Amit a munkáltatóknak tudniuk kell

Fontos higiéniai intézkedések a vállalatoknál

2020/08/31

Nagyrészt rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e akadályozni a betegségek vállalaton belüli terjedését. Ennek előfeltételét a megfelelő higiéniai intézkedések jelentik – ha a munkavállalók betartják őket.

Ebben a cikkben megtudhatja, hogy milyen higiéniai szabályokat érdemes bevezetni, és hogyan lehet motiválni a munkavállalókat ezek betartására. Először azonban szeretnénk felhívni a figyelmét a megfelelő vállalati higiénia előnyeire.

Milyen előnyei vannak a megfelelő higiéniának?

  • egészséges és produktív munkavállalók
  • kevesebb betegnap
  • nagyobb termelékenység
  • nagyobb árbevétel és kevesebb költség

Az optimális védelem érdekében

Mi a különbség a vállalati és a személyi higiénia között?

Vállalati higiénia

A vállalati higiénia az üzemi helyiségek, a munkahelyek és a munkaeszközök tisztaságát jelenti, amiről a vállalatvezetésnek kell gondoskodnia. A sok ember által használt helyiségekben, például a gyártócsarnokban vagy az irodában, fennáll a baktériumok és vírusok terjedésének, illetve a helyiségben tartózkodók megbetegedésének veszélye. Ennek megelőzése érdekében érdemes bevezetni a következő három higiéniai irányelvet, amelyeknek a kezdeményezéséről és következetes végrehajtásáról a vállalatvezetésnek kell gondoskodnia a megfelelő vállalati higiénia érdekében.

Személyi higiénia

A személyi higiénia minden olyan intézkedést magában foglal, amely a munkavállalók és a munkaruházat tisztaságát szolgálja. A tiszta munkakörnyezet csak akkor biztosítható, ha mindkét szempontot komolyan veszik. A következő négy szabályt minden munkavállalónak be kell tartania. Ebben a vállalatvezetés nyújthat segítséget, például vizuális jelzések és képzések formájában.

A hatékonyabb irodai munkavégzésért és az egészséges munkahelyi légkörért.

Még az ablakot sem kell kinyitnia a nagyobb frissességért és egészségért, csak megfelelő termékekre van szüksége. Kínálatunkban nagyobb higiéniát biztosító és a hideg évszakban szükséges termékeket is talál.

Alapvető higiéniai előírások a vállalatoknál wt$

Hogyan motiválhatja a munkavállalókat a higiéniai előírások betartására?

Magyarázza el a „Miért“-et

A munkavállalók nagyobb valószínűséggel hajtják végre a higiéniai előírásokat, ha tisztában vannak az okokkal. Ezért mindig magyarázza el, hogy a nem megfelelő higiénia milyen hatással van a vállalatra és a munkavállalókra, és hogy hogyan járulhat hozzá mindenki a betegségek megelőzéséhez.

2. Minél egyszerűbb, annál jobb

Az új szabályok, például a rendszeres kézmosás, csak akkor válnak rutinná, ha könnyen kivitelezhetők. Például a mosdóban mindig legyen elegendő szappan és papírtörlő, hogy mindenki rendesen meg tudja mosni és törölni a kezét. Ha túl messze van a mosdó, kézfertőtlenítő állomásokkal lehet biztosítani a megfelelő kézhigiéniát.

3. Folyamatos tudatosítás

Fontos, hogy a munkavállalók ne felejtsék el a higiéniai előírásokat. Azt, hogy a legfontosabb utasítások mindig szem előtt legyenek, különféle vizuális jelzésekkel, például stratégiailag elhelyezett plakátokkal és táblákkal lehet biztosítani. Ezenkívül érdemes rendszeresen e-mailt küldeni a témával kapcsolatban és speciális képzéseket tartani.

Alapvető higiéniai előírások a vállalatoknál mg$

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

További kérdés esetén díjmentesen állunk rendelkezésére.