Márka
Magasság [mm]
340
340
1240
1240
-
Szélesség [mm]
200
200
1520
1520
-

Téli szolgáltatások

Minden évben beköszönt: a tél. És mi az, amire minden évben szükségünk van ilyenkor? A jó szervezés – méghozzá szóróanyagok, szórókocsik és szóróanyagtartályok formájában. A takarítás velük azonnal el is kezdődhet. Ha pedig a tél minden erejét beveti, akkor sincsen gond, kínálatunkban nagy térfogatú szórókocsikat is talál.

A Téli szolgáltatások kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: CEMO, EUROKRAFTpro, QUIPO, FLORA, PRESSOL.

Legkeresettebb
Modell száma: 91
Nézet:

Téli karbantartó eszközök, szórókocsik és szóróanyag: felkészült a csúszós évszakra?Noha a tél az ország egyes részein az elmúlt években kegyes volt, a hó, a jég és a csúszásveszély általában hamarabb megérkezik, mint ahogy azt az időjárás-előrejelzés alapján várnánk. A vállalatoknak ilyenkor kötelességük téli útkarbantartó szolgálatot felállítani, amely minden biztonsági kérdésre megfelelő választ képes adni. Jól teszi, ha előre gondoskodik szórókocsiról, szóróanyagtartályról és szóróanyagról. Itt többet tudhat meg:
Mely területeken felelős a vállalat a téli útkarbantartásért?A télen karbantartandó területekhez nem kizárólag az olyan közvetlen vállalati területek tartoznak, mint a kültéri területek. A vállalati terület közvetlen közelében lévő behajtási területek, valamint közutak és úttestek is hozzá tartoznak. Az úgynevezett közlekedésbiztosítási kötelezettség alapvetően az önkormányzatot terheli, ugyanakkor lehetősége van a kötelezettséget a lakosokra átruházni.Ezért mindig jó ötlet, ha már az első hópelyhek megjelenése előtt utánajár, meddig terjed az Ön felelőssége. Ugyanis kétes esetekben magas kártérítési igényektől kell tartania olyan károsultak részéről, akik – legalábbis az Ön szemszögéből – még nagyon messze voltak a tulajdonképpeni vállalati területtől. Készüljön fel jó előre – szórókocsikkal, szóróanyagtartályokkal és megfelelő szóróanyaggal.
Milyen szabályok vonatkoznak a cégekre a téli útkarbantartás tekintetében?Az üzembiztonságot sok szempontból pontosan meghatározzák a törvények. A téli útkarbantartásra ez azonban ilyen szempontból nem igaz, ugyanis nincs egységesen megfogalmazott törvény erre vonatkozóan. Számos bírósági ítélet alapján ugyanakkor kialakult egy norma, amelynek eleget kell tennie. Ezenkívül a közvetlenül a vállalati területen folyó téli útkarbantartás a munkahelyekre vonatkozó műszaki szabályok (Technische Regeln für Arbeitsstätten, ASR) között is szerepel a közlekedési utakkal foglalkozó pontban.A szabályok és az ítéletek lényegében azt határozzák meg, hogy Önnek mint vállalkozónak mindent meg kell tennie a balesetveszély minimalizálása érdekében:  • A hóeltakarítás és a homokszórási kötelezettség nem a 7 és 20 óra közötti időszakra (magánszemélyek esetében) terjed ki, hanem a vállalati adottságok határozzák meg. Egy órával az első látogató/beszállító/ügyfél/munkatárs beérkezése előtt el kell készülni az eltakarítással és a felszórással.

  • Ez minden olyan közlekedési útra érvényes, amelyen autóval vagy gyalog közlekednek, és amelyet ilyen értelemben használatba vesznek.

  • Joga van egyes részeket kihagyni, amennyiben rendelkezésére áll lehetőleg biztonságos (és ésszerű) alternatíva.

  • Tisztázza jó előre illetékességét a téli útkarbantartás tekintetében!

  • A terület több pontján is állítson fel használatra kész, gyorsan hozzáférhető szóróanyagtartályokat és segédeszközöket.

  • A biztosítási kötelezettsége nem ér véget a bejárat területénél. Itt is minimálisra kell csökkentenie a balesetveszélyt, például szennyfogó szőnyegek segítségével.


A téli útkarbantartás területén különösen jól beváltak az üvegszállal megerősített műanyagból (GFK) készült szóróanyagtartályok. Ehhez külön vásárlási tanácsadót állítottunk össze, az anyag előnyeit pedig ezenkívül az üvegszálas műanyag felfogótálcákról szóló tanácsadóban is elmagyarázzuk. Szórókocsijaink megkönnyítik a munkát a nagy kiterjedésű külső felületeken. Természetesen a téli útkarbantartáshoz megfelelő szóróanyag is rendelhető nálunk!
A nagyobb biztonság mely tényezőire kell még odafigyelnem télen?Télen nem csak a jég és a hó miatt nagyobb a balesetveszély. Önmagában az eső áztatta lomb is csúszásveszélyt jelenthet. Ezért a lehullott leveleket is éppen olyan gondosan kell eltakarítani, mint a havat.Ezenkívül a közlekedést a lehető legbiztonságosabban kell szabályozni a területen. Ebben segítségére lehetnek például a télen is használható tükrök a nehezen belátható helyeken.A hó és a jég ráadásul nem csak a talajon jelent veszélyt. Távolítsa el a védőtetőkről is a havat, és gondoskodjon arról, hogy a padok és az asztalok sem jelentsenek balesetveszélyt.A téli évszak igazi kihívást jelenthet a megfelelő üzembiztonság kialakítása során. Szívesen állunk rendelkezésére a feladat megoldásában – telefonos tanácsadással és átfogó termékkínálattal egyaránt. Fedezze fel szórókocsijainkat, szóróanyagtartályainkat és szóróanyagainkat!