Téli szolgáltatások

Minden évben beköszönt: a tél. És mi az, amire minden évben szükségünk van ilyenkor? A jó szervezés – méghozzá szóróanyagok, szórókocsik és szóróanyagtartályok formájában. A takarítás velük azonnal el is kezdődhet. Ha pedig a tél minden erejét beveti, akkor sincsen gond, kínálatunkban nagy térfogatú szórókocsikat is talál.

A Téli szolgáltatások kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: CEMO, EUROKRAFTpro, QUIPO, FLORA, PRESSOL.

Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
  • Nem fenntartható (87)
  • Fenntarthatóság (3)
Legkeresettebb
Modell száma: 90

Téli karbantartó eszközök, szórókocsik és szóróanyag: felkészült a csúszós évszakra?Noha a tél az ország egyes részein az elmúlt években kegyes volt, a hó, a jég és a csúszásveszély általában hamarabb megérkezik, mint ahogy azt az időjárás-előrejelzés alapján várnánk. A vállalatoknak ilyenkor kötelességük téli útkarbantartó szolgálatot felállítani, amely minden biztonsági kérdésre megfelelő választ képes adni. Jól teszi, ha előre gondoskodik szórókocsiról, szóróanyagtartályról és szóróanyagról. Itt többet tudhat meg:
Mely területeken felelős a vállalat a téli útkarbantartásért?A télen karbantartandó területekhez nem kizárólag az olyan közvetlen vállalati területek tartoznak, mint a kültéri területek. A vállalati terület közvetlen közelében lévő behajtási területek, valamint közutak és úttestek is hozzá tartoznak. Az úgynevezett közlekedésbiztosítási kötelezettség alapvetően az önkormányzatot terheli, ugyanakkor lehetősége van a kötelezettséget a lakosokra átruházni.Ezért mindig jó ötlet, ha már az első hópelyhek megjelenése előtt utánajár, meddig terjed az Ön felelőssége. Ugyanis kétes esetekben magas kártérítési igényektől kell tartania olyan károsultak részéről, akik – legalábbis az Ön szemszögéből – még nagyon messze voltak a tulajdonképpeni vállalati területtől. Készüljön fel jó előre – szórókocsikkal, szóróanyagtartályokkal és megfelelő szóróanyaggal.
Milyen szabályok vonatkoznak a cégekre a téli útkarbantartás tekintetében?Az üzembiztonságot sok szempontból pontosan meghatározzák a törvények. A téli útkarbantartásra ez azonban ilyen szempontból nem igaz, ugyanis nincs egységesen megfogalmazott törvény erre vonatkozóan. Számos bírósági ítélet alapján ugyanakkor kialakult egy norma, amelynek eleget kell tennie. Ezenkívül a közvetlenül a vállalati területen folyó téli útkarbantartás a munkahelyekre vonatkozó műszaki szabályok (Technische Regeln für Arbeitsstätten, ASR) között is szerepel a közlekedési utakkal foglalkozó pontban.A szabályok és az ítéletek lényegében azt határozzák meg, hogy Önnek mint vállalkozónak mindent meg kell tennie a balesetveszély minimalizálása érdekében:  • A hóeltakarítás és a homokszórási kötelezettség nem a 7 és 20 óra közötti időszakra (magánszemélyek esetében) terjed ki, hanem a vállalati adottságok határozzák meg. Egy órával az első látogató/beszállító/ügyfél/munkatárs beérkezése előtt el kell készülni az eltakarítással és a felszórással.

  • Ez minden olyan közlekedési útra érvényes, amelyen autóval vagy gyalog közlekednek, és amelyet ilyen értelemben használatba vesznek.

  • Joga van egyes részeket kihagyni, amennyiben rendelkezésére áll lehetőleg biztonságos (és ésszerű) alternatíva.

  • Tisztázza jó előre illetékességét a téli útkarbantartás tekintetében!

  • A terület több pontján is állítson fel használatra kész, gyorsan hozzáférhető szóróanyagtartályokat és segédeszközöket.

  • A biztosítási kötelezettsége nem ér véget a bejárat területénél. Itt is minimálisra kell csökkentenie a balesetveszélyt, például szennyfogó szőnyegek segítségével.


A téli útkarbantartás területén különösen jól beváltak az üvegszállal megerősített műanyagból (GFK) készült szóróanyagtartályok. Ehhez külön vásárlási tanácsadót állítottunk össze. Szórókocsijaink megkönnyítik a munkát a nagy kiterjedésű külső felületeken. Természetesen a téli útkarbantartáshoz megfelelő szóróanyag is rendelhető nálunk!
A nagyobb biztonság mely tényezőire kell még odafigyelnem télen?Télen nem csak a jég és a hó miatt nagyobb a balesetveszély. Önmagában az eső áztatta lomb is csúszásveszélyt jelenthet. Ezért a lehullott leveleket is éppen olyan gondosan kell eltakarítani, mint a havat.Ezenkívül a közlekedést a lehető legbiztonságosabban kell szabályozni a területen. Ebben segítségére lehetnek például a télen is használható tükrök a nehezen belátható helyeken.A hó és a jég ráadásul nem csak a talajon jelent veszélyt. Távolítsa el a védőtetőkről is a havat, és gondoskodjon arról, hogy a padok és az asztalok sem jelentsenek balesetveszélyt.A téli évszak igazi kihívást jelenthet a megfelelő üzembiztonság kialakítása során. Szívesen állunk rendelkezésére a feladat megoldásában – telefonos tanácsadással és átfogó termékkínálattal egyaránt. Fedezze fel szórókocsijainkat, szóróanyagtartályainkat és szóróanyagainkat!