Üljön egészségesen

2020/04/08

Ergonómia a munkahelyen

Az ergonomikus ülés nagyon fontos, ha az ember sokáig panaszmentesen és koncentráltan szeretne dolgozni. Az ortopédiai irodai szék ezért elsősorban az irodai munkahelyekhez alkalmas.

A munkahelyi helytelen ülésnek következményei vannak

Egészségügyi következmények

Az egész napos ülő munka hosszú távon nagy terhelésnek teszi ki a hátat. Az olyan klasszikus következmények, mint a nyak területének feszülése és a hátfájás komolyabb kórképek előjelei, és nem szabad őket „félvállról” venni. Mert a tartósan rossz ülő testtartás által előfordulhat, hogy egyes izmok kevésbé nyúlnak, míg mások folyamatosan. Ez akár krónikus fájdalmakat is okozhat, amelyeket aztán nehéz leküzdeni. 

De az sem jó, ha folyamatosan nyílegyenesen ül az ember, mert a hosszan tartó egyenes ülés egy idő után negatívan hat a porckorongokra, és akár porckorongsérvet is okozhat. További mellékhatások halmozódnak fel, például izomfeszültség okozta fejfájás, a látásromlás és zajérzékenység, ha nem veszik figyelembe az előjeleket. Gyakran csak akkor veszi észre az ember, milyen fontos, hogy a testet ne tartsuk órákon keresztül egy helyzetben, amikor már túl késő. 

Következmények a munkaadó számára

Fájdalommal dolgozni mindig a teljesítmény és hatékonyság csökkenését jelenti. A betegállományok száma megnő, és ez a cégnek pénzbe kerül. Egy jó üzleti folyamatmenedzsment megpróbálja elkerülni ezeket a következményeket. Cége érdeke, hogy csökkenjen a betegállományok száma.

Ergonomikus ülés wt$
  • A helytelen ülés és az ebből eredő munkakiesés miatt évente milliárdos károk keletkeznek.
  • A helyes ülőalkalmatosság kiválasztásával a munkatársak jó közérzete, és ezáltal teljesítőképessége hatékonyan növelhető.

Ergonomikus ülés könnyedén

Ha csípőtámasztó forgószékeket, pontszinkron-mechanikát, térdtámasztó peremet és eltolható ülést használ, már megteszi az első fontos lépést. Az ergonomikus irodai székek elősegítik a megfelelő ülő testtartást, és segítik az egészséges mozgást az ülőmunka alatt. Kifizetődő és hamar megtérülő befektetés ha a cég, munkatársainak
jó irodai széket vásárol. A csípőtámasztó forgószéket azután már csak a használója testmagassághoz kell igazítani.

Az ergonomikus irodai székek a rajtuk ülővel együtt mozognak. Az e székeken ülve keletkező dinamika alapján a statikus tartást nem lehet sokáig megtartani, legalábbis fáradtság nélkül nem. Nem kell többet gondolni arra, hogy időnként mozogjunk, hanem természetes módon mozgunk és legtöbbször még észre sem vesszük. Ez nem zavarja a munka menetét, sőt ellenkezőleg, még támogatja is. Az ülés nem ugyanazt jelenti, mint eddig, mert az irodai szék mechanikája és formája dinamikus és egészséges ülést tesznek lehetővé.

A hintázás, billegés, forgás és csúszkálás kifejezetten engedélyezett, ha ergonomikus irodai székeket használ.

Kiegészítő motiváció lehet a munkavállalónak, ha elmagyarázzák neki az ergonomikus irodai bútorok optimális használatát.

Ha az ülésmagasság, háttámla és térdtámasztó henger megfelelően be vannak állítva, akkor ezen felül még egyszerű lazító gyakorlatokat is be lehet építeni a mindennapi munkavégzésbe.

Ergonomikus ülés ler

Minőségi előnyök

A standard forgószék és a bőrfotel között irodai székek különböző változatai is megtalálhatók különböző minőségi jegyekkel. Minden, webáruházunkban található irodai szék DIN EN 1335 1 – 3. rész szerint készült. Ezeket legfeljebb 120 kg-os, tartós használatra tervezték, és biztonsági gázrugóval rendelkeznek az ülésmagasság állításához.

Azoknak a munkatársaknak, akik csak alkalmanként ülnek, az olyan standard irodai székek a kifizetődők, amelyek az ágyékcsigolya-támasszal és a háttámla állítható magasságával és dőlésszögével a legfontosabb izmokat és ízületeket kímélik.

Azoknak a munkatársaknak, akik túlnyomó mértékben ülnek, annak a csípőtámasztó forgószékek és az operátor forgószékek alkalmasak. Az ágyékcsigolya-támasz és háttámla beállításához ágyékcsigolya-kagylóülést, ellensúly-beállítást, szinkronmechanika / állandó érintkezésű mechanikát és állítható magasságú kartámlákat ajánlunk.

További információkat a forgószék típusainkról és azok funkcióiról a vásárlási tanácsadónkban az Egészséges ülés lexikonában talál.

Ergonomikus ülés wt$

A webáruházban a termékek mellett kis információs képeken tüntetjük fel, milyen minőségi előnyöket kínál az adott termék.

Ily módon azonnal látja, hogy mely funkciók vannak az adott irodai székbe beépítve.

Kombinációs lehetőségek

Az egészséges ülés fontos dolog, de párosul azzal, hogy az irodai munkahelyen is néha feláll az ember. Ahhoz, hogy az ergonómia a munkahelyen még jobban megvalósítható legyen, az ergonomikus irodai székek mellett javasoljuk az állítható magasságú íróasztalokat is. Így a munkamagasságot optimálisan a testmagassághoz lehet igazítani. Különösen javasolt az elektromosan állítható magasságú íróasztal 2.0. Ezzel az íróasztallal az irodai székeket néha oldalra guríthatja, és bizonyos munkákat állva is elvégezhet.

Ergonomikus ülés ler