A legjobb tippek az új szabadtéri iroda számára

A kint az új bent

2020/07/08

A gondolatok elvándorolnak, ég a szem, a test mozgásra vágyik. Az irodai székben eltöltött hosszú órák után a legtöbb munkatárs csak egyet szeretne: kimenni a friss levegőre.

Amit intuitív módon tudunk, azt a tudomány már régen megerősítette: a stimuláló környezet, az oxigén, a fény és a fizikai tevékenység segít abban, hogy megőrizzük a kreativitásunkat és a teljesítményünket. Alakítsa a szabadtéri területeket az új beltérré! Teremtsen hívogató környezetet a munkatársai számára megfelelően kialakított kültérrel, hogy elhagyják az irodai környezetet. Nem számít, hogy tetőterasz, kert vagy belső udvar áll rendelkezésre – minden szabad terület számos lehetőséget rejt magában, amelyek túlmutatnak az egyszerű, szünetekre történő kialakításon.

Összegyűjtöttük az Ön számára a legjobb tippeket a szabadtéri iroda kialakításához.

5 lépés a sikeres kültéri területekért

A nagyvállalatok nagyszerűen bemutatják, hogyan festhetnek a modern kültéri területek: a Microsoft és az Amazon például faházakban lévő tárgyalókat létesített, a Facebook pedig egy hatalmas tetőkertet alakított ki a munkatársai számára. Az ilyen nagy projektek a legtöbb KKV számára természetesen nem megvalósíthatók. Kisebb költségvetéssel is kiaknázhatja ugyanakkor a kültéri területekben rejlő lehetőségeket.

Megmutatjuk Önnek, melyek a fontos felszerelések, és hogyan tud lépésről lépésre teljesítményt segítő és ízléses kültéri területet kialakítani. Ne szegje kedvét, ha nincsenek nagyobb szabad területei. Ön is meglepődik majd, hogy egy csík fű milyen gyorsan válik kellemes területté a bejáratnál. Nem a méret a lényeg. Sokkal inkább a célirányos és alaposan átgondolt felszerelésen múlik minden.

Jó tudni! A tervezési időszakban tegye fel magának a kérdést: hogyan használják majd a kültéri területet? A válasz a konkrét kialakítás szempontjából döntő jelentőségű. A következő pontok szerepelhetnek a listáján: a kültéri terület célja, hogy…

  • mozgásra ösztönözzön
  • vissza lehessen vonulni kreatív szünetekre
  • közös helyet biztosítson az ebédhez
  • alkalmas legyen szabadtéren tartott megbeszélésekhez
  • a vállalati arculatot képviselje
  • nyáron időnként az íróasztalt helyettesítse
  • időnként munka utáni rendezvény helyszínéül szolgáljon
  • informális beszélgetésre ösztönözzön

Tipp: vonja be a munkatársait is. Lehet, hogy vannak olyan igényeik, amelyekre elsőre nem is gondolt.

Ellazulás és feltöltődés odakint

A szünetnek valójában egyetlen aranyszabálya van: hagyja el az íróasztalt! Sajnos aligha tudja befolyásolni, hogy a munkatársak így tesznek-e, vagy inkább a képernyő előtt töltik az időt, vagy a pihenőben esznek – a szünet ugyanis szabadidőt jelent. Ezért nem szabhatja meg, hogyan alakítsák ki az ideális szünetet, de jó példával elöl járhat.

Így tudja fenntartani a biztonságot és a tisztaságot kültéren

Akkor éri el a kültéri területtel a kívánt hatást, ha az folyamatosan ápolt és rendezett. Annak érdekében, hogy Ön és a munkatársak habozás nélkül használhassák a területet, érdemes néhány biztonsági szempontot is figyelembe venni.

Tipp: vonja be a munkatársait is. Lehet, hogy vannak olyan igényeik, amelyekre elsőre nem is gondolt.

Dolgozzon kint mg$

Lépjen kapcsolatba velünk!

Mi szívesen segítünk Önnek megtalálni a megfelelő termékeket a kültéri területeihez.