valódiságát ellenőrizni, ha fény elé tartjuk őket. Ha viszont nagy mennyiségű pénzt kell 100%-os pontossággal ellenőrizni, érdemes a feladatot pénzszámláló gépekre és bankjegyvizsgálókra hagyni: a pénzszámláló gépek ugyanis nem fáradnak el, modelltől függően felismerik a hamisítványokat, és még a legegyszerűbb kivitelben is jelentősen gyorsabbak és megbízhatóbbak az embernél. A tisztán ellenőrzőkészülékek akár hét különböző biztonsági elemet is ellenőriznek, és kevesebb mint egy másodperc alatt azonosítják a hamis pénzt.

Bankjegyszámlálók

Darab- és értékszámlálók

A bankjegyszámlálók esetén a legfontosabb kérdés, hogy csak a darabszám vagy az érték meghatározása is szükséges-e. Az egyszerű darabszámlálók megadják, hány darab bankjegyet helyezett be. A kínálatunkban megtalálható pénzszámláló gépek nemcsak bármely valuta előválogatott bankjegyeinek számlálására alkalmasak, hanem egyedi fizetőeszközöket, például utalványokat és kuponokat is össze tudnak számlálni. Ha csak ritkán és kisebb pénzmennyiségeket kell számolnia, akkor egy darabszámláló, például a Safescan 2210 automatikus bankjegyszámláló elegendő Önnek. Az értékszámlálók, például a Safescan 2685-S automatikus bankjegyszámláló pedig minden főbb valutában meg tudja adni a válogatott és a vegyes bankjegykötegek számát és értékét is.

Működési elv

A bankjegyköteget a gép adagolójába kell helyezni, ez aktiválja a behúzóhengert. Ez továbbítja a bankjegyet a második hengerre, amely biztosítja, hogy csak egy bankjegy kezelése történik. A számlálás optikai szenzor segítségével történik. Amikor az utolsó bankjegy is a kimeneti tálcába kerül, a gép befejezi a számlálást.

Safescan wt$
Safescan wt$

Kiválasztási kritériumok

A pénzszámláló gépek azért vannak, hogy megkönnyítsék Önnek a pénz napi feldolgozását, és időt takaríthasson meg. A darab- vagy értékszámlálók már említett jellemzői mellett központi jelentőségű a sebesség és a kapacitás is. Bankjegyszámlálóink legfeljebb 300 bankjegyet képesek befogadni egyszerre, a számlálás sebessége pedig percenként 1000 és 1500 bankjegy között van.

Ügyeljen új bankjegyszámlálója kiválasztása során az adagoló pozíciójára. A lapos kialakítás előnye, hogy működés közben is behelyezhet újabb bankjegyeket, és a folyamatos behúzás révén sokkal gyorsabb is. Erre példa a Safescan 2650 automatikus bankjegyszámláló.

További fontos funkció az összeadás és a kötegelés: az összeadás funkcióval rendelkező készülékek össze tudnak adni több pénzköteget. Ez rendkívül hasznos, ha több bankjegyet kell összeszámolni, mint amennyi a készülék adagolójába befér. A kötegelés funkcióval rendelkező bankjegyszámlálók megállnak egy meghatározott számú bankjegy után, így felgyorsítják például a banki befizetéseket.

Számos készülékben legalább egy biztonsági elem alapján történő hamisítványfelismerés is integrálva van. Nagyobb teljesítményt biztosít a Safescan 2685-S automatikus bankjegyszámláló. Összesen hét valutában össze tudja számolni a nem válogatott bankjegyek értékét, és ellenőrzi is valódiságukat. A Safescan 2665-S automatikus bankjegyszámláló is egy kifinomult all-in-one készülék tíz különböző valutához. Mindkét készülék különösen hasznos olyan vállalatoknál, ahol a bankjegyek tárolása nem válogatva történik, ugyanis vegyes pénzkötegek (kevert értékmeghatározás vagy nem válogatott értékszámlálás) számlálására is képes.

Hamisítvány-ellenőrző készülékek

Bankjegyvizsgáló készülékeinkkel a bankjegyek valódiságát gyorsan, biztonságosan és feltűnésmentesen ellenőrizheti. A kompakt, mobil ellenőrzőkészülékek alig foglalnak helyet a kassza területén, és bármely valutához alkalmasak. Az egyszerű készülékek, mint a Safescan 50 UV hamisítvány-ellenőrző készülék megvizsgálja a bankjegyek, a bankkártyák és az igazolványok UV biztonsági elemeit. A professzionális készülékek pedig kifinomult többpontos felismerési technológiával rendelkeznek: a Safescan 155-S automatikus hamisítvány-ellenőrző készülék például a főbb valuták minden egyes biztonsági elemét 100%-os biztossággal vizsgálja meg. A frissítőkábel segítségével telepíthetők a valutafrissítések. A webáruházunkban található bankjegyszámlálók is a gyors és megbízható számlálás mellett még a hamis pénzt is felismerik.

