7 tipp a természetes kültéri terület kialakításához

2020/06/24

Egyre több cégtulajdonos teszi fel magának a kérdést, hogyan tud az üzemen belüli változtatásokkal hozzájárulni a természet védelméhez és az erőforrások megőrzéséhez. A mi javaslatunk: tervezzen ökológiailag megfelelő kültéri területet.

Nemcsak a munkatársai érzik majd jól magukat, hanem egyúttal Ön is jót tesz az anyatermészetnek. Emellett az ügyfelek és partnerek számára is pozitív benyomást kelt, ha azt látják, hogy Ön felelősséget vállal és tesz a környezet védelméért.

Ebben a cikkben konkrét tippeket mutatunk Önnek a természetes kültéri terület kialakításához. Viszont mindenekelőtt nézzük meg azt, egyáltalán miért éri meg növelni a környezettudatosságot a külső terek esetében.

Miért olyan fontosak a természetes külterek?

Városaink felületeinek majdnem felét aszfalt borítja vagy épületekkel van beépítve. Ennek a talajlezárásnak több negatív hatása is van a helyi ökoszisztémára:

  • Az esővíz nehezebben tud beszivárogni a talajba, a talajvíz szintje ezáltal csökken.
  • A talaj elveszíti termőképességét, mivel a fontos talajfunkciókat korlátozzák.
  • A helyi növények, rovarok és kisebb állatok, például madarak élőhelye zsugorodik, ami a biodiverzitás csökkenését eredményezi.

A zöld területek sem teljesen zöldek. Még egy szépen gondozott pázsit sem tudja ellátni az ökoszisztémában azt a funkciót, amit egy virágzó virágos rét. Ráadásul gyakran ott vannak a káros növényápoló szerek is – nem beszélve a túlzott vízhasználatról –, hogy a pázsitot makulátlanul gyönyörű állapotban tartsák.

A külső terek kialakítása jó lehetőséget ad a betondzsungel megtörésére, és egy természetes ellenpólus megteremtésére, amely hozzájárul az erőforrások megőrzéséhez és a fajok védelméhez.

Ezért éri meg befektetni a természetes üzemi területekbe

A külterek látszólag Önhöz tartoznak. Ezek a területek azonban a helyi ökoszisztéma részei, amelyek védelemre szorulnak. Ha Ön olyan kültéri területeket alakít ki, amelyek jobban illeszkednek a természethez, az pozitív hatással lesz a teljes rendszerre. Mindemellett üzemének is több előnye származik belőle:

A kinti területek megfelelő ápolásához itt talál egy praktikus ellenőrzőlistát minden évszakra.

Ez a 7 tipp segít Önnek a természetes kültér kialakításában

A fent említett előnyöket szem előtt tartva most már áttérhetünk a megvalósításra. A következő tippek segítenek Önnek néhány lépéssel közelebb kerülni az üzem kinti területeinek fenntarthatóvá tételéhez:

Reméljük, hogy a fenti tippek segíteni fognak Önnek a természetes kültéri terület kialakításában. Szívesen adunk további tanácsot az igényeihez passzoló, kültéri területeken használt termékek kiválasztásához.

7 tipp a természetes kültéri terület kialakításához mg$

Lépjen kapcsolatba velünk!

További kérdés esetén díjmentesen állunk rendelkezésére.