Használja és ápolja megfelelően vállalatának kültéri területét – mutatjuk, hogyan!

2020/06/19

Nap mint nap találkozunk vele – és mégis, általában kevés figyelmet fordítunk rá: ez a vállalat kültéri területe. Rengeteg potenciál rejlik benne: a kültéri terület nemcsak az Ön vállalatáról alkotott első benyomásáért felelős, hanem hozzájárul munkatársai jólétéhez is.

A nagyvállalatok nagyszerűen mutatják, hogyan festhetnek a modern kültéri területek. A Microsoft és az Amazon például faházakban lévő tárgyalókat létesített, a Facebook pedig egy hatalmas tetőkertet alakított ki munkatársai számára, ahol dolgozni és kikapcsolódni is lehet. Az ilyen nagy projektek a legtöbb KKV számára természetesen nem megvalósíthatók. Ugyanakkor kisebb költségvetéssel is kiaknázhatja a kültéri területekben rejlő lehetőségeket.

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük milyen előnyökkel jár a megfelelően használt kültér, hogyan tudja négyféleképpen használni a kültéri területet, és milyen biztonsági szempontokat kell figyelembe vennie. Egy ellenőrző listát is adunk arról, hogyan tudja minden évszakban megfelelően ápolnia kültéri területeket.

Fedezze fel a kültéri területekben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket!

A megfelelően ápolt, hívogató kültéri terület nem csupán az iroda kellemes kiegészítője. Egy vonzó kültéri terület több szempontból is előnyös vállalkozásának:

Professzionális vállalati megjelenés

Az ügyfelek és az üzleti partnerek elsőként a kültéri területtel találkoznak, amikor meglátogatják vállalatát. A pozitív első benyomás hozzájárul ahhoz, hogy Ön professzionális, megbízható üzleti partnerként jelenjen meg.

Szabadidős terület munkatársai számára

Ahhoz, hogy munkatársai hatékonyan tudjanak dolgozni, inspiráló szünetekre van szükségük. Egy zöld szabadtéri terület ideális hely arra, hogy feltöltődjenek az ebédszünetben. Tanulmányok igazolták, hogy még a természetben való rövid tartózkodás is bizonyítottan csökkenti a stresszt.

Irodahelyiségének bővítése

Gondolt már arra, hogy a megbeszéléseket szép időben a szabadba helyezze át? Az új környezet és a friss levegő serkenti a kreativitást.

4 lehetőség, amellyel jobban kihasználhatja kültéri területét.

Legyen szó teraszról, erkélyről vagy zöldövezetről, a kültéri területek típusait különböző módon lehet használni és kreatívan kialakítani. Íme, a mi ötleteink arra vonatkozóan, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a kültéri területeiből:

Ülőalkalmatosság

A kültéri területekről nem hiányozhatnak a praktikus ülőhelyek, amelyeket munkatársai étkezésre vagy megbeszélésre használhatnak. Különösen a beépített asztallal ellátott ülőpad-garnitúrák tökéletesek erre a célra. Ha szeretne kicsit hangulatosabb teret kialakítani, függőágyakat is felszerelhet, vagy nyugágyakat is biztosíthat. Ez biztosan garantálja a pihentető szüneteket.

Zöld növények

Egy zöldterületre vetett pillantás mindig pihentető hatású. Ezért legyen nagyvonalú a kültéri területeken a növényzet betelepítésével. A pázsit, a virágágyások, a sövények, a fák és a bokrok kellemes hangulatot teremtenek. A legjobb, ha örökzöld, téli hidegnek ellenálló növényeket választ, hogy a kültéri terület minden évszakban szép látványt nyújtson. A zöldövezet értékét egy tavacskával vagy szökőkúttal is növelheti.

Hasznos dolgok

Természetesen a kültéri területnek nemcsak jól kell kinéznie, hanem funkcionális szempontból is megfelelőnek kell lennie. Ha kint is szeretne dolgozni, nem nélkülözheti a Wi-Fi-t és a konnektorokat. Talán még egy fehértáblát is felszerelhet. Sok munkatársa jár kerékpárral? Akkor szüksége lesz kerékpárállványokra vagy egy fedett helyre a kerékpároknak. A dohányosok számára helyezzen ki hulladékgyűjtőket és hamutartókat.

Szociális tér

A munkatársak által szervezett találkozóknak nem kell mindig külsős helyszíneken zajlania. A kültéri terület ideális helyszín egy munka utáni eseményhez, amely kötetlen hangulatban összehozza a csapatot, és erősíti a közösségi érzést. Mit szólna egy grillpartihoz vagy egy játékesthez? A munkatársak családtagjait is meginvitálhatja az eseményre.

Így tudja fenntartani a biztonságot és a rendet a kültéri területen.

Akkor éri el a kültéri területtel a kívánt hatást, ha az folyamatosan ápolt és rendezett. Annak érdekében, hogy Ön és a munkatársak habozás nélkül használhassák a területet, érdemes néhány biztonsági szempontot is figyelembe venni:

Hogyan ápolja megfelelően kültéri területét minden évszakban.

Minden évszak más és más karbantartási kihívásokkal jár. Ellenőrző listánk segítségével kültéri területe folyamatosan jól ápolt és biztonságos lesz.

A kültéri területek megfelelő használata és ápolása mg$

Lépjen kapcsolatba velünk!

További kérdés esetén állunk rendelkezésére.