Hogyan működik a hamis pénz felismerése?
A gépben lévő szenzorok az adott valuta egy vagy több biztonsági elemét ellenőrzik. Az egyszerű modellek, például a Safescan 2210 automatikus bankjegyszámláló csak egy elemet (az UV-jelöléseket) ismer fel, a minőségibb modellek három elem alapján vizsgálják a bankjegyek valódiságát. A háromszoros hamisítványfelismerés általában az UV, az infravörös és a mágneses elemek vizsgálatát jelenti. A professzionális készülékek akár hét elemet is képesek ellenőrizni.

Ellenőrzött elemek és rövidítések

 • CD: színvizsgálat
 • IR: infravörös
 • MG: mágneses tinta
 • MT: fémszál
 • SD: formátum/méretek
 • TD: bankjegy vastagsága
 • UV: ultraibolya

Érmeszámlálók és -válogatók

Az érmék feldolgozásához is megtalálhatók kínálatunkban a megfelelő készülékek. Az automatikus érmeszámlálók rendkívül rövid idő alatt összeszámolják és válogatva adják vissza az aprópénzt. Így az érmetekercsek, a banki befizetések és a kasszafiókok egyszerűen és gyorsan előkészíthetők. A bankjegyszámlálókhoz hasonlóan itt is fontos kritérium a sebesség és a kapacitás. Mivel azonban az érméknél általában nagyobb mennyiségekről van szó, a válogatás funkció itt elengedhetetlen. Legfeljebb 500 darab nem válogatott érme helyezhető az adagolótölcsérbe, és ezeket a gép az átmérő és a vastagság alapján kiválogatja. A rolnizás ezután kézzel történik. Az összeadás funkció is rendkívül praktikus az aprópénzek számlálásánál. Ebben az esetben a gép külön elmenti érmeértékenként a darabszámokat, majd a teljes összeget megbízhatóan és gyorsan kiszámítja. A beépített túltöltés elleni védelemnek köszönhetően még nagyobb mennyiségű aprópénz számlálása is lehetséges: ha az egyik érmetartó tele van, a gép automatikusan megáll.

Safescan wt$

Kombinált készülékek: pénzmérlegek

A pénzmérlegek mérlegelik az érméket, a pénztekercseket és a bankjegyeket, majd a tömeg alapján kiszámítják a mennyiséget és az értéket. Ezek a kombinált gépek – mint például a Safescan 6185 érme- és bankjegyszámláló – ideálisak a kiskereskedésekben.

 • Így a készpénzes elszámolás legfeljebb alig 2 percig tart.
 • A készülék automatikusan adagolja egymás után az összeszámlálandó érme- és bankjegytípusokat.
 • A kijelzőről leolvashatók az egyes címletek és értékek, valamint a végeredmény is.
 • Az adaptív számláló algoritmusnak köszönhetően a pénzmérlegek a régi és az új euró bankjegyeket keverve is felismerik, olvassák a használt bankjegyeket is, valamint egyedi fizetőeszközöket, például zsetonokat vagy kuponokat is össze tudnak számlálni súlyuk alapján.
 • Kompaktak és akkumulátoros üzemmódban még mobil használatra is alkalmasak.
Safescan wt$

A pénzmérlegek esetében a pénzt előre ki kell válogatni, és nincs integrált hamisítványfelismerés sem. Mivel a kiskereskedelemben az ellenőrzés közvetlenül a kasszánál a pénz átvételekor lezajlik, itt egy bankjegyvizsgáló használata javasolt a kasszánál elhelyezve. A pénzmérleg pedig a bevételek későbbi összeszámlálásához alkalmas.

A számláló- és ellenőrzőkészülékek mellett webáruházunkban további, készpénzkezelésre alkalmas Safescan termékek is találhatók: erős kasszafiókok kezdve a kisebb forgalmú kasszákhoz való „low duty“ kiviteltől a folyamatos használatra szánt „heavy duty“ kivitelig. A kényelmes komplett megrendeléshez a kasszafiókokhoz megfelelő betéteket és további tartozékokat az egyes termékeknél talál.

Top termékeink ebből az útmutatóból
Relevancia szerint
Modell száma: 12