6 tipp

A megfelelő csomagolás

2020/04/28

Most már jöhet a bepakolás!

Bizonyára Ön is találkozott már azzal a helyzettel, amikor megérkezik a posta a várva várt csomaggal – ám a csomagolás horpadt, gyűrött és szakadt. „Reméljük, a tartalma nem sérült.“ Az ilyen kellemetlenségekért nem feltétlenül a kézbesítő a felelős. Gyakran a helytelen csomagolás a hibás. Előfordulhat, hogy túl nagy vagy túl vékony a karton, nincs megfelelően kibélelve a csomag, és az áru szabadon mozoghat a belsejében.

Valószínűleg már tudja, hogy mire kell figyelni a csomagolóanyagokkal kapcsolatban, és hogyan kerülheti el a fenti forgatókönyvet. Ennek ellenére hat fontos lépésben szeretnénk megmutatni, hogyan lehet csomagjait tökéletesen becsomagolni az útra.

1. Mérlegelés és csomagolás – megfelelő kartondobozok

Először is, mindenképpen mérlegelnie kell az árut. Ezzel postaköltséget és további költségeket takaríthat meg, mivel a kartondoboz minősége lehet gyengébb, ha a tartalom könnyű. Ugyanez vonatkozik mindenre, ami nem érzékeny áru. A nehéz és törékeny tárgyak azonban különösen terhelhető és többrétegű kartoncsomagolást igényelnek, amelynek súlya a postaköltségben is szerepet játszhat.

Kompakt mérleggel, asztali mérleggel vagy mérőlapos mérleggel milligrammra pontosan mérheti le a kisebb és nagyobb, valamint a könnyebb és nehezebb árukat is.

Összehajtogatható kartonok és kartondobozok költözéshez, küldeményes tasakok vagy kartoncímkék – érdemes a csomagolóasztal közelében széles választékot tartani belőlük, hogy a legkülönfélébb tárgyakat is megfelelően tudja becsomagolni.

2. Kitámasztás és védelem – töltőanyagok segítségével

Mennyi tárgy kerüljön egy csomagba és ezek milyen érzékenyek? A válaszokat a védőanyagok típusa és mennyisége határozza meg. A törékeny tárgyakat jól körbe kell bélelni légbuborékos fóliával és habosított fóliával, továbbá érdemes még mellé tekercses hullámkartont és csomagolópapírt is használni. A lényeg, hogy semmi se mozdulhasson el, így nem sérül meg sem a csomag fala, sem a többi szállítandó áru. A felületvédő hálók pedig meggátolják a csúnya karcolásokat és horpadásokat.

3. Csomagolás és zacskózás – tasakba be!

Dokumentumok vagy érzékeny tárgyak is kerülnek a csomagba? Légbuborékos fóliatasakokkal és nyomózáras tasakokkal ezeket is megvédheti! Sima tasakokba helyezve az aprócikkek nem vesznek el, a dokumentumok pedig nem gyűrődnek meg. A szállítási dokumentumokhoz pedig külön dokumentumzsebeket kínálunk.

4. Lezárás és leragasztás

A teljes csomag lezárása a lecsévélő segítségével, a megfelelő ragasztószalag, nedves ragasztó vagy takker használatával történik. A figyelmeztető szalagok és címkék az érzékeny áruk esetében hasznosak.

5. Nyújtás és zsugorítás – a lényeg a stabilitás

Annak érdekében, hogy semmi ne csússzon el, amikor több csomag van a raklapon, mindent szorosan be kell csomagolni sztreccsfóliával, gépi vagy kézi lecsévélő segítségével. A zsugorfólia a nagyméretű áruk kartondoboz nélküli szállításában segít; körülveszi és védi a raklapon lévő árukat. A védősarkok és élvédők további biztonságot nyújtanak.

6. Pántolás és berakodás – az utolsó simítások

A pántolással a súlyeloszlás jobban kiegyensúlyozható rakodás során. A szállítás közbeni sérülések így kevésbé valószínűek, függetlenül attól, hogy a teherautók vagy konténerek mennyire rázkódnak. A szállítandó áru súlyától, méretétől, típusától és tárolási helyétől függően különböző hevederek, valamint a hozzájuk tartozó feszítő- és lezáróeszközök léteznek. A termékválaszték a PP és PET pántoktól kezdve a textil, szövet és kompozit pántokon át a poliészter és acél pántokig terjed.

Kínálatunkban megtalálja az összes felsorolt szalagtípust, valamint a hozzájuk illő szalagfeszítő- és lezárókészülékeket. Mindezeket akár készletben is rendelheti tőlünk.

Így csinálják a profik mg$

Lépjen kapcsolatba velünk

További kérdés esetén díjmentesen állunk rendelkezésére