Szigorú higiéniai előírások:

Padlótisztítás egyszerűen.

2020/06/05

A SARS-CoV-2 idején kezeinknek és kilincseinknek tisztábbnak kell lenniük, mint valaha. Fertőtlenítünk, távolságot tartunk és jobban figyelünk a takarítási rutinra. Végül is a higiénia a legfontosabb tényező a betegségek terjedésének megelőzésében.

A padló – amely általában a legnagyobb felületet jelenti a helyiségben – a tisztítás során gyakran másodlagos kezelésben részesül. Helytelenül. Hiszen a padló a munkanapok során érintkezik az utcai cipőkkel, és a gravitációnak köszönhetően előbb-utóbb szinte minden szennyeződésrészecske a laminált padlóra, a szőnyegre vagy a járólapra kerül.

Ezáltal a padló a baktériumok és a szennyeződések gyűjtőhelyévé válik, különösen az irodákban, műhelyekben és raktárakban, ahol naponta sok ember megfordul. A padlóról ezért takarításkor semmiképpen sem szabad megfeledkezni. Tippjeink megmutatják, hogyan kell ezt csinálni.

Nagyító alá vettük: Vajon mi hemzseg a padlókon?

A padlóról enni? Jobb, ha nem teszi. Bármilyen alaposan takarított is egy helyiség, a szennyeződéseket egyszerűen nem lehet elkerülni. De mi is halmozódik ott fel a nap folyamán?

  • A koronavírusok cseppfertőzéssel terjednek. Ha egy fertőzött személy tüsszent vagy köhög, a vírus egy másik személyre kerül, vagy két méteres körzetben a földre hullik. A jó hír az, hogy a nedvesség hiánya miatt a padlón nem tud elszaporodni.
  • Leveszi a cipőjét az irodában? Valószínűleg nem. A sok mindent látott cipőtalpak ideális hordozói a hívatlan vendégeknek. Az olyan kórokozók, mint az E. coli baktérium, különösen jól tapadnak a gumifelületekhez, és járás közben átkerülnek az iroda padlójára. Onnan a baktériumok például a földre tett táskákon keresztül átterjednek az emberekre, és így fertőzéseket okozhatnak.
  • Az iroda egy forgalmas hely, legalábbis napi nyolc órában biztosan. Vannak, akik a hajukat tépkedik, mások heves vitákat folytatnak és időnként egy-egy szendvics is gazdára talál. Ezért a padlót a mindennapi élet nyomai és nem fertőző mikroorganizmusok borítják: pl. kavicsok, morzsák vagy hajszálak.
  • Az emberek mellett a munkaeszközeink is hozzájárulnak a szennyeződésekhez. A gyártógépek munkája során, a munkafolyamatok és a csiszolás alatt kisebb-nagyobb részecskék keletkeznek. A számítógépek és a nyomtatóállomások a levegőben és a talajon egyaránt megtalálható finom port generálják.

Takarítási ütemterv a higiénikus és tiszta padlókért.

A higiéniai intézkedések csak akkor működnek, ha azokat helyesen hajtják végre. Ez különösen akkor igaz, amikor nemcsak vizuálisan vonzó eredményre törekszik, hanem a fertőzési láncokat is szeretné megtörni. Nincs két egyforma padlóburkolat. Minden egyes padlótípus speciális tisztítást és ápolást igényel.

  • Védje magát: Minden nedves tisztítási munkánál viseljen kesztyűt, amely megakadályozza, hogy keze érintkezzen a tisztítófolyadékkal. Ezeknek a kesztyűknek belül végig száraznak kell maradniuk.
  • Használja helyesen a vákuumot: A veszélyforrások, például vegyi anyagok, fapor vagy oldószerek felporszívózásakor ügyeljen arra, hogy megfelelő ipari porszívót válasszon, és kövesse a használati utasítást.
  • Alkalmazza helyesen a nagynyomású tisztítót: A hatékony, nagynyomású tisztítás érdekében állítsa be helyesen a mechanikai, termikus és kémiai változókat.A padlók rendszeres és szakszerű tisztítása meghosszabbítja élettartamukat, véd az egészségügyi kockázatok ellen és növeli a jólétet. Ehhez megfelelő termékeket higiéniai termékekkel foglalkozó oldalunkon talál.

Megfelelő padlótisztítás a {cms.var.company_name} segítségével mg$

Lépjen kapcsolatba velünk!

További kérdés esetén díjmentesen állunk rendelkezésére.