Projektek és referenciák

Mercedes-Benz Manufacturing

Új üzem Oroszországban: Esipovo, Szolnyecsnogorszki járás

A moszkvai régióban található új üzem alapkövét már 2017-ben lerakták. Az üzem felépítése kevesebb, mint 2 évet vett igénybe. Az új 85 hektár alapterületű üzem az esipovoi ipari parkban, Moszkvától 40 kilométerre észak-nyugatra található – és része a világszerte több mint 30 telephellyel rendelkező globális gyártói hálózatnak.

Itt a jövőben vezető nélküli szállítórendszerek továbbítják a karosszériákat az egyes üzemek között, a szerelőrészlegben automatizált kosaras rendszert használnak és teljesen új megoldásokat is alkalmazni fognak, mint például az ember-robot együttműködést a szélvédők védőkerítés nélküli beszerelése során. Így nézi a 4. ipari forradalom („Industrie 4.0”) a valóságban. A KAISER+KRAFT az üzemen belüli logisztika nagy részéért volt felelős és ezzel a megbízással megmutathatta, hogy mi minden érhető el, ha az ügyfél és a szállító szorosan együttműködve fejleszt és valósít meg egy projektet.

A KAISER+KRAFT az FPS Germany GmbH vállalattal mint beszállítóval együtt szállítja az intralogisztikai szállítójárművek moduljait, amelyeket helyben elektronikusan konfigurálnak CAD-programokkal, majd ezt követően fizikailag szerelnek össze.

„Mostantól több száz különböző kivitelű kocsi jár körbe a rendszerben, és minden jármű átlagosan napi 12 kilométert tesz meg“, mondja Michael Moser úr, a KAISER+KRAFT CEE – Central Eastern Europe Group vezérigazgatója és Enrico Seidel úr az FPS ügyvezető igazgatója.

Mercedes-Benz Manufacturing wt$
Mercedes-Benz Manufacturing ler
Mercedes-Benz Manufacturing ler
Mercedes-Benz Manufacturing ler
Mercedes-Benz Manufacturing ler