Jót tesz a környezetnek és a vállalati imázsnak

Hogyan szervezzen CleanWalk-ot a vállalatánál?

2021/10/28

Mindenki a szemetelésről beszél. Ideje tenni is valamit. Ha Önnek fontos a fenntarthatóság, vállalkozásként egyszerűen példát mutathat azzal, hogy CleanWalk-ot szervez.

Soha nem foglalkozott még a CleanWalk témájával? Sebaj, mi mindent elmondunk, amit érdemes tudnia róla.

Olvassa el most,

  • hogy mit takar a CleanWalk kifejezés,
  • hogy ez hogyan válik az Ön vállalata előnyére, és
  • hogy hogyan kell megszervezni a CleanWalk-ot.

Mi az a CleanWalk?

A CleanWalk vagy Clean-up-Walk során a résztvevők egy adott területen, például egy városrészben, egy parkban vagy egy vállalati telephelyen gyűjtik a hulladékot. Innen jön a CleanWalk elnevezés (Clean = tiszta, Walk = séta). Az összegyűjtött hulladékot ezután megfelelően ártalmatlanítják. Ilyen hulladékgyűjtési kampányokat környezetvédelmi szervezetek vagy akár magánszemélyek és vállalatok szoktak szervezni.

Fontos tudnivaló:
A nagyvárosokban gyakori probléma a szemetelés, amely nemcsak környezeti szempontból probléma, hanem sok pénzbe is kerül. Németországban például a városok és az önkormányzatok évente összesen mintegy 700 millió eurót fizetnek azért, hogy a parkokat és az utcákat megtisztítsák az egyszer használatos műanyag termékektől vagy a cigarettacsikkektől, kiürítsék a szemeteseket és ártalmatlanítsák a hulladékot.

Ezért érdemes egy vállalatnak CleanWalk-ot szervezni

Nem véletlen, hogy egyre több vállalat fedezi fel a CleanWalk-ot.
Jót tesz a környezetnek és a vállalati imázsnak wt$

Hozzájárulás a fenntarthatósághoz

Most őszintén: Ki ne szeretné, hogy a parkok és az utcák ne legyenek tele cigarettacsikkekkel, italos dobozokkal és műanyag zacskókkal? A CleanWalk-kal Ön is hozzájárulhat a tiszta környezethez. A kezdeményezés ezenkívül felhívja a résztvevők figyelmét arra, hogy mennyi hulladék keletkezik a mindennapi életükben. Ez sokszor már önmagában elég ahhoz, hogy csökkentsék a saját hulladéktermelésüket, vagy legalábbis megfelelően ártalmatlanítsák a szemetet.

Jót tesz a környezetnek és a vállalati imázsnak wt$

Vállalati imázs erősítése

Jót tenni nemcsak jó, hanem egyre fontosabb is egy olyan korban, amikor a fogyasztók kiemelt figyelmet fordítanak a vállalatok által képviselt értékekre. A CleanWalk tökéletes alkalom a vállalati imázs erősítésére. Az akciót sajtóközleményekben népszerűsítse, és a honlapon számoljon be róla. Talán arra is van lehetősége, hogy videót készítsen, amelyet aztán megoszthat a közösségi médiában.

Jót tesz a környezetnek és a vállalati imázsnak wt$

Csapatépítés támogatása

A CleanWalk erősíti az összetartozást. Ugyanakkor olyasmit is ad, amit egy focimeccs vagy egy grillparti nem tud nyújtani: azt az érzést, hogy együtt valami jót csináltunk, ami erősíti az összetartozás érzését. Persze a grillpartiról sem kell lemondania. Egyszerűen szervezze meg a CleanWalk után.

Erre kell ügyelni szervezés során

A CleanWalk esetében nem az a jó stratégia, ha egyszerűen elindulunk és egy zsákba gyűjtjük a szemetet. Mindenki számára jobb, ha megfelelően megszervezzük az eseményt. Így a nehézségeket is megelőzhetjük. Összegyűjtöttük néhány pontban, hogy a sikeres CleanWalk érdekében mit érdemes szem előtt tartani:

És utána?

A CleanWalk után is van lehetőség arra, hogy dokumentálja az esemény sikerét, és így hozzájáruljon a vállalati imázs ápolásához. Ilyenkor is használja ki az összes rendelkezésére álló csatornát, és a szöveges tartalmak mellett minél jobb fotókat vagy videókat tegyen közzé. Egy kis szerencsével és egy jó PR-osztállyal talán még a sajtóban is sikerül megjelentetnie egy utólagos beszámolót. Attól függően, hogy mennyire volt sikeres a CleanWalk, semmi akadálya annak, hogy megismételje az akciót.

Hogyan járulhat hozzá a KAISER+KRAFT a tiszta környezethez?

A KAISER+KRAFT rendszeresen részt vesz a CleanWalk rendezvényeken. 2021 júliusában például elindítottuk a nemzetközi CleanWalk kezdeményezést. Ennek részeként a KAISER+KRAFT, a gaerner, a Gerdmanns, a Runelandhs és a Takkt munkatársai háromórás szabadságot kaptak, hogy a kollégáikkal együtt gyűjtsék a szemetet.

Azt is olvassa el, hogy a KAISER+KRAFT hogyan támogatja Jan Kleen wilhelmshaveni kertészt az önkéntes CleanWalk-jai során.

Jót tesz a környezetnek és a vállalati imázsnak mg$

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

További kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésére.