Kartámlák

Feltétlenül szükségesek azoknak, akik minden nap hosszú órákat töltenek el az íróasztalnál: a kartámlák. A karok és az izmok tehermentesítéséhez. A kartámlák ideális esetben az asztal felületének kiterjesztéseként szolgálnak. Biztosítják, hogy helyesen üljön. Választékunkban rögzített és állítható kartámlák közül választhat.

A Kartámlák kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: bimos, EUROKRAFTpro, interstuhl, Topstar, Dauphin, meychair, Prosedia.

Márka
Terméktípus
Bruttó ár
13576
13576
62599
62599
-
Legkeresettebb
Modell száma: 41
Kartámlák
Kartámlákat az irodai székeihez vásárolhat. Az irodában a munkahelyi biztonság szempontjából fontos tényező a munkahely ergonomikus és egészségkímélő kialakítása. A kartámlák tekintetében jelentősen megoszlanak a vélemények: ami az egyik számára hasznos, a másik számára csak bosszantó. Különösen az íróasztali munkahelyeknél nyílik lehetőség a megfelelő tartozékokkal a használó igényeihez igazodni. Ezért nálunk a kartámlákat egyszerűen hozzáadhatja a megrendeléshez. Az irodai forgószékek esetén a görgők mellett a támla is fontos szerepet tölt be az egészségkímélő munkavégzésben. Online kínálatunkban bármely székváltozathoz megtalálhatja a megfelelő felszerelést. A kartámlák hozzájárulnak a gerincoszlop tehermentesítéséhez, megakadályozzák, hogy feszültségek alakuljanak ki a váll és a nyak területén, valamint a könyököt is tehermentesítik. Különösen a főként számítógép előtt végzett munka esetén érdemes állítható magasságú és szélességű támlákat választani. Így a mindennapi munkavégzés kíméli az egészséget.

Borulás elleni védelem és a porckorongok kímélete: a kartámlák
A háttámla mellett, amely a mobilitása révén gondoskodik a dinamikus, porckorong-kímélő ülésről, a kartámlák is fontos szerepet játszanak a borulás elleni védelemben. Kifejezetten a forgószékeknél fontos, hogy a kartámlán át történő kihajolás során fellépő erőket stabilan felfogják, ehhez pedig elengedhetetlen az irodai forgószékek és az íróasztalok egymáshoz illő beállítása. Kisebb méretű használók esetén különösen javasoltak a kartámlák a borulásveszély elkerülése érdekében, hiszen gondoskodnak arról, hogy a használó automatikusan a szék közepén üljön. A szélességbeállítás révén a kartámlák olyan közel állíthatók a testhez, amennyire csak szükséges. Végtére is fontos, hogy a karok lazán kinyújthatók legyenek a háttámla mögött kb. 30 – 60 másodpercig, hogy ellazulhasson a váll. Mivel a könyök a támlán 90° fokban hajlítva van, ezért a kartámlák magasságát úgy kell beállítani, hogy az alkar kényelmesen nyugodjon a kartámlán. Ehhez a beállításhoz kell igazítani az asztalmagasságot, ugyanis a kartámlák alapvetően az asztalfelület meghosszabbítását képezik.