Tiszta ügy. Így takarítsa környezettudatosan irodáját.

2021/01/22

Napjaink legnagyobb kihívása az éghajlatváltozás hatásainak mérséklése. A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal számítása szerint a vállalatok 2010-ben körülbelül 30000 millió eurót áldoztak a környezetvédelmre. Hat évvel később ez már 41118 millió eurót volt. Ez azt mutatja: a környezettudatosság a német vállalatok körében nő. 

Az irodatakarítás számos kiindulópontot kínál a környezettudatossághoz. Gyakran ezek sem extra ráfordítást, sem további költségeket nem igényelnek. Ez azért jó, mert a fenntartható takarításból a végén mindenki profitál:

  • A munkatársak, akik egészséges környezetben dolgoznak
  • A vállalat, amely tiszta lelkiismerettel tehet valamit a megítéléséért
  • A környezet, amely éppen csak annyi plusz terhet kap, amennyi feltétlenül szükséges

Ez az ismertető rávilágít Önnek arra, hogyan kovácsolhat előnyt vállalata a környezettudatos takarítási intézkedésekből. Bemutatjuk Önnek a fenntartható takarítás követelményeit, és kap tőlünk egy praktikus ellenőrző listát, amelynek segítségével az intézkedéseket akár azonnal átültetheti a gyakorlatba.

Miért kell fenntarthatóan takarítani?

Olvasta már korábban, mi áll egy hagyományos univerzális tisztító címkéjén? Szinte csak figyelmeztetések, elpusztult halakat ábrázoló szimbólumok, mérgező vagy maró anyagokra való figyelemfelhívások találhatók.

Az összes ilyen káros vegyszer a takarítás után nem tűnik el csak úgy simán a levegőben. A felmosóvízzel együtt a csatornákon keresztül eljut a környezetig. A környezetre káros tisztítószerek használata kifejezetten nagy terhet jelenthet az emberek és a környezet számára egyaránt. 

Ökológiailag megfelelő viselkedéssel Ön is sokat elérhet az irodában. A környezetbarát tisztítószerekre való átállás Önnek talán úgy tűnhet, mint egy csepp a tengerben.

A valóságban azonban a kis erőfeszítés is láthatóan nagy eredményekhez vezethet. Nem utolsó sorban, vállalata is profitál ezek pozitív hatásaiból. Tekintse át az előnyöket:

A környezettudatos takarítás fontos területei

Felületek tisztítása

Padlók, íróasztalok, szekrények, nyomtatók, mosdófelszerelések – ezek a felületek jelentős takarítási munkát igényelnek.

Rend és hulladékkezelés

Aki már próbált egy káosz közeli íróasztalt letörölni, az tudja: a rend segít a takarításban. A szemetet is lehet környezetbarát módon kezelni.

A levegő tisztítása

Vannak szennyeződések, amelyek első ránézésre nem láthatók. Figyelje a belélegzett levegő minőségét és tisztaságát.

A fenntartható takarítás kihívásai

A takarításnál van egy alapelv: olyan tisztára, amennyire szükséges, olyan kevés forrással, amennyire lehetséges. Vajon mit jelenthet ez? 

Biológiai lebonthatóság: a tisztítószerek aranyszabálya

A tisztítószerek gyakran mérgezők a vízben élő organizmusok számára. A tenzidek, amelyek mosóaktív anyagok, sokáig megmaradnak a környezetben. A fenntartható takarítás érdekében vegye figyelembe a tisztítószerek biológiai lebonthatóságát. Léteznek különböző ökocímkék, mint például a „kék angyal“, amelyek segítenek Önnek a vásárlás során.

Ellenőrző lista környezettudatos takarításhoz

Vélhetően nem Ön fogja elvégezni egyedül a takarítást az irodában. Megbízottként azonban nagy befolyása van. Ez már a takarítócég kiválasztására, ill. takarítószemélyzet felfogadására is vonatkozik. Tartsa szem előtt a környezetvédelmi előírásokat és beszéljen erről a személyzettel. Sok esetben nyitottak lesznek a javaslataira.

A fenntarthatóság a KAISER+KRAFT-nál is központi szerepet játszik. Vessen egy pillantást a fenntarthatósággal kapcsolatos oldalainkra és tudja meg, a KAISER+KRAFT hogyan védi a környezetet!