Berendezés hatékonyan

Megfelelő irodakialakítás 4 lépésben

2021/08/16

Szeretne új külsőt adni irodahelyiségeinek? Egyes helyiségek berendezése összedobottnak tűnik, és hiányzik egy hatékony koncepció? Vagy éppen az egész iroda újratervezésén dolgozik?

Akkor itt a tökéletes alkalom, hogy elgondolkodjon a megfelelő irodai bútorokon. Egy jól berendezett iroda meglehetősen jövedelmező lehet vállalkozása számára

Ahhoz, hogy kihasználhassa ezeket az előnyöket, időt kell szánnia az irodai berendezés megtervezésére. Ez a cikk értékes tippekkel segíti Önt az irodai berendezésre vonatkozó jogi szabályozással kapcsolatban, valamint gyakorlati tanácsokkal szolgál az alapfelszereltséggel, a színválasztással és a dekorációval kapcsolatban.

1. Előkészület: Az irodakialakítás alapjai

Berendezés hatékonyan: Az iroda optimális berendezéséhez a legjobb, ha az általános infrastruktúrával kezdjük, majd áttérünk a részletesebb feladatokra, például a bútorokra és a dekorációra. A következő tippek segítenek abban, hogy célzottan tervezze meg irodája berendezését:

Helyiségprogram

Első lépésben át kell látnia a térbeli viszonyokat. A helyiségprogramban Ön határozza meg, hogy vállalatánál milyen funkcionális helyiségekre (pl. recepció, konyha vagy tárgyalóterem) van szükség, és ezek hol helyezkedjenek el. A tervezés során vegye figyelembe a munkahelyek tervezett számát és a jogszabályi előírásokat.

Helyiségkoncepció

A következő lépésben határozza meg az egyes helyiségek szerkezetét. A munkaterület nyitott alaprajzú legyen, vagy az egyes területeket térelválasztókkal kell elválasztani? Az irodai konyhát étkező és konyhai részre kell osztani? Melyik ponton kell helyet hagyni a menekülési útvonalaknak?

Technikai infrastruktúra

Egyre több munkafolyamat zajlik digitálisan – és ez a fejlődés a jövőben még inkább fokozódni fog. Vállalkozásának informatikai infrastruktúrája ezért nagy jelentőséggel bír, és azt már a kezdetektől fogva érdemes megtervezni. Hol legyenek elvezetve a kábelek? Hová kell telepíteni a routereket vagy a WLAN-átjátszókat?

2. Alapfelszereltség: Optimális berendezés minden helyiségbe

A berendezésnek tükröznie kell az adott helyiség funkcióját, és elő kell segítenie annak rendeltetését. Az alábbiakban áttekintheti a különböző irodahelyiségek ideális használatát, valamint néhány javaslatot is talál a megfelelő bútorokra.

Fogadótér

A bejárati rész az első helyiség, ahová az ügyfelei és üzleti partnerei belépnek. Ezért itt érdemes különös hangsúlyt fektetni a hívogató hangulatra. A növények élénkebbé teszik a helyiséget, a várakozóhelyiség kényelmes ülőalkalmatosságai vonzó hangulatot teremtenek.

Irodai konyha

A konyha berendezésének könnyen tisztíthatónak kell lennie. Szerelje fel az irodai konyhát a kávéfőzéshez, valamint az ételek hűtéséhez és melegítéséhez szükséges elektronikus berendezésekkel. Ha a konyhát és pihenőszobát kombinálni szeretné, nem hiányozhatnak a megfelelő asztalok és ülőhelyek sem.

Tárgyalótermek

A tárgyalóterem a kommunikációról és a termelékenységről szól. Szerelje fel tárgyalótermeit tárgyalóasztalokkal, elegendő székkel és prezentációs anyagokkal.

Irodahelyiségek

Ezen a munkaterületen a hatékony munkavégzés és az munkavállalók jóléte az elsődleges szempont. Az irodai alapfelszereltséghez tartoznak az íróasztalok, hátbarát irodai székek, irattárak és szekrények a munkadokumentumok számára, valamint az ergonomikus számítógépes munkavégzéshez szükséges kiegészítő berendezések, például lámpák vagy laptop-támaszok.

Pihenőszoba

Ennek a helynek lehetőséget kell adnia a munkavállalóknak a pihenésre és a visszavonulásra. Kényelmes ülőalkalmatosságokkal, megfelelő színösszeállítással és dekorációval teremtsen nyugodt légkört.

3. Színtervezés: Gondos válogatás

A színek bizonyos módon hatnak az elménkre: Serkentik, megnyugtatják és elősegítik a koncentrációt. Ezért nem szabad alábecsülni a színtervezést az irodában.

Méret

A zöld, menta, türkiz, kék, sárga, krémszínű falak tágasabb érzetet keltenek, míg a fekete, a szürke, a szürkésbarna és általában a sötét árnyalatok kisebbé teszik a helyiséget.

Hangulat

Az olyan meleg színek mint a sárga, krém, okkersárga, narancs, barack vagy barna élénkítően hatnak, míg a hideg színek mint a zöld, menta, jáde, türkiz, kék, égszínkék, királykék vagy fehér nyugtató hatásúak és elősegíthetik a koncentrációt.

Erős színek

A nagyon domináns színek mint például a piros vagy az élénkzöld, inkább alkalmasak a hangsúlyok beállítására, mint teljes felületek festésére. Minél erősebb a szín, annál kisebbnek kell lennie a felületnek, amelyen használják.

Fehér falak

A fehér mint uralkodó szín hamar sterilnek hat a helyiségekben. A fehéret más színekkel kombinálva élénk hatást érhet el.

4. Dekoráció: Jól adagolt cukormáz a tortán

Irodája dekorációjára a következő érvényes: a kevesebb több. A túl sok dekoráció kaotikus benyomást kelthet és megzavarhatja a koncentrációt. Válassza meg bölcsen az irodai dekorációt, és keressen olyan egységes stílust, amely harmonizál a többi berendezési tárggyal. Különösen azokban a helyiségekben, ahol a produktív munka elsőbbséget élvez (tárgyalók vagy irodák), a dekoráció nem lehet zavaró

A növények gyakran választott kiegészítők, mivel diszkréten feldobják a szobát. Vigyázzon azonban a magas páratartalommal az irodában: a túl sok növény megnöveli a levegő páratartalmát.

A saját asztaluknál a dolgozók bátran elhelyezhetnek kisebb képkereteket és személyes tárgyakat – így a helyiség élénkebbé válik, és a dolgozók jobban érzik magukat a munkahelyükön.

Munkahely berendezése 548
Munkahely berendezése mg$

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

További kérdés esetén díjmentesen állunk rendelkezésére.