Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH projekt

Pssszt! Csendet kérünk

Feladat

A Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH Constantin Bewatt műhelye az értelmi fogyatékos emberek szakmai rehabilitációját segíti különböző alkalmazási területeken, például fémmegmunkálás, virágkötészet, háztartás, porszórás, textilfeldolgozás, digitális archiválás, csomagolás, komissiózás. Többek között itt szerelik össze a gyerekeknek készült, népszerű futóbicikliket.

Constantin Bewatt a csarnokon belül külön helyiséget szeretett volna kialakítani azon munkatársak számára, akiknek extra nyugalomra és csendre van szükségük a koncentrált munkavégzéshez.

Megoldás

Több helyszíni találkozót követően el is készült az ajánlat. Miután pedig minden részletet sikerült tisztázni a helyszínen, elkezdődhetett a projekt.

A megbízónkat már a szerelési munkálatok során lenyűgöztük a munkahelyi rendelettel kapcsolatos tanácsadói kompetenciánkkal. A fényviszonyokat a rendeletben előírtak szerint biztosítottuk. A csarnok közepén kialakított új, különösen jól szigetelt helyiség hét munkatársnak biztosít ergonomikus szempontok szerint berendezett munkahelyet. A professzionális hangszigetelésnek köszönhetően mostantól nyugodt körülmények között, csendben lehet végezni a változatosabbnál változatosabb tevékenységeket.

Referencia: Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH ler

A projekt

Még mielőtt elkezdtük volna az új munkaterület megtervezését, a KAISER+KRAFT projektszakértői megvizsgálták az ügyfél egyik ötletének megvalósíthatóságát, hogy az újrahasznosítás szellemében újjá lehetne-e építeni Bochumban egy másik helyszínen lebontott, régi csarnokirodát. A KAISER+KRAFT a Diakonie Ruhr Werkstätten számára már korábban is lebonyolított egy, szintén csarnokirodára vonatkozó projektet, így kompetens és célzott tanácsadást tudott nyújtani. A korábbi tapasztalatok megkönnyítették a projekt felmérését és végrehajtását, az ügyfélre főleg a gyors összeszerelés tett mély benyomást.

Az igazi kihívás

Az új csarnokiroda nélkül több munkahelyet is meg kellett volna szüntetni, de így erre a lépésre nem volt szükség. Ezenkívül minden érintett számára nagyon fontos volt, hogy egy olyan munkakörnyezet jöjjön létre, amelyről a munkatársak büszkén elmondhatják: „Ez az én munkahelyem.”

De hogyan lehet a munkatársak jóllétéről és elégedettségéről gondoskodni, ha nem is ismerjük őket? Hát úgy, hogy többször is személyesen felkeressük őket, és a megfigyeléseinket is felhasználjuk tervezés során. Az eredmény nemcsak látható, hanem „hallható” is lett. Ugyanis semmit nem hallani – de pont ez volt a cél.

Referencia: Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH ler
Referencia: Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH mg$

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha egy nagyobb projekt tervezését fontolgatja, kérjük, hívjon minket! Szakértőink szívesen segítenek Önnek.

Kapcsolat a tanácsadáshoz, tervezéshez vagy igényfelméréshez: