Vissza
Környezeti terméktanácsadó

Szemöblítő flakonok

Szemöblítő flakonok röviden – információk a különböző megoldásokról és a javasolt alkalmazásról.

Hatékony szemöblítő oldatok

A speciális oldatos szemöblítő flakonjaink gyors és hatékony elsősegélyt jelentenek, ha idegen test, sav ill. alkáli anyag kerül a szembe. A vészhelyzet esetére szolgáló fali dobozban a szemöblítő flakonok mindig kéznél lehetnek, és portól védetten tárolhatja őket.

Szemöblítő flakonok wt$

Egyszerű és gyors alkalmazás
Csak két egyszerű kézmozdulat, és a szemöblítő flakon már használható is. A flakonon és a fali dobozon lévő világos és érthető kezelési utasítások szöveggel és piktogrammal biztosítják a megfelelő és biztonságos használatot.

Itt megmutatjuk Önnek, hogy milyen egyszerűen tudja kiöblíteni a szemét

Szemöblítő flakonok wt$

Vegyen ki egy flakont a dobozból.

Szemöblítő flakonok wt$

Fordítsa el a szemmosófejet, amíg a védőbevonat feltörik.

Szemöblítő flakonok wt$

Támassza hátra, és öblítse ki a szemet.

Fontos: A szemet minden szennyeződésnél puha és egyenletes sugárral kell öblíteni. Az öblítési folyamat során enyhén nyomja a szemöblítő flakont. Az öblítést az orvoshoz szállítás közben is folytatni kell.

A szemöblítő flakonok elhelyezése és készletben tartása
Idegen testekkel, különféle savval vagy alkáli anyaggal való érintkezés esetén a szemet a lehető leggyorsabban ki kell öblíteni. Ezért a szemöblítő flakonokat és a vészhelyzet esetére szolgáló fali dobozokat közvetlenül a munkahelyen, ill. lehetőleg a veszélyes helyszín közelében kell elhelyezni. A szemöblítő flakont használata után azonnal új flakonra kell cserélni. Az elsősegélycsomagnak mindig elegendő mennyiségű szemöblítő flakont kell tartalmaznia.

Ha szennyeződés vagy idegen test kerül a szembe, vagy a szem megsérül, az elsősegélynyújtás után mindig azonnal orvoshoz kell fordulni!

Idegentest által okozott szemsérüléses balesetek

A 0,9%-os, steril nátrium-klorid szemöblítő oldat (0,9%-os konyhasó oldat) az idegen testek szemből való eltávolítására használható.

A mechanikai sérülések gyógyulásánál, amelyeket pl. fém- vagy faszilánk, szennyeződések és por okoznak, az idő fontos tényező. Ebben az esetben az alapos öblítés megakadályozhatja, hogy az idegen test beszoruljon a szembe, és súlyos szemsérüléseket okozzon.
Ebben az esetben a 0,9%-os, steril konyhasóoldat / nátrium-klorid oldat a megfelelő választás.

Savak és alkáli anyagok által okozott szemsérüléses balesetek

A pH-semleges, 4,9%-os, steril foszfátpuffer szemöblítő oldat savak, lúgok és számos alkáli anyag semlegesítésére használható. Ezeknél a baleseteknél a marás már abban a pillanatban megkezdődik, amikor az anyag a szemmel érintkezik. Az ilyenfajta sérüléshez a pH-semleges, 4,9%-os, steril foszfátpuffer szemöblítő oldatot javasoljuk.

A pH-semleges szemöblítő oldat javasolt alkalmazása

A pH-semleges szemöblítő oldatot elsősegély-intézkedésként 2 perces öblítési időtartamra tervezték. A pH-semleges flakonnal való öblítés célja, hogy a pH-értéket a lehető leggyorsabban alacsony szintre állítsa, ha savas vagy alkáli anyag kerül a szembe. Az öblítés folytatásához az orvoshoz történő szállítás időtartalma alatt 0,9%-os nátrium-klorid oldatos szemöblítő oldat használata javasolt.

Szemöblítő flakonok wt$

0,9%-os nátrium-klorid oldat

Szemöblítő flakonok wt$

4,9%-os, PH-semleges foszfátpuffer-oldat

Szemöblítő flakonok wt$

Vészhelyzet esetére szolgáló fali doboz: nátrium-klorid oldat, pH-semleges

Szemöblítő flakonok wt$

Vészhelyzet esetére szolgáló fali doboz: nátrium-klorid oldat