Pénzt takaríthat meg és időt nyerhet

6 tipp a hatékony raktárkezeléshez

2020/08/31

Függetlenül attól, hogy egy feltűnésmentes alagsori helyiség vagy egy csúcstechnológiás csarnok – az anyagraktár a vállalat központi eleme. Éppen ezért az egyik fő költségtényező is. Ráadásul a kis- és középvállalkozások a pénz mellett gyakran sok – túl sok?munkaidőt fektetnek a raktárkezelésbe.


A raktár és a kapcsolódó folyamatok hatékony megszervezése befolyásolja a teljes értékláncot. Ezért az Ön sikere szempontjából elengedhetetlen, hogy rendszeresen felülvizsgálja raktárkezelési módszerét, és szükség esetén módosítson rajta. A cél: egy megfelelően felszerelt raktár, amely pénzt és időt takarít meg Önnek.

Milyen követelményeket támasztanak a KKV-k a raktárkezeléssel szemben?

A középvállalkozások másképp működnek, mint a nagyvállalatok. Ezért különleges követelményeket támasztanak egy ideális tárolóval szemben:

  • Az üzemnek kevés személyzettel kell működnie
  • A rendelkezésre álló kisebb helyet a lehető legjobban ki kell használni
  • El kell kerülni az anyagok tárolása közbeni szükségtelenül magas költségeket
  • A napi raktárkezelés a lehető legkevesebb időt vegye igénybe


Röviden: a tökéletes raktár úgy illeszkedik a vállalat meglévő folyamataiba, mint egy jól megolajozott fogaskerék, és nem okoz súrlódási nehézségeket. Így értékes erőforrásokat, például munkatársakat, üzlethelyiségeket és tőkét takaríthat meg.

Hatékony raktárkezelés wt$

Mi számít igazán a raktárban: 6 gyakorlati tipp.

A raktároptimalizálás témakörében számos különböző módszerrel és megközelítéssel találkozhat. De melyek azok, amelyek valóban relevánsak a KKV-k számára? Összeállítottunk egy best-of listát a tippekből. Minden javaslat jól megvalósítható a kis- és középvállalkozásoknál, és lehetővé teszi, hogy Ön is felismerje és megragadja a raktárfejlesztés lehetőségeit.

Hatékony raktárkezelés mg$

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdés esetén díjmentesen állunk rendelkezésére.