Vissza
Környezeti terméktanácsadó

Seprési elvek és tandemhenger elv

Az ikerhengerek előnyei röviden!

Manapság három különböző seprési elvet alkalmaznak:

Egyhengeres seprőlapát elve

Seprési elvek és tandemhenger elv wt$

Egyhengeres átdobás elve

Seprési elvek és tandemhenger elv wt$

Tandemhenger elv

Seprési elvek és tandemhenger elv wt$

A tandemhenger elv előnyei:

Mindkét seprőhenger egymással szemben forog. Az első henger csupán szállítóhengerként működik, és ezért a levegőben forog, nincs kapcsolatban a talajjal. Ennek a hengernek a kopása és a hozzá szükséges erőkifejtés ennek megfelelően igen csekély.

Az első henger által felfogott szemetet a hengerek kölcsönösen átadják egymásnak, és így felfelé szállítják. Egy vezetőlemez segítségével a felfelé szállított hulladék felülről kerül hátra a hulladéktárlóba.

A két oldalsó seprű úgy segíti a seprőhengerek munkáját, hogy a szemetet a sarkokból és a szélekről a hengerek elé seprik, így ezek fel tudják szedni őket, és a hulladéktárlóba tudják továbbítani.

Ezen irányelv alkalmasával minden szemetet fel lehet szedni, amely a seprőhengerek alá kerül. A kefék rugalmassága még kézi seprőgép használatánál is lehetővé teszi a legfeljebb üveg nagyságú tárgyak felszedését, miközben a finom port és homokot ugyanúgy a tartályokba lehet szállítani. Az egyébként elől lévő hulladéktárlókat ezáltal nem blokkolja.

Mivel a gépben nincs gumiél, a könnyen morzsolódó dolgokat, pl. hungarocell vagy száraz levelek, az elülső seprőhenger fogja fel. A seprőhengerek között keletkező könnyű vákuum lehetővé teszi az igen problémás szemét felvételét, pl. a földön fekvő papírét is.

Mivel a hulladéktárló feltöltése felülről történik, a tartály térfogatát optimálisan ki lehet használni. Az állítható magasságú seprőhenger által a kopást is kompenzálni lehet, és a seprőhenger egyenetlen talajok esetén a kellő mélységben képes dolgozni.

Top termékeink ebből az útmutatóból
Relevancia szerint
Modell száma: 15