+36 (23) 513 823 

Kiválasztás pontosítása
(több választás lehetséges)

Szélesség
Mélység
Magasság
 

Munkahelyi kesztyűk

Miért van szükség munkavédelmi kesztyűre? Mivel kezei épsége is fontos! Kesztyűink ennél kényelmesebbek és praktikusabbak már nem is lehetnének.
2 termék található
| | |
2 termék található

Munkavédelmi kesztyűk – minden fogással nagyobb biztonság

Mindegy, milyen feladatot vállal el: kezei jelentik a legfontosabb munkaeszközt, és megérdemlik a legjobb védelmet. Bármilyen elképzelhető veszélypotenciál és védőfunkció kombinációjára megtalálhatja a legmegfelelőbb munkavédelmi kesztyűt a KAISER+KRAFT-nál.

Bizonyos munkákhoz bizonyos munkavédelmi kesztyűk tartoznak?

Még mennyire. A munkavédelem tekintetében a törvényalkotó nagyon pontos feltételeket fogalmazott meg arra vonatkozóan, mely védőkesztyűk milyen alkalmazáshoz jöhetnek szóba. A választásban a KAISER+KRAFT kínálatában alapvetően a termékek mellett található piktogramok nyújtanak tájékoztatást:

  • Az EN 388 emblémát csak azok a munkavédelmi kesztyűk viselhetik, amelyek a mechanikai kockázatok ellen védenek. A védelem mértékét az embléma alatti számok mutatják. Balról jobbra haladva az átszúrás és a továbbszakadással szembeni ellenálló képességet, valamint a vágás- és kopásállóságot mutatják. Minél nagyobb a szám, annál nagyobb a védelem.
  • Az EN 511 szabvány a fagyvédelemre vonatkozik. A három szám itt is útmutatásul szolgál a konvektív hideggel és az érintkezési hideggel szembeni ellenállósággal, valamint a vízállósággal kapcsolatban.
  • Ehhez hasonlóan az EN 407 szabvány a láng szimbólummal a hővel szembeni védelemről árulkodik.
  • Az EN 374 embléma a vegyszerekkel és folyadékokkal végzett munkák kapcsán játszik döntő szerepet. A biológiai veszélyt jelentő szimbólum nélkülözhetetlen a veszélyes anyagok esetén.

Javasoljuk, hogy kétségek esetén tanulmányozza a törvény szövegét, és a biztonsági fokozatokkal kapcsolatban legyen nagyon körültekintő. Felhívjuk a figyelmüket „A munkahelyi balesetek megelőzése – Szerszámok és gépek körültekintő kezelése'' című tanácsadónkra is. Mert jobb félni – a folytatást már tudják.

Munkavédelmi kesztyűk: milyen anyagok állnak rendelkezésre, és azok mire alkalmasak?

Ha munkavédelemről és anyagválasztásról van szó, akkor a veszély minimalizálása csak az egyik szempont a döntés során. A jó munkavédelmi kesztyűnek ugyanis arról is kell gondoskodnia, hogy a munkatársak kényelmes viselet, jó fogatóság és pontos tapintás mellett a feladatukra koncentrálhassanak.

Ezért annyira kedveltek például a légáteresztő, kötött nylon kesztyűk a raktározásban, a szerelésnél és a kerti munkáknál. Különleges csúszásmentes bevonatukkal a szerszámok vagy a szállítandó áruk jobb megfogását teszik lehetővé anélkül, hogy ennek során veszítenének a viselési kényelemről vagy az ujjak érzékenységéből.

A bőr munkavédelmi kesztyűk ideális középutat nyújtanak a nagyfokú mechanikai védelem és a megfelelő tapintás között. A bőr jól követi a kéz kontúrját, és a védelmi funkciója ellenére légáteresztő. Ezért fordulnak hozzá gyakran a precíziós megoldásokat kereső szerelők.

Folyadékok, vegyszerek és veszélyes vagy ingerlő hatású anyagok feltétlen vízállóságot követelnek meg. Az anyagokat tekintve különböző műanyagok közül választhat, javasoljuk, hogy ennek során vegye figyelembe a munkatársak esetleges allergiáit.

A munkavédelmi kesztyűk kiválasztásának további szempontjait személyesen is szívesen elmagyarázzuk Önnek.

MOBILRA OPTIMALIZÁLT NÉZETET SZERETNE?

A KAISER+KRAFT webáruháza mostantól új mobil változatban is elérhető, amelynek továbbfejlesztésén folyamatosan dolgozunk.
Mobil nézet tesztelése
Termék-összehasonlítás