Márka
Magasság [mm]
482
482
2315
2315
-
Szélesség [mm]
432
432
2000
2000
-

Veszélyesanyag-szekrények

Vegyszerekkel, mérgekkel, festékekkel, esetleg gyúlékony és vizekre veszélyes folyadékokkal dolgozik? A veszélyesanyag-szekrényekben ezeket a veszélyes anyagokat biztonságosan tárolhatja. Nálunk minden igényre megtalálhatja a megfelelő szekrénytípust, kezdve a felfogótálcás vagy a vegyszertároló szekrényektől egészen a gázpalacktároló szekrényekig. Egyszerűen válassza ki azt, amelyre szüksége van!

A Veszélyesanyag-szekrények kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: asecos, EUROKRAFTpro, Justrite, CEMO, EUROKRAFTbasic, QUIPO.

Legkeresettebb
Modell száma: 164
Nézet:

Veszélyesanyag-tároló szekrények: biztonságos tárolás mindenkorNem is kell ismerni a számos előírást és törvényt ahhoz, hogy tudjuk, a vállalatnál előforduló veszélyes anyagokat különösen körültekintően és biztonságosan kell tárolni. Különösen igaz ez akkor, ha gyúlékony, maró, vizekre veszélyes vagy mérgező anyagokat kell tárolni a munkahelyi helységekben, hogy a munkatársak hozzájuk férhessenek. Erre az esetre a KAISER+KRAFT veszélyesanyag-tároló szekrényei jelentik a legbiztonságosabb és az előírásoknak leginkább megfelelő megoldást.Milyen előírások vonatkoznak a veszélyesanyag-tároló szekrényekre?A vállalati veszélyesanyag-kezelés vonatkozásában európai szinten az alábbi szabályozások alkalmazandók. Ezek a felfogótálcás, a biztonsági és a veszélyesanyag-tároló szekrényekre, valamint a veszélyes anyagok kezelésére vonatkozó általános követelményeket szabályozzák:


 • Üzembiztonsági rendelet

 • Veszélyes anyagokról szóló rendelet

 • Munkavédelmi törvény

 • Vízgazdálkodási törvény


A tűzálló raktári szekrényekre különösen érvényesek az alábbiak:


 • EN 14470-1

 • TRGS 510 (3. melléklet)


A gázpalackokhoz való biztonsági szekrényekre ezenkívül a DIN EN 14470-2 szabvány is érvényes. Emellett a munkáltatóknak az országspecifikus előírásokról is tájékozódniuk kell, amelyek tovább részletezik ezeket az előírásokat, és adott esetben szigorúbb követelményeket fogalmaznak meg a tűzálló biztonsági szekrényekre, valamint a szekrénytálcák felfogási térfogatára vonatkozóan. Továbbá különböző műszaki szabályok is érvényesek.Áttekintésül három tanácsadót állítottunk össze az Ön számára:

Az előírások alaptétele megegyezik: a felfogótálcás, a biztonsági és a veszélyesanyag-tároló szekrényeknek az anyagválasztást és a kialakítást tekintve igazodniuk kell az anyag veszélyességi szintjéhez, és valamilyen módon szabályozniuk kell a hozzáférést ezekhez az anyagokhoz.Milyen a kialakítása a kiváló minőségű veszélyesanyag-tároló szekrényeknek?A KAISER+KRAFT kínálatában különböző biztonsági és veszélyesanyag-tároló szekrények széles választékát találja, amelyek mindegyike meghatározott anyagok követelményeinek felel meg: • Tűzálló veszélyesanyag-tároló szekrények különböző tűzállósági képességgel (FM, 15-ös, 30-as, 90-es típus)

 • Vegyszertároló szekrények vizekre veszélyes és/vagy mérgező anyagok tárolására megfelelő polcokkal és csatlakozási lehetőséggel a szellőzéshez

 • Felfogótálcás szekrények kannákban lévő folyadékokhoz a munkahelyi helyiségekben való tároláshoz

 • Tűzálló biztonsági hordószekrények, 90-es típus

 • Folyékonygázpalack-szekrények és -tárolók, valamint G 90 gázpalacktároló szekrények a speciális tárolási követelményekre, tartályokban, tárolókban és hordókban tárolt folyadékok esetén is

 • Speciális EUROKRAFT felfogótálcás szekrények kültéri tároláshoz, jelenleg csak tőlünk rendelhetők


Az egyes anyagoknak való megfelelőség az egyes termékoldalakon gyorsan meghatározható a megadott GHS-piktogramok, DIN-szabványok és tanúsítványok alapján. Ennek ellenére mindig azt javasoljuk, hogy alaposan nézze át a vonatkozó törvényeket a vásárlás előtt – és nézzen utána annak is, hogy az egyes szekrénytípusok az adott országban engedélyezettek-e.A felfogótálcás és a veszélyesanyag-tároló szekrények biztonsági teljesítménye nemcsak az adott anyaggal szembeni ellenállóságra vonatkozik, hanem a jogosult munkatársak általi tudatos használatra is. Ez például az alábbiakkal biztosítható: • Állítható kivehető polcok a különböző tárolókhoz, valamint a biztonsági és a szállítótartályokhoz

 • Kivehető polcok kihúzás és borulás elleni biztosítással

 • Manipulációbiztos zárak, önzáró ajtók tűz esetén, zárrendszerekbe való integrálhatóság

 • Megfelelő ajtózár a tárolók biztonságos behelyezéséhez és kivételéhez

 • Alsó felfogótálcák


Veszélyes anyagok kezelése a KAISER+KRAFT segítségévelMunkáltatóként köteles garantálni a biztonságot egy veszélyes anyag teljes használati ciklusában a vállalatnál – a beszerzéstől egészen az ártalmatlanításig. A KAISER+KRAFT ebben átfogó termék- és szolgáltatáskínálattal igyekszik a segítségére lenni.Ez a részletektől, például a felfogótálcáktól a veszélyesanyag-tároló szekrényekkel és további hasznos felszerelésekkel való berendezésig terjed. A laborok kifejezetten szigorú biztonsági követelményeihez összeállítottuk Önnek A laborberendezés megtervezése című vásárlási tanácsadót.Ezenkívül a kiválasztott veszélyesanyag-tároló szekrényekhez kiegészítő szolgáltatásokat is kínálunk, amelyekből a veszélyesanyag-kezelés csak tovább profitálhat. Bizonyos szekrényeket felár ellenében a szabadon választott célállomásra szállítjuk, így rögtön a tervezett helyre kerülnek – Önnek a logisztikával nem kell törődnie.A KAISER+KRAFT ügyfeleként a fentiek előnyeivel és természetesen a veszélyesanyag-tároló szekrények kínálatával kapcsolatban szívesen adunk Önnek tanácsot személyesen.