A Trumpf projekt Ditzingenben

Egyesek berendezésnek hívják – mi névjegykártyának

A fogadótér kiegészítése koronavírus elleni védőintézkedésekkel – a Trumpf székhelye a Stuttgart közelében lévő Ditzingenben

Mindannyian tudjuk, hogy az első benyomásra nincs még egy lehetőség. Ez egyaránt igaz a munkainterjúkra és az első randikra. A vállalatok számára is igen előnyös, ha már a bejárati ajtónál gondoskodnak a jó megjelenésről. Ahogy a Trumpf tette.

A Stuttgart közelében lévő ditzingeni székhelyű Trumpf csúcstechnológiás vállalatként gyártási megoldásokat kínál a szerszámgépek, a lézertechnológia, az elektronika és az ipar 4.0 területén. A TRUMPF csoport a több mint 70 leányvállalatával szinte minden európai országban, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ázsiában is jelen van. Ditzingenből irányítják a szerszámgépek és a lézertechnológia két nagy területét, itt a vállalat 3D-lézergépeket, CO2-lézereket és EUV-rendszereket gyárt.

A vállalati berendezések területén működő egyik vezető B2B csomagküldő kereskedőjeként örömmel teszünk bármilyen méretű vállalatot alkalmassá a holnap feladataira. A Trumpf esetében egyenesen a holnap ipari világáról volt szó. A 2020-as járvánnyal sújtott évben a vezető technológiai vállalat számára a meglévő bejárati területet bővítettük védőintézkedésekkel – méghozzá úgy, hogy ez vizuálisan nem megy a hívogató légkör és a kellemes diszkréció rovására.

Világos koncepcióval és modern dizájnnal

Legyen szó akár látogatóról, ügyfélről, vendégről, munkatársról vagy jelentkezőről: aki a Trumpfnál belép az ajtón, először a fogadóterületen halad át. Fontos feladat itt jó benyomást kelteni. A fogadótér kialakítása és jellege ugyanis a saját hozzáállást is sugallja. „Trusting in brave ideas“ ebben az esetben, a Trumpf ígérete annak a világszerte 14490 embernek, akik a vállalatnál dolgoznak. Vagy ahogy Stefan Paul, munkavédelmi vezető mondta: „Örömmel, Trumpf-stílusban“.

A KAISER+KRAFT Deutschland szakértője – Peter Deigentasch, kiemeltügyfél-kapcsolati menedzser, értékesítés, Stuttgart – pedig Trumpf-stílusban tett eleget az új védőintézkedésekre vonatkozó követelményeknek a fő- és a melléképület fogadóterében, méghozzá azzal a céllal, hogy ideális védelmet alakítson ki a fertőzésveszéllyel szemben.

Trumpf referencia wt$
A ditzingeni főépület fogadótere

Az egészség és a biztonság már régóta követelmény a munkahelyeken. Ám ez még nem minden: egyre több vállalat szeretné a legjobbat a munkatársai és az ügyfelei számára a berendezés tekintetében is. Stefan Paul munkavédelmi vezető a következőképpen fogalmazta meg a fogatóterület védőintézkedésekkel történő kiegészítésével kapcsolatos egyik követelményt: „A fogadóterületet nem elég akárhogy felszerelni, hanem az egészség szempontjából biztonságosnak és rugalmasnak kell lennie, emellett eleget kell tennie a minimális távolságra és a higiéniára vonatkozó aktuális ajánlásoknak.“ A termékmenedzsment-részleg vezetője, Eva Kemper vezette az ehhez szükséges termékek kiválasztásának folyamatát, és különös gondossággal válogatta ki a különleges témához megfelelő egyes termékeket. Fontos szerepet kapott az is, hogy a termékek később, például megfázásos időkben is jól jöjjenek a munkahelyen – ezek a pontok a munkabiztonság és stratégiai munkavédelem-menedzsment vezetője, Elmar Sander számára is különösen fontosnak számítanak. „Munkáltatóként törvényi kötelezettségünk átfogóan tájékoztatni a munkatársakat és a látogatókat a fertőzésveszélyről és a higiéniai magatartásról ezekben az időkben. A minimális elváráson túl én inkább időben gondoskodok a teljes körű védelemről a vállalat minden egyes olyan pontján, ahol sok ember találkozik. A termékek funkcionalitása azonban nem mehet a vizuális összhatás rovására.“

A helyiségek is tudnak mosolyogni

A fentiek alapján az FPS nevű beszállítónkkal szoros együttműködésben egy egyedi modellt fejlesztettünk ki: a teljes védelemhez zárt sorba nem összeköthető külön cseppfertőzés ellen védő falak helyett egy négy méter hosszú, erős alumíniumkerettel ellátott, kimagasló esztétikai minőségű cseppfertőzés ellen védő falat terveztünk és valósítottunk meg.

Trumpf referencia wt$
A cseppfertőzés ellen védő fal felépítése 4 méteres teljes hosszal
Trumpf referencia wt$
Vírusfertőzés ellen védő fal praktikus nyílással és átlátszó akrilüveggel

A fogadóterület kiegészítő biztonsági felszereltségéhez tartozik egy szabadon álló fertőtlenítőszer-adagoló, amely könyökkel működtethető, így nincs szükség érintkezésre a felülettel. Az adagoló változtatható, fúrás nélkül felállítható, és igény szerint rugalmasan áthelyezhető a vállalat különböző helyeire.

Trumpf referencia wt$
Fertőtlenítőoszlop kiváló minőségű nemesacélból, négyszögletes talppal és pedállal, így egyszerűen és higiénikusan kezelhető lábbal

A fogadóterületen a távolságtartás is fontos – a 1,5 méteres minimális távolságra vonatkozó utasításokat az esztétikai szempontok elhanyagolása nélkül meg kellett jelölni. Az ehhez kiválasztott, öntapadó padlójelölő szalagok felváltják a festékkel való megjelölést, emellett gyorsan és egyszerűen felhelyezhetők, igény esetén pedig nyom nélkül visszaszedhetők. További látható védőintézkedésként táblák kerültek felszerelésre, amelyek gyorsan észrevehetően szemléltetik a szükséges fizikai távolságtartást.

Trumpf referencia wt$
Ideális padlójelölés PVC-ből. Fogadóterületekre vagy eladóhelyiségekbe. Valamint munkahelyek vagy felületek biztosításához.
Trumpf referencia wt$
A padlójelölő szalag rendkívül igénybevételt álló, univerzálisan használható és egyszerűen felragasztható.

Egyedileg a vállalatra szabva: stílusosan és célirányosan

A projektmenedzser, Peter Deigentasch mérlege: „A helyszínen alkalmazott új távolságtartási és higiéniai intézkedések ellenére továbbra is eljut a legértékesebb üzenet az ügyfelekhez és az üzleti partnerekhez: itt örömmel látnak. Ebben kevés kompromisszumot engedünk meg, végtére is Ditzingenben a speciális követelmény az volt, hogy az új védőfelszerelést a Trumpf stílusára formáljuk. A fogadóterületek berendezése nagyon gyakran kizárólag a funkcionalitásra összpontosít. Világos koncepcióval és modern dizájnnal a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált intézkedések célirányosságát lenyűgözően össze tudtuk kötni a stílussal.“

Trumpf referencia wt$

Így néz ki a végeredmény: testre szabott védelem rendkívül esztétikus megjelenéssel

Trumpf referencia wt$

A modern fogadótér lenyűgözi az üzleti partnereket, a munkatársakat és a vendégeket

És Ön mivel szeretné felszerelni a fogadóterületét? Különleges kihívásaira különleges megoldásokkal tudunk válaszolni – legyen szó akár helyiségek bővítéséről vagy teljes átalakításáról. Mi mindig megoldásokat kínálunk a vállalkozása számára. Méghozzá minőséggel, megbízhatósággal és megfelelő tanácsadással.

Kapcsolat

Amennyiben egy nagyobb projekt tervezésével vagy kivitelezésével foglalkozik, kérjük, hívjon minket! Szakértőink szívesen segítenek Önöknek.

Kapcsolat a tanácsadáshoz, tervezéshez vagy igényfelméréshez: