Equipped for mobility

Eljött a tehermentesítés ideje

2021/02/24
Legyen szó teherkerékpárról, elektromos teherkerékpárról vagy elektromos scooterről, a klasszikus kerékpárok már régóta nagyobb, modernebb és mindenek előtt egyértelműen erősebb versenytársakkal néznek szembe.

A teherkerékpárok és az elektromos teherkerékpárok kezdenek a városkép részévé válni. Ezt a praktikus útitársat, aki az innovatív kerékpározási élményt ötvözi az egyszerű használattal, egyre többen kedvelik, és egyre gyakrabban váltja fel az autókat munkába menet.

Ez az e-mobilitás témáját tekintve üdvözlendő tény, és azt hangsúlyozza, hogy sok ország időközben az új technológiák felé fordult. Ezzel tovább ösztönzik a fogyasztókat és támogatják a további technológiai fejlesztéseket. Az akkumulátorköltségek, az akkumulátorkapacitás és a töltőteljesítmény technológiai fejlesztései az elektromos járműveket általában véve egyre megfizethetőbbé és vonzóbbá teszik.

Nem csoda, hogy a statista.com egyik legutóbbi felmérése is azt mutatja, az Európában teherkerékpárral közlekedők aránya 2018 és 2020 között több, mint a duplájára nőtt. A tendencia növekvő ívet mutat. Nem különös? Nem, mivel ennek az innovatív közlekedési eszköznek az előnyei tulajdonképpen nyilvánvalók.

Mi szól a teherkerékpár mellett?

Gyorsaság és rugalmasság

A tömegközlekedési eszközökkel összehasonlítva egy teherkerékpár például egyértelműen rugalmasabb. Mi dönthetjük el, pontosan mikor és honnan szeretnénk útnak indulni. És mi a helyzet a dugóval? Már a múlté. Mint ahogyan az órákon át tartó parkolóhely-vadászat is.

Fenntarthatóság és környezettudatosság

Aki autó helyett teherkerékpárral közlekedik, automatikusan védi a környezetet. A teherkerékpároknak és az elektromos teherkerékpároknak nincsen gázkibocsátása, hatékonyak és még költséget is megtakarítanak – mivel nincs szükség benzinre.

Sportosság és egészség

Ha abból indulunk ki, hogy az elektromos kerékpárt csak a kényelmes emberek használják, nagyot tévedünk. Ugyanúgy, mint a „normális“ kerékpározás, a teherkerékpár vagy elektromos teherkerékpár használata is támogatja az erőnlétet és az egészséget – valamint edzi a szív- és érrendszert, az izmokat és az ízületeket. A kerékpár hajtását az izomerő és a „pedálozás“ teszi lehetővé.

Praktikus segítség és kényelmes szállítás

A teherkerékpárral a mindennapok során, úton a munkába vagy munka közben is mindent gyorsan és rugalmasan szállíthat. A hosszabb utakat és emelkedőket is hamar meghódítja – nagyobb terhek szállítása esetén is.

A teherkerékpárok különböző típusai

  • (Egyszerű) teherkerékpárok / elektromos teherkerékpárok csomagtartóval
  • Több nyomvonalú teherkerékpárok / elektromos teherkerékpárok (3 kerekű)
  • Egy nyomvonalú teherkerékpárok / elektromos teherkerékpárok (2 kerekű)
  • Teherkerékpárok / elektromos teherkerékpárok elülső rakodóval (gyermekek szállításához is)
  • Ipari teherkerékpárok és elektromos teherkerékpárok
  • Teherkerékpárok / elektromos teherkerékpárok gyermekeknek vagy kézbesítéshez

Mennyibe kerül egy teherkerékpár? Mikor térül meg a beszerzése?

A teherkerékpárok ára változó, a céges kerékpárok már 500 eurótól kezdve, az elektromos teherkerékpárok akár 5000 euróig bezárólag elérhetők. Ami fontos, a vásárlásnál figyelni kell a minőségre!

Támogatás magánszemélyeknek

Németországban számos tartomány és város kínál támogatási programokat a családosok és a gyermeküket egyedül nevelők számára, a kerékpárvásárláshoz akár 1500 euró támogatást is lehet kapni. Így a teherkerékpárok beszerzése és ezzel az e-mobilitásra való átállás még vonzóbb képet fest.
A német szövetségi kormány nemzeti klímavédelmi kezdeményezésének keretében 2018 óta az önkormányzatok (városok, közigazgatási régiók, települések), kutatóközpontok és kórházak, felsőoktatási intézmények, önkormányzati vállalatok, szabadúszók és magánvállalatok az elektromos teherkerékpárok beszerzésénél akár 3000 eurós támogatást is kaphatnak kerékpáronként. További információ ezzel kapcsolatban a német Gazdasági és Exportellenőrzési Szövetségi Hivatal (BAFA) vagy a programban résztvevő városok és települések információs oldalán található.

És mit jelent ez a munkavállaló számára?

Sok munkavállalónak ez egy egészen konkrét előnyt jelent: a munkáltatóktól teherkerékpárt vagy elektromos teherkerékpárt lehet lízingelni – különösen kedvező feltételek mellett.

A német és osztrák támogatási programokat itt találja

A céges kerékpárok előnyei. Vagyis: miért gondolkodik egyre több vállalat házon belüli megoldásokban

A cégek is szeretnének modernebbé, környezetbarátabbá, valamint sportosabbá válni, és ezért egyre több céges kerékpárt szereznek be, vagy belső célokra teherkerékpárokat vásárolnak. Ezeket például az üzemen belüli területeken is tudják használni, a hosszabb és gyakran megtett utakat gyorsabban, probléma nélkül és kevesebb ráfordítással oldják meg.

Ahhoz, hogy a munkavállalók kapjanak a lehetőségen és a céges kerékpárral járjanak munkába, először meg kell teremteni a megfelelő keretfeltételeket. A KAISER+KRAFT különböző megoldásokat kínál Önnek a kerékpárok biztonságos tárolásához többek között az ADFC által minősített kerékpárállványokkal és kerékpárdobozokkal. Legyen szó padlóállványról, támasztó- vagy fali kerékpártartóról. Akár egyéni használatra, egymás melletti sorokra vagy fedett kerékpárgarázsra vonatkozóan. Nézze meg a saját szemével.

Miért várna? Ezekben a céges kerékpárokban megbízhat

Gyakran feltett kérdések és válaszok

Eljött a tehermentesítés ideje mg$

Lépjen kapcsolatba velünk!

További kérdés esetén díjmentesen állunk rendelkezésére.