Keystone Development projekt

Egy kéz mindenkinek

A projekt

Feladat

A Keystone Development AG vállalattól egy Küssnachti (Svájc) raktárcsarnok megtervezésére és felépítésére kaptunk megbízást a HCI építészirodával közösen. Az OMIDA vállalat a kialakított tárolóhelyet homeopátiás szerek és Dr. Schüssler sók tárolására használja.

Megoldás

A raktár tervezésének alapját a polcméretek képezték. Ennek eredményeképpen egy igen tágas raktárcsarnok jött létre, amelyben a polcfelület maximális rugalmassággal bővíthető vagy csökkenthető. Az ügyfél az ár-érték arány, valamint a helyszínen nyújtott személyes tanácsadás miatt választotta vállalatunkat.

Fabio Martella, projektmenedzser KAISER+KRAFT

„A projektmunka mindenkinek nagy örömet okozott, a gördülékeny együttműködést pedig mindkét fél nagyra értékelte.“

Pontosan leszállítva

Csak a polcok összeszerelése négy hétig tartott. A projekt volumenét jól szemléltetik a következő számok: Összesen 54 tonna acélt, 304 állványkeretet (max. 7000 mm keretmagasság), 1558 acélgerendát és 92 ütközésvédelmi sarokelemet kellett leszállítani és beépíteni. Ezenkívül minden egyes polcszintet egy egyedileg legyártott sprinklerberendezéssel szereltünk fel, amelyhez a gerendák felfüggesztési magasságát előre meg kellett határozni, mivel utólagos módosításra nincs lehetőség.

A projekt minden érintett szempontjából nagyon jól sikerült, már csak azért is, mert mindenki tartotta az ütemtervet. És nem utolsósorban azért, mert több meetinget is szerveztünk a bonyolult időzítés összehangolása érdekében – a tervezéstől a raklapállványok szállításán át a sprinklerek beszereléséig, valamint az épületgépészeti, villanyszerelő és légtechnika-szerelő szakemberek közötti koordinációig.

Az igazi kihívás

A projekt legnagyobb kihívásait a magas koordinációs ráfordítás, valamint a berendezések nagy mérete (2512 m² raktárfelület és 3162 raklap) jelentette.

Keystone Development wt$
Keystone Development mg$

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha egy nagyobb projekt tervezését fontolgatja, kérjük, hívjon minket! Szakértőink szívesen segítenek Önnek.

Kapcsolat a tanácsadáshoz, tervezéshez vagy igényfelméréshez